Az Együtt-PM társadalmi vitát követel a Paksi Atomerőmű esetleges bővítésével kapcsolatban, a szövetség szerint ugyanis az ország energiapolitikáját legalább hatvan évre meghatározó beruházásról van szó, amelyről a mindenkori kormány kizárólag széles körű egyeztetés után és az Országgyűlés felhatalmazásával tárgyalhat. Az LMP-s Szél Bernadett azt kéri, a kormányszóvivő tájékoztassa a nyilvánosságot a miniszterelnök moszkvai találkozójának napirendjéről. A Kormányzati Információs Központ hétfő délután közleményben válaszolt, melyben a többi mellett azt ígéri, hogy a kormányfő tájékoztatni fogja a közvéleményt az orosz elnökkel lefolytatott tárgyalást követően.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Orbán Viktor megállapodott Vlagyimir Putyinnal a paksi bővítésről...
Közleményt adott ki a Kormányzati Információs Központ, amely szerint tájékoztatják a közvéleményt, ha Orbán Viktor megállapodott Vlagyimir Putyinnal. Már korábban beszéltek arról, hogy lesz orosz-magyar államközi szerződés, de azt az Országgyűlésnek jóvá kell hagynia. A Paksi Atomerőmű bővítése legalább hatvan évre meghatározza az ország energiapolitikáját, több ezer milliárdos befektetést igényel, emellett számos biztonsági és környezetvédelmi kérdést is felvet. Ez önmagában is indokolja azt, hogy ilyen horderejű kérdésről a mindenkori kormány csak és kizárólag érdemi társadalmi vitát követően, az Országgyűlés felhatalmazását kikérve tárgyaljon bárkivel is... Békamenet...lehet tüntizni!!! Nem lesztek gyarmat...vagy mi?...
coni
A világ összes országában évekig tartó szakmai és társadalmi vita előz meg egy ilyen döntést. Ha Orbán/Simicska egyedül dönt egy ilyen, az ország jövőjét meghatározó kérdésben, ráadásul pályáztatás nélkül, akkor valóban besorolhatunk Jereván mögé, olyan gazdasági következményei lesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.