A kampányról, a 2006-os eseményekről, az igazságszolgáltatás függetlenségéről és a német megszállás áldozatainak emlékművéről is beszélt Kövér László házelnök a Lánchíd Rádió Szabad Gondolat című vasárnap reggeli műsorában.

Kövér László szerint a kampányban a másik oldal nem a józan mérlegelésnek lehetőséget adó hangulat megteremtését tűzte célul, hanem indulatokra, acsarkodásra, a gyűlölségre építve próbál meg bázist kovácsolni magának. Ezek részben új eszközök, részben nem, „a csalás a vérükben van”... elég a kékcédulás választásokig visszamenni – jelentette ki.

A házelnök szerint Gyurcsány Ferenc visszavétele és politikai rehabilitálása óta különösen komolyan kell venni Orbán Viktor korábbi szavait, hogy „ma is közibünk lövetnének, hogy ha tehetnék”.

Az MSZP korábban profi volt a negatív kampányban, most mind a bajai videó, mint Németh Szilárd vagyonnyilatkozatának meghamisítási ügye komoly amatőrizmusra utal – vélekedett a politikus. „Hogy egy pártelnök, egy miniszterelnök-jelölt személyesen ártsa bele magát elfuserált, manipulatív akciókba, ez elmond a pártelnök úr képességeiről is sok mindent” – fogalmazott.

A pártja kampányára vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta: a maffiabaloldal kampány a valóságon alapul. Emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc nemcsak a 2006-os rendőri erőszakhullámnak, „embervadászatnak” volt részese, miniszterelnök volt akkor is, amikor arról kellett volna gondoskodni, hogy védtelen embereket ne gyilkolhassanak meg pusztán származásuk alapján.

Kijelentette: nem kizárólag a jobboldalon hangzottak el olyan kétségek, amelyek azt a lehetőséget vetették fel, hogy az akkori rendőrségi illetve titkosszolgálati vezetők nem az alkalmatlanságuk miatt nem álltak a helyzet magaslatán, hanem esetleg azért, „mert ami történt, az megfelelt az akkor hatalmon lévők politikai szándékainak”. Az SZDSZ-hez köthető politikusok is feltételezték ezt, „minimum kérdés formájában”, miután betekintettek a dokumentumokba – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: máig nincs megnyugtató magyarázat sem erre, sem arra, miért voltak olyan hozzá nem értők a rendőri vezetők 2006. október 23-án. Az ezzel kapcsolatos elszámoltatás hiányát firtató kérdésre azt felelte: a dokumentumokból, a tanúvallomásokból nem lehet a valóság minden elemét rekonstruálni, nem lehet biztosan állítani valamit, a bíróság előtt azonban erre lenne szükség.

Kövér László szerint a pártatlan igazságszolgáltatás működése igenis hagy némi kívánni valót maga után. „A független magyar bíróság sem olyan lelkes a 2006-os történések rendőri túlkapásainak számon kérésében, mint amilyen lelkes volt akkor, amikor sorozatban vágta előzetes letartóztatásba azokat az embereket, akiket a rendőrök összevadásztak az utcákon” – fogalmazott.

Azzal kapcsolatban, hogy mégis a kormányt vádolják a bírói és ügyészi kar „lábhoz hajlításával”, azt felelte, a baloldalnak régi technikája, hogy azzal vádolja meg az ellenfeleit, amit maga készül elkövetni vagy már el is követett. Kijelentette: az igazságszolgáltatás függetlenségének értelmezésével kapcsolatban problémát jelent az, hogy a baloldal leváltással fenyegetőzik.

Az eddigi kormányzati munkáról szólva azt mondta, hozzákezdtek egy társadalompolitikai és egy gazdaságpolitikai stratégiaváltáshoz. „Világrekordot döntöttünk az egy törvényhozási ciklusra jutó törvényeket illetően” – fogalmazott.

