Mintegy tíz négyzetméternyi területen kirobbant egy bank épületének oldalfala Budapesten, a tizenharmadik kerületi Lehel utcában – olvasható a Katasztrófavédelem Facebook oldalán.

Kirobbant egy bank fala Budapesten

Két, egyenként nyolcemeletes épület közötti átjáró részben több bankfiók is található, ezek egyikénél történt a robbanás. A tűzoltók az egyik nyolcemeletes épületből kikísértek lakókat, azonban a helyszín átvizsgálása után visszaengedték őket otthonukba.

A lakóépületekben a közműszolgáltatások működnek, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség. A robbanás mértéke miatt tűzszerészt és statikust is hívtak a helyszínre a tűzoltók. A helyszínen gázkoncentrációt nem mértek, tűzre, füstre utaló jelet nem találtak. A Lehel utca forgalmát a Róbert Károly körúttól kezdődően teljes egészében leállították.

Kirobbant egy bank fala Budapesten

Azt kérik, kerüljék el a helyszínt, válasszanak más útvonalat! Ha megközelítik az esemény helyszínét, közlekedjenek fokozott óvatossággal, segítsék a hatósági járművek mozgását és a hatósági személyek munkavégzését!

Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a detonáció előtt

Szemtanúk egy motorost láttak elhajtani a bank épülete elől a XIII. kerületi Lehel utcai robbanást megelőzően, hétfő hajnalban – értesült az MTI helyszínen lévő tudósítója, aki azt látta, hogy az út mindkét oldalán betörtek az ablakok és feltehetően a bank bejárati ajtaját repítette az út túloldalára a detonáció.

Kirobbant egy bank fala Budapesten

A Lehel utca egy szakaszának hétfő hajnali lezárása a 14-es villamos és a 105-ös autóbusz közlekedését érinti – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere az MTI érdeklődésére.

A rendőrség tájékoztatása szerint hajnali 4 óra 18 perckor a Lehel utcában egy bank épületének utcafronti fala robbanás miatt kidőlt, a Béke tér és a Róbert Károly körút között az utat teljes szélességében lezárták.

A BKK fődiszpécserének tájékoztatás szerint a 14-es villamos Káposztásmegyer és a Frangepán utca között közlekedik, onnan a Lehel térig villamospótló autóbuszok közlekednek terelt útvonalon. Ugyancsak terelt útvonalon közlekedik a 105-ös autóbusz.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
leszúrt rittberger
@valakiaki: Ja, elképesztő, hogy nem olvasták el a szerződést, miután olcsó devizára spekuláltak a forinttal szemben, és hát nem úgy jött össze ahogy remélték. A fotelközgazdász csürhe megint támad...
valakiaki
@leszúrt rittberger: hülye vagy fiam leülhetsz!
Spekulált ám a nagynénikéd térde kalácsa! Szóval ha te a polcról a tuskóban az olcsóbbik borsókonzervet emeled le a polcról, mert az kifizetődőbbnek találod, akkor spekuláns vagy? Ja és egy hét múlva jön a rendőr, hogy fizesd ki még háromszor, mert különben ejnyebejnye lesz. A forinthiteleket Járaiék olyan magas alapkamaton tartották, hogy épeszű ember nem vette meg. Ennyi és nem több, se nem kevesebb.
leszúrt rittberger
@valakiaki: A konzervnek nem változik az ára, onnantól, hogy kifizetted a tiéd, rossz példa, leülhetsz, egyes. A devizahitelesek meg igen is spekulánsok: arra spekuláltak, hogy a frank/jen stb. hitel mindig is olcsóbb lesz mint a forint.

Csak hát ezt senki nem garantálta, nem írta egy szerződésben sem. Ellenben azt viszont írták, hogy "árfolyamkövető", azt a szót meg ti nem értettétek. Ezen vagytok most meglepődve.
bencemacska
@valakiaki: ma, 13:51

Fidesz által kinevezett főbankár magasan tartotta a Ft kamatot, Fidesz gazdaságpolitika még egy lapáttal rátett a frank - forint árarányra. Eredmény: az adós helyett fizessen, aki nem vett fel hitelt - nekem Ft hitelem volt, de már visszafizettem - bankárok meg dögöljenek meg.
És mi legyen a probléma előidézőjével?
valakiaki
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

--Kitiltva.
Cicamama
@leszúrt rittberger: Gondolom a gazdasági szférában osztogatja az észt...Így utólag már lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.