A Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke elutasította Szigetvári Viktor, az Együtt – a Korszakváltók Pártja társelnöke és Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért Párt társelnöke közös, az atomerőművi blokkok építése ügyében tett népszavazási kezdeményezését.

Pálffy Ilona azért döntött úgy, hogy nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé a kezdeményezést, mert az előterjesztők nem a jogszabály mellékletében előírt aláírásgyűjtő ív mintapéldányán terjesztették be kezdeményezésüket, valamint még azelőtt gyűjtötték össze a beadáshoz szükséges támogató aláírásokat, hogy kezdeményezésüket – illetve az azzal járó adatkezelést – az adatvédelmi hatóság nyilvántartásba vette volna.

Az NVI elnöke most első alkalommal hozott olyan döntést, hogy egy népszavazási kezdeményezést nem terjeszt az NVB elé. Az elutasítási jogkört az új (január 18., az országgyűlési választás kiírása óta hatályos) népszavazási törvény tette lehetővé számára.

A határozat ellen jogorvoslatnak nincs helye, de a kérdést a szervezők ismételten benyújthatják.

Az NVI-hez pénteken érkezett meg a két politikus közös népszavazási kezdeményezése. A kérdés, amelyben népszavazást tartanának, így szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az államadósságot növelő hitelből ne épüljenek új atomerőművi blokkok Magyarországon?"

Az új jogszabályok szerint a népszavazási kezdeményezéseket – a szervezőkkel együtt – legalább húsz (de legfeljebb harminc) másik választópolgárnak kell támogatnia aláírásával. Az NVI-nek ellenőriznie kell, hogy az aláíróknak van-e választójoguk, valamint azt is, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatala adatvédelmi nyilvántartásba vette-e a kezdeményezést.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szjupermen
@tavaszi: Érdekes amit írsz. Nem népszavazás kérdése? Míg engem és a gyermekeimet is adóssá tesz, míg az én , majd gyermekeim pénzéről van szó, igenis népszavazás kérdése. Te egyébként úgy gondolod, hogy Orbán, az egy tudós fizikus? Mert ő döntött a kérdésben, nem az általad említett tudósok. No és miért kell mindenáron megcsinálni, még akkor is, ha drágább lesz az itt termelt áram. Mert a Fidesz, azon belül a földre szállt Isten kezdeményezte?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Hazugsággal akartak népszavazni...a másik kötéllel kampányol...szék kis gyülevész társaság.
Yoda69
@Csizmás Kond: Te komcsi, tudod egyaltalan mirol van szo?
Csizmás Kond
@Yoda69: A helyedbe inkább sunyítanék...ekkora balfogásokat csak a nagyonlükék képesek végbevinni.
Hellcat
@Csizmás Kond: Látom vérbeli fideszes módjára már te is a meseházi kötelezését skandálod...nem csalódtam. Amikor a kövér ajánlott neked kötelet azt is így emlegetted? Vagy a savas bácsit...vagy a hasfelmetsző nénit? Egyébként lehet elbaszták a népszavazást...de ők legalább megkérdezték volna ez embereket...nem úgy mint a fidesz, hogy csak úgy leboltolt sunyiban 3000 milliárd ruszki hitelt. Bezzeg a 300 forintos vizitdíjról kellett szavazni...jól ki is basztak az egészségüggyel...
Dr. Felipe
Tipikus kákán csomó keresés. Választások után ezeket a fideSS pártkatona férgeket mind el kell dózerolni az útból.
bakegya
Nyújtsák be újra-és újra-szavazni akarok!
Éppen azon töröm a fejem ki érdemelné meg az 1%-omat!-olyannak fogom ajándékozni aki nem akarja még azt is eldönteni ,hogy meddig süssön a NAP rám és velem együtt minden becsületes,tehetséges- és nem fityiszt mutogató-honfitársamra!
F_Viktor
@Yoda69: Honnan tudná? A hazug elv társaitól?
Csizmás Kond
@Hellcat: Most az a téma, holnap lehet már nézzük is az akasztásokat...
Kövért akkor megtárgyaltuk és hogy felfrissítőm az emlékezetedet őt ugyanúgy nem állhatom mint bármelyik szájhőst és takarózni sem illik más hibájával.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Ha jelentkezel biztos felvesznek hóhérnak...minden adottságod meglehet ahogy beszélsz.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Tudsz olvasni? Nem akasztást írtam, dózerolást.
Hellcat
@Csizmás Kond: Csak tudod a fidesz hamar elfelejtette a gerendát a saját szemében. És most mindenhonnan a meseházi kötelezését nyomatják hogy beleégjen az emberek agyába...nálad könnyű dolguk volt ahogy látom.
Nil
@Csizmás Kond: Robbanjon fel alattad egy kisebb nukleáris töltet - aztán majd megkérdezem hogy vagy?
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Ja, úgy mint Auschwitzban...de antiszemita vagy ember.
Csizmás Kond
@Hellcat: Aha, gerenda...és föltétlen ilyen baromságokkal tudják csak utánozni őket mi ?
...ha neked is fáj akkor miért pártolod bárki mond is ilyent ?
Hellcat
@Csizmás Kond: A fidesz álszentségére és az aljas propagandamódszereire akartam felhívni a figyelmet. nem pártolok én senkit.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: A cikkhez is hozzá tudsz szólni vagy csak az itt véleményüket kifejtő embereket tudod piszkálni?