Szólt arról is, hogy az ország gazdaságát ismét emelkedő pályára állították, növelték politikai és gazdasági mozgásterét. Hangsúlyozta, hogy nem oldottak meg minden problémát, azokból sem, amelyeket a megelőző nyolcévnyi kormányzás hagyott maga után, ez a munka leghamarabb a következő négy évben fejezhető be.

Eredményként értékelte, hogy a nyugdíjasok pozíciója megőrződött, sőt a rezsicsökkentés által még javult is, eközben valós segítséget nyújtottak a családoknak és a vállalkozások körében is sikerült elkerülni a nagyobb számú tönkremenetelt. Ugyancsak pozitívan szólt arról, hogy "minden áskálódás dacára", rég nem látott mértékben áramlott a külföldi tőke az országba.

A német megszállás áldozatainak emlékművével kapcsolatban osztotta a miniszterelnök álláspontját, miszerint az emlékmű nem igényel magyarázatot. Hozzátette: a kormány világos tanújelét adta, hogy méltó módon kíván megemlékezni több százezer zsidó honfitársunk elpusztításáról. Közölte: a háború végkifejlete, olyan bűn, amely kitörölhetetlen a magyar történelemből, és ebben a magyar államnak is volt felelőssége.

Hazugságnak, „legjobb esetben a felajzott lelkiállapot számlájára írható tévedésnek” nevezte azonban azt, hogy az emlékmű arról szólna: a magyar állam el akarja hárítani a holokausztban való közreműködését, a felelősséget.

Miért ne mondhatnánk, hogy elutasítjuk, akár visszamenőleg is elhatárolódunk azoktól, akik kollaboráltak a náci Németországgal – tette fel a kérdést. „De hogy egy rákosista mítosz és logika jegyében kilencmillió fasiszta bűneként kellene állandóan a fejünkre olvasni történelmünk eme tragikus periódusát, azt engedtessék meg nekünk, hogy ne fogadjuk el” – fogalmazott.

Szerinte az, hogy a magyar lenne a második világháború egyetlen bűnös nemzete, joggal utasítható vissza, "valóságos megbánást tanúsítva abban az értelemben, hogy nem vagyunk ugyan felelősek az elődeink tetteiért, de abból a következményeket, következtetéseket le akarjuk vonni és mindent elkövetünk azért, hogy mindez soha ne fordulhasson elő még egyszer".

Közölte: a kiengesztelődés és kölcsönös megértés irányába kell vinni a vitát, nem a hecckampányok irányába, nem azt a látszatot keltve, hogy a Mazsihisz részt akar venni a választási kampányban, „hogy, hogy nem, már megint a baloldal oldalán”.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Egy hithű kommunista őszinte levele Kövér Lászlóhoz
2013 JÚLIUS 15 9:35
Tisztelt Kövér Úr!

A hortobágyi templomban 2013. június 22-én elhangzott beszéde igen érdekes gondolatokat ébresztettek bennem. Ön akkor úgy fogalmazott, hogy “mi magyarok saját bőrünkön tanulhattuk meg, hogy a magyarságnak még a kommunistákból is a legalja jutott, akik nemzetárulásban, hazaárulásban és nemzettársaik megnyomorításában mindig élen jártak Kun Bélától Rákosi Mátyáson át Kádár Jánosig”. Elképzelhető, hogy kommunistákból valóban a legalja jutott nekünk, hiszen annak idején sajnos Ön is, valamint testvérei és kedves édesapja, sőt nagyapja is az MSZMP tagjai voltak. Méghozzá nem is akármilyen tagjai. Nagypapája megkapta Szocialista Hazáért Érdemrendet, Ön pedig, mélyen tisztelt Kövér úr, az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének Ifjúságkutató csoportjának volt a munkatársa. Emlékszik már?
De tudja, még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy miközben sok száz kommunista család őszintén hitt a dolgozók ügyéért harcoló szocializmusban, addig Ön karrierista nyikhajként – a többi rendszerváltó banditához hasonlóan -csak kapaszkodóként, eszközként használták a Kádár- rendszert.

