Minden idők legkorruptabb kormányzásának nevezte a Gyurcsány-kabinet időszakát kedden a Fidesz szóvivője, aki szerint ma "épül a második Gyurcsány-korszak", amelynek programja, szereplői és korrupciós érdekei is ugyanazok, mint korábban.

Zsigó Róbert, a kormánypárt szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a Fővárosi Törvényszék hétfőn első fokon négy év börtönnel, 2 millió 200 ezer forint vagyonelkobzással és félmilliós pénzbüntetéssel sújtotta vesztegetés miatt Wieszt János volt szocialista politikust, az MSZP korábbi újbudai frakcióvezetőjét.

"Ez az ítélet is emlékeztet mindannyiunkat arra, hogy a Gyurcsány-korszak volt minden idők legkorruptabb kormányzása" – mondta Zsigó Róbert, úgy fogalmazva: "hazudtak és loptak, bűnszervezetekben és futószalagon pumpálták ki a közpénzeket". "Hagyó, Zuschlag, Szilvásy, Wieszt, Molnár Gyula, Hunvald, Portik, a moszkvai kereskedelmi épület, a Magyar Posta eladása, honvédelmi ingatlanok átjátszása, ingatlanpanamák" – sorolta a "közismert" neveket és példákat. Megjegyezte, a Gyurcsány-korszak még baloldali politikusok szerint is a korrupció időszaka volt.

A Fidesz-szóvivő a baloldali együttműködésről szóló egyeztetésekre utalva kijelentette: ma újra Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök akarata érvényesül a baloldalon, "épül a második Gyurcsány-korszak", amelynek nemcsak a programja, a szereplői, hanem a korrupciós érdekei is ugyanazok, mint korábban.

Az MSZP-s Gurmai Zitának a gyed extra megszüntetéséről szóló nyilatkozatával kapcsolatos kérdésre Zsigó Róbert azt mondta: akik egyszer már tönkretették az országot, most újra azon mesterkednek, hogyan lehetne elvenni a magyar családoktól az őket segítő intézkedéseket. Bár Gurmai Zita később cáfolta, hogy kormányon eltörölnék a gyed extrát, a kormánypárt szóvivője szerint a szocialista politikus szavait nehéz félreértelmezni, nincs mit magyarázni rajtuk.

A budapesti Lehel utcai bankfiókoknál történt hétfői robbantás ügyében úgy nyilatkozott: a bűncselekmény "kiderítését bízzuk a rendőrségre, és ne csináljunk ebből politikai ügyet". A közbiztonság helyzetét kritizáló baloldali kijelentésekre azt válaszolta: "a helyükben meghúznám magam (...), mert minden idők legkorruptabb kormányzása alatt, a Gyurcsány-korszakban robbantás nélkül talicskázták ki a közpénzeket".

Az ingyenes készpénzfelvétel ügyében a szóvivő azt mondta, reméli, a jegybank határozott fellépése visszatartja majd a bankokat attól, hogy áthárítsák a költségeket az ügyfelekre.

Végül megkérdezték a feltétel nélküli alapjövedelemről is Zsigó Róbertet, aki közölte: a Fidesz nem tárgyal erről az elképzelésről, amelyet egyébként megdöbbentőnek tart. Mint fogalmazott, "az MSZP azt szeretné, hogy mindenki, anyagi helyzetétől és attól függetlenül, hogy dolgozik-e vagy sem, egységes alapjövedelmet kapjon". Hozzátette, nem csodálkozna, ha Gyurcsány Ferenc keze is benne lenne ebben az ötletben, amelyet közgazdászok úgy értékeltek, hogy a költsége teljes egészében elvihetné a nyugdíjkasszát.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Aztaqrva...:)))))))))))) Csibéim a "minden idők legkorruptabb kormánya" címet elég nehéz lesz elvenni tőletek, nyugodjatok meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bretagne
Bár csak annyi hibája lenne a mostaniaknak, mint a Gyurcsány-korszaknak! Félnek, hogy megszünnek a mutyik??? Azt hiszem, erről van szó!
Desischado
Máris beijedtek, hogy esetleg vége a fosztogatásnak, nem lehet majd annyit lopni? Az is nevetséges, hogy másra mondják, hogy a legkorruptabb, őket aztán nehéz lenne felülmúlni!
jancsik68
Végre hamarosan vége lesz a 3szor bukott Orbán féle diktaturának!!
joopapa
"hazudtak és loptak, bűnszervezetekben és futószalagon pumpálták ki a közpénzeket". "Hagyó, Zuschlag, Szilvásy, Wieszt, Molnár Gyula, Hunvald, Portik". Te zsigó gyerek most erre az egy ügyre vered magad, a több ezer ügyből még a kézi vezérlésű ügyészség ellenére sem igen tudtok semmit felmutatni!
verőce21
Gyurcsány egy óriási negatív politikai brand. Szerintem ezt a tényt ostobaság figyelmen kívül hagyni. Az a vicc inkább, hogy még így is klasszisokkal jobb rengeteg ős-szoci figuránál, meg macskajancsinál.
(Egyébként se nem hülye, se nem béna politikus, lásd. a 0-ról 3. tényező lett a nagy ellenzéki összefogásban)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.