Kérdéseket intézett a kormányhoz az MSZP hétfőn, miután az index.hu azt írta: offshore cégeket juttatott olcsó gázhoz az MVM kereskedőcége. A szocialisták arra kíváncsiak, kik állnak a kajmán-szigeteki és svájci vállalatok mögött, és a kormány miért nem közvetlenül a távhőszolgáltatóknak adja az olcsó gázt. Tóth Bertalan, a szocialista párt elnökségi tagja sajtótájékoztatóján a hírportál cikkére hivatkozva azt mondta: az állami tulajdonú MVM Partner Energiakereskedelmi (MVMP) Zrt. egy rendelet alapján hoz be olcsó földgázt Ausztriából. Nagy részét azonban nem a szolgáltatóknak értékesíti, hanem minimális felárral továbbadja a MET Magyarország Zrt.-nek (korábbi nevén a Mol Energiakereskedő Kft.-nek). Ez a cég többségében offshore hátterű: 50 százalékban kajmán-szigeteki, 10 százalékban svájci tulajdonosa van - mondta az MSZP-s politikus. Hozzátette: a MET Magyarország Zrt. nagy haszonnal értékesíti a gázt, és évente körülbelül 35 milliárd forint nyereséget könyvel el az...

Feltöltő: F_Viktor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Gáz-mutyi?

A fityesz drágítja a gáz árát, o'szt ráfogja a nyuszi(k)ra, s a szolgáltatókkal duplán kifizetteti...
Hellcat
@F_Viktor: A rezsiátbaszás mögött is ez áll...MIndenhol csökkent a agáz ára mondjuk 20% al idehaza csökken 10%al mert a többit elmutyizzák és még hősként is vannak beállítva a rezsiátveréssel.
F_Viktor
@Hellcat: A világpiaci árak mélyrepülése miatt Európában csökkenek az energiaárak (gáz, villamosenergia) pl. Szlovéniában 25 százalékkal, Szlovákiában 28 százalékkal, Németországban 16 százalékkal.
Igaz, máshol nem a szolgáltatókat húzzák le kormányuk, a politikai hatalom ezt nem használja fel választási kampánynak.
Az is csak nálunk történhet meg a cikkben szereplő kormánypárti árdrágítás következményeként milliárdok lenyúlása, mutyizások.
Hellcat
@F_Viktor: Ugyeugye...és a sok idióta meg hogy bekajálja ezt a baromságot...
F_Viktor
@Hellcat: Észak Korea, Kuba kivételével a kormányok úgy veszik le állampolgárai válláról a magas energiaárakat, hogy pl. az a rárakodott adókat csökkentik, nem pedig a piacversenybe avatkoznak bele ilyen drasztikusan.

Nem ártana megvizsgálni, hogy az állami tulajdonban lévő MVM hogyan tehet szert százmilliárdos nyereségre.
Miért az MVM nyúlja le a szolgáltatóktól a világpiaci ár csökkenéséből adódó különbözetét, ez miért nem realizálódik a fogyasztók számláján?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.