A tragédia az, kedves Kövér úr, hogy míg a hithű kommunisták nem tagadták meg múltjukat, addig Ön gyűlölettől fröcsögő hangnemben gyalázza egykori sorstársait, elvtársait. Illetve nem. Az elvtársait nem. Ahhoz ugyanis elvek kellenének, Ön viszont – már ne is haragudjon véleményemért – szó szerint az a legalja, gerinctelen és elvtelen senki, akit a beszédében említett: az új kapitalista világban a politikai pályafutása érdekében, a hatalom kedvébe járva a legelszántabb módon gyalázza azt a rendszert, amely Önt kitaníttatta és próbált magából embert faragni. Sajnos nem sikerült, de erről azt hiszem, hogy nem mi tehetünk.”
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@verőce21: Hazudsz!
Bizonyitek?
Akkor ne pofazz ilyeneket.
verőce21
@Yoda69: (02:08) A választási szakirodalom tele van ilyen példákkal!

(Egyébként vigyázz az ilyen hangnemű beszólásokkal, mert már sokszor törölték a "hozzászólásaidat"!)
Yoda69
@verőce21: Miert torolnek?
En igazat irtam, te hazudtal. Bizonyitekod persze nincs hogy csalt volna a balodal, tehat csak uresen pofazol.
verőce21
@Yoda69: (13:38) Nálam ékesebben is feldolgozták már történészek így-úgy meg amúgy, ezt a témát, javasolom okulj tőlük! :)
Yoda69
Hozz peldat, vagy idezetet. Ne csak altalanossagokat pofazz.
szablyafűrész
Amiket Kövér-Köteles László kifelejtett önéletrajzábó:

Kövér László felvételi vizsga nélkül került be az egyetemre. Az
ingyenes egyetemre ! No nem azért, mert tanulmányi versenyt nyert.
Atyai kitüntetés mentesítette a felvételi alól, (mint akkor másokat
is, kiszorítva az értelmes diákokat).

A kitüntetés neve: Szocialista Hazáért Érdemérem. (Kövér apuka

aktívan leverte ÖTVENHATOT!)

Indoklás: ;Az 1956-os ellenforradalom leverésében szerzett
elévülhetetlen érdemeiért.

A gyerek nem felelős apja tetteiért. De nem az apát vették föl az egyetemre
teljesítmény nélkül, hanem a gyermekét!!!

Egyébként a köteles beszéd elhangzott Békés megyében, aztán Tatabányán
az Árpád Szállóban,
majd Szombathelyen. (a békési esetben pert is vesztett hazugságért a Fidesz.)
Ugyanúgy szólt mindhárom helyen.

Kövér számtalanszor bukott az egyetemi vizsgákon, arra már nem terjedt
ki a kitüntetés hatása.

Két alkalommal évismétlésre is kényszerült. (egy 2,0 átlagot elérő diák

5 év alatt végezhetett a jogi karon )

Kövérnek ez 7 évbe került. És ez is csak úgy, hogy Mádl Ferenc
segítette; lediplomázni. Meg is lett később Mádl jutalma . . . !!!
(Az a Mádl, aki 1957-ben pártmegbízatásként nyugat-európai körúton volt
és a Kádár-rendszer mellet agitálva tartotta előadásait, mint
fiatal jogász. Szép pályakezdet a diktatúrában. Utána egész szép karriert
futott be Kádár alatt Mádl.

(Deutsch Tomika 14 és fél évéhez képest, persze, szép eredmény)

És még egy apróság. Kövér nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA! Kövérék
ebből éltek eleinte, utána meg az apuka "56-os helytállásából;!
Egy kommunista vérétől vérátömlesztéssel sem lehet megszabadulni.
Ez érvényes egykori ifjúkommunista társaira is.

Viktorkának mondta az egyetem oktatója: "Viktor, rosszabbak vagytok
Kun Béla Lenin-fiúinál!

Oszt' jó napot !
Nem véletlen, hogy Kun Béla unokája (Kun Miklós történész) a mai
napig résztulajdonosa, főmunkatársa a Hír TV-nek.
A kommunista vérvonaltól soha nem tud a...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok