Az MSZP szerint a devizahiteleseknek épített "ócsai szociális gettó" az elmúlt évtizedek legpazarlóbb kormányzati intézkedése volt, mivel egy-egy család elhelyezése 72 millió forintba került.

Az ellenzéki párt az MTI-nek szombaton megküldött közleményében arról írt, hogy 2,5 milliárd forintért alig több mint 40 családot sikerült beköltöztetni az ócsai házakba, "azaz egy-egy család elhelyezése 72 millió forintba került, miközben Ócsa belterületén már 8 millió forintért is árulnak házat".

Az "ócsai gettó" az elmúlt évtizedek legpazarlóbb kormányzati intézkedése

Véleményük szerint az Orbán-kormány az ócsai lakópark-beruházás árából több ezer családot juttathatott volna lakáshoz.

Közölték, Budapesten tízezrével állnak üres bérlakások, és ha az MSZP kormányra kerül, erre a lakásállományra olyan szociális bérlakásprogramot épít, amely élhető környezetben biztosít lakhatást a bajbajutottaknak.

Az MSZP közleményében idézett két "egymást tökéletesen kioltó" kormányzati nyilatkozatot is, ami szerintük jól szimbolizálja, hogy a Fidesznek a "valóság nem számít a politikai kampányban".

Azt írták, hogy Soltész Miklós szociális államtitkár szerdán kijelentette: "Büszkék lehetünk az ócsai lakóparkra", valamint idézték a Fidesz sajtóiroda pénteki közleményét, amely szerint "Ócsa a Gyurcsány-korszak szimbóluma".

Az "ócsai szociális gettót" kitaláló, majd a szakmai ellenérveket lesöpörve meg is valósító Fidesz egészen tegnapig büszke volt a találmányára, majd mikor nyilvánvalóvá vált, hogy az ócsai lakópark megbukott, beismerés helyett újra feltette a régi lemezt: "Gyurcsány a hibás" – írták.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@barew7: Ne kezd el dobálni a labdát, mert az elmútnégyévben ez a 2,5 milliárd forint csak a jéghegy csúcsán a napozó fókabébi. Ha nem hiszed, kérdezd meg a felcsúti gázszerelőt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
@barew7: Rátapintottál a lényegre,akkor nem gettó,meg stadion épült,hanem autópálya.
A hasznosságot illetően ugyi kár is vitázni.
Pisti271
@barew7: A jelenlegi csúcstartó az M4-es.
mekkelek
@barew7: Az elmúlt négy év sajnos fényesen bebizonyította hogy az előző kormány nagyon amatőr módon herdálta az adófizetők pénzét. Ezek pedig minden józan észnek ellentmondóan még azt is meg tudják csinálni, hogy a sok birka tapsoljon hozzá.
Meine Ehre heisst Treue
A hatalmas költségvetésen és négyzetméteráron nem kell csodálkozni, mivel ez is a fideszes gazdasági háttéremberek zsebét hivatott gazdagítani. Ez egyértelmű volt az első pillanattól kezdve, hiszen drágán és nagyon kevés adósnak jelentett ez segítséget.
Ha nem a fideszes figurák érdemtelen gazdagítása lett volna a cél, akkor sokkal több ingatlant húztak volna fel olcsóbban, esetleg az ország több pontján.
A fidesz persze szokás szerint hazudik 1000-el, de ez tipikus fideszes húzás volt és nagyon remélem, hogy ennek is meg lesz a méltó büntetése.
Desischado
@Meine Ehre heisst Treue: Hát ezzel csak egyetérteni tudok, a lényeg a haveri kör zsebének a megtömése volt, nem a devizahitelesek megsegítése, sajnos!
kkalman
Rossz minőségű anyagból, rossz minőségű házakat építettek, jó minőségűnek kikiáltva azokat. A kettő közti különbség ment a zsebbe. Már megérte... Valakinek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.