Kétszer is megmozdult a föld a Nógrád megyei Cserhátsurány közelében, a rengéseket az obszervatórium közleménye szerint a lakosság érzékelte, és kisebb károkról is érkezett bejelentés.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Föld-anya visszaszól-elég már a sok mélymagyar disznóságból!!!-
dömdödöm
Ez figyelmeztetés volt lentről ahol forr az üst :-)
A Tündik bündije
@dömdödöm: @bakegya: Azért ez nem olyan szokatlan geológiai jelenség még a Kárpát-medencében sem, csak éppen mostanában nagyobb publicitást kap.
Nógrádon húzódik keresztül az úgynevezett Rába-törésvonal, nem messze tőle délre pedig a Balaton-törésvonal mellékága. (Mindkettő több száz kilométer hosszú, és túlnyúlik az országhatárokon). Ezeken a pontokon most valamiért nyugtalanabb a földszerkezet, de ez aligha jelent nagyobb veszélyt.
F_Viktor
@A Tündik bündije: Magyarország 3 millió éve emelkedik, Paks pedig közvetlen a Zágráb-Miskolc törésvonal mellett helyezkedik el.
Abban csak reménykedni lehet, hogy az oroszok tudnak földrengésbiztos erőművet építeni (8-8,5).
A Tündik bündije
@F_Viktor: Reméljük :-)
Valójában nem csak a Kárpát-medence, de egész közép-Európa is emelkedik az afrikai és az eurázsiai lemez ütközése miatt, aminek a találkozási zónája a Földközi-tenger medencéje alatt húzódik, és az erőhatások többek közt már az Alpok-hegységet is felgyűrték.
Ha pontosak a számítások, akkor emiatt 8-10 millió év múlva Magyarország igazi Svájc lesz, három-ötezer méteres hegycsúcsokkal. (Bár alig hiszem, hogy akkor lesznek még országok, vagy akár egy ember is a bolygón...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.