Most az volt a kifogás hogy túl korán gyűjtöttek aláírás, legközelebb más kifogást találnak ki de szerencsére április 6. a után leáldozik az ilyen pártkatona mocskoknak az ideje.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: hozzá tudtam...nem olvastad ?
Hellcat
@Csizmás Kond: Én még rendes bizonyítékot se láttam erről. Ha van nagyon szívesen megnézem. Mert azokra amit én soroltam fel arra mind van.
Csizmás Kond
@Hellcat: Ha nem kötelet kiáltanak akkor már az elejétől nagyon támadnának az összeforrottak na ez tény...de hallgatnak mint a tehénlepény .
Hellcat
@Csizmás Kond: Amint mutat nekem valaki bizonyítékot erre a meseházi féle kötelezésre elhiszem...ameddig enélkül nyomatjátok addig csak rágalmazó szardobáló fideszes propaganda az egész...mint a libázás.
Csizmás Kond
@Hellcat: majd kiderül, de mond csak vajon mit hallhatott mert reagált valamire...és az miért hihetőbb ?
Hellcat
@Csizmás Kond: lehet valami indulatos baller kiabált...vagy egy fidesz troll..:)
Csizmás Kond
@Hellcat: Mindenki arra fogja amire akarja viszont a selyemfiú reagált rá és ez hiba. Ha igaz 36 ezren voltak ott...gondolod majd nem lesz olyan aki becsületnek érzi elmondani az igazat ?
Hellcat
@Csizmás Kond: Meseházi egy kezdő senki...nem csodálom hogy nem tudta lereagálni rendesen a dolgot mondjuk.
coyote3
Ezért kellett a Választási iroda munkatársait lecserélni:))))
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Pontosítok. 15 ezren voltak és abból egy kiabált be. Majd ő bocsánatot kér ha akar.
Amúgy nem emlékszem hogy "rettegő" lőrincke bocsánatot kért volna a szegény juhász embertől mikor eltulajdonította tőle a birkatrágyáját és lekaszáltatta a lucernáját.

Amúgy te el is hiszed hogy lőrincke valóban retteg?
Csizmás Kond
@Dr. Felipe:
Nem gondolod, hogy unalmas ez a semmitérő szófosás ?
Csizmás Kond
@Hellcat: de azért mégis mellette vagy...
Hellcat
@Csizmás Kond: "A fidesz álszentségére és az aljas propagandamódszereire akartam felhívni a figyelmet. nem pártolok én senkit." Ezt nem fogtad fel elsőre vagy mi van?
Csizmás Kond
@Hellcat: Na és mond ha a szépfiú kerül a hatalomra mit fognak ők csinálni ha nem ezt a politikát folytatják amit Orbánék elkezdtek ?...ismét az IMF és a többi ?
Gondolod,hogy a fellendülés a kölcsönön múlik és nem a gazdaság javításával ?
Hellcat
@Csizmás Kond: Először is nem fognak...De ha netalántán mégis ami szerintem még mindig kizárt akkor fogalmam sincs mit csinálnak...nem foglalkoztam a kérdéssel mert esélytelennek tartom hogy hatalomra jussanak.
Csizmás Kond
@Hellcat: Szerintem nem kizárt semmi, viszont az a politika amibe már egyszer belefulladtunk semmi jót nem ígér.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Ez nem szófosás, ezek tények de neked már biztos unalmas. Amúgy az meg már pláne unalmas hogy olyat próbálnak ráhúzni Mesterházyra amit nem ő követett el. Ez már baromira unalmas hogy ezen rugózik a fideSS hasztalan de hozadéka nem lesz a számukra.
Hellcat
@Csizmás Kond: Szerintem meg a fidesz többet rombolt 4 év alatt mind a szocik 8 alatt...de ebbe szerintem ne menjünk bele...ez az én véleményem a tiéd meg egy másik.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Ahogy elképzellek te még a fenekedről a lyukat is letagadnád ha tehetnéd...
Csizmás Kond
@Hellcat: A vélemény csak akkor számít ha ugyanabból a helyzetből ítélünk. Te a politikai szintet követed én a gazdaságit. így sose fognak találkozni a nézeteink.
Négy év után kezdtünk oda kerülni, hogy az a valami ami van gazdaságnak lehet nevezni és lehet számítani rá. A Gyurcsány korszakban mindent az unió az imf és mások határoztak meg, ha ők nyernek ezután is ugyanaz lesz, van akinek ez tetszik de van aki rá fog fázni.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Hát azt tudom hogy személyeskedéssel próbálod kompenzálni kisebbségi komplexusodat de én megértelek, engem nem zavar.

Mivel nincs válasz akkor te sem hiszed el hogy lőrincke retteg, hát én sem. Akkor könyveljük el a fideSS bolhacirkusz újabb attrakciójának melynek hozadéka egyenlő lesz nullával vagyis egy kanyó szavazattal nem fognak többet kapni a választásokon.
Hellcat
@Csizmás Kond: Persze hogy jó hogy kikerültünk az EU szabályozás alól...így a fidesz felügyelet nélkül lophatja magát szét. Tudod a fidesz úgy kezdte a kormányváltás után hogy "jajj de szar a gazdaság amit a szocik hátrahagytak" ezzel mindjárt be is döntötték a forintot...aztán elkezdtek milliókért utcaneveket átnevezni, milliárdokért stadionokat építeni, iszonyatos pénzek mentek a propagandára..nem hiszem hogy egy "olyan" szar gazdaságban ez lenne az első számú feladat...meg a külhoniak támogatása...eközben 4 év alatt az EUR 40 forinttal lett drágább, fél millió magyar elhagyta