A Reuters diplomáciai forrásokból úgy tudja: Orbán Viktor magyar kormányfő és Vlagyimir Putyin orosz államfő mai találkozójukon aláírják a paksi atomerőmű bővítéséről szóló megállapodást – írja a Napi.hu.

A lap szerint a Reuters megerősítette a Népszabadság szombati értesülését, amely szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő megállapodást írhat alá a két gigawatt áramtermelő kapacitású paksi atomerőmű bővítéséről. A megbízást az orosz állami tulajdonban lévő Roszatom kapná.

A Reuters emlékeztet arra, hogy Magyarország földgázszükséglete 75 százalékát, olajfelhasználása 80 százalékát Oroszországból szerzi be. A kétoldalú orosz-magyar kereskedelem értéke 2013 első tíz hónapjában 7,2 milliárd dollár volt, míg 2012 egészében 9,7 milliárd dollár.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
@coyote3: „Szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy a magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, …puccsot hajt végre a saját népe ellen” – mondotta Orbán Viktor a szlovákiai Losoncon 2008. február 26-án rendezett konferencián, azon a napon, amikor a Gyurcsány-kormány Budapesten orosz partnerekkel tárgyalt a Déli áramlat gázvezeték megépítéséről.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: az! Fúúúúúúúúúj...és boáááááááá...meg ilyesmik..:)
silber13
@csipek: 10:54-re : Mit hőbörögsz itt Brüsszelről? Ki dumál itt Brüsszelről?:-))))
silber13
@csipek: És miféle felhatalmazása volt ennek a kelekótyának, hogy aláirjon ilyesmit? Vagy egoista módon, önhatalmúlag ír alá mindent? Mert ő a Nagy Magyar Poihiszti?? ( izé...: polihisztort akartam skríbolni!:-)))) ) Ki jogosította fel?? Erről énekelj!
palika
Ugyanezeket az oroszokat kergette ki a nyugat a 90-es évek elején? Most meg visszahivjuk?
Mennyi pénzt és energiát lenyúltak eddig ezek a mocskos európai barátaink...!
Vizual
@nyanya001: ...és mindezt külföldön mondta. Árulónak nevezve a magyar kormányt. Pedig most lett aláírva, egyeztetés és a megkérdezésünk nélkül. Hazug és önjáró. Még írni sem írt nekünk ! Nos csipesz és a hazaárulás ilyen.
De felhívnám a figyelmeteket arra, hogy mindez kb 3500 milliárdba fog kerülni. A lenyúlt nyugdíjpénztári vagyon 3000 milliárd FT. volt. Két reaktor ára. Most meg hitelt kérünk. Gyarmat leszünk ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.