Katasztrófa sújtotta területekről kitelepítettek átmeneti szállásává minősítette át a kormány az ócsai szociális lakóparkot – írja a Népszabadság.

A hivatalosan csaknem 2,5 milliárd forintból felhúzott 80 ház alig több mint a felére akadt bérlő. Az utolsó pályázati határidő december végén járt le. A bérlőkereséssel megbízott Magyar Máltai Szeretetszolgálat nem kapott felkérést a folytatásra, így munkája immáron a lakók segítésére korlátozódik – írja a lap.

Hatalmas bukta az ócsai lakópark, új funkciót kapnak a házak

"A beköltözők többsége jól beilleszkedett, minden jelentkező gyereket fel tudtunk venni az önkormányzati óvodába, bölcsődébe, iskolába. Néhány problémás család persze itt is akad" – ismeri el Horváth Tamás, Ócsa alpolgármestere.

A környezettudatos modellből a politikai alkuk végére csak annyi maradt, hogy a gázt valóban nem vezették el a telepre. A házakat így fával fűtik. Mégis drága lett. Az eredetileg tervezett 140-160 ezer forint helyett félmillió forintba került az épületek négyzetmétere. (Az infrastruktúrát 500 házra építették ki.)

Az önkormányzat nem tudja, kik költözhetnek majd az üres házakba. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésére sem tart már igényt a kormány. Az ingatlanok a NET tartalékalapjába kerültek, ám a Népszabadság információi szerint nagy a bizonytalanság: ezeket is meg kell hirdetniük havonta a többi tartalék ingatlanhoz hasonlatosan, vagy őrizniük kell esetleges katasztrófák idejére.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Egyszerű utána keresni, hogy az összes szakember előre megmondta a kormánynak, hogy ez kidobott pénz, ebből rengeteg otthontalan családon lehetne segíteni ahelyett, hogy építenek egy ilyen félig üres szellemvárost, gettót.
Csak 20%-al számolva is nagyon jól járhatott az építéssel valaki, mi meg veszítettünk 2,5Mrd-ot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
joopapa
@hallgatag: Ja persze, inkább ki engedné nyomni az egyik szemét a szemét!
coni
Egyedül Gyurcsányt vonták felelősségre Ócsával kapcsolatban mintha ő élt volna vissza a közpénzekkel..
A felelősöket be kellene költöztetni egy évre és közmunkában rendbehozatni a környezetet velük. A vagyonukból pedig civilizációt, munkát, közlekedést, iskolát, ovodát, egészségügyi ellátást kell teremteni a szellemvároshoz.
berkabela
Bezzeg a lipótmezei bolondok-házát meg kellett szüntetni!
lajospapa
Ez ugyan olyan siker, mint a többi. A foglalkoztatás növekedése, az infláció csökkenése, az államadósság, az oktatás, a várólisták az egészségügyben, a nettó keresetek növekedése.. Van köztük néhány szubjektív megítélésű. Ki hogyan érzi!
jancsik68
Az ócsai lakópark,hülye ember hülye álma.
verőce21
Javasolom az ócsai lakópark kiötlőit, tervezőit, kivitelezőit a legmagasabb állami kitüntetésben részesíteni! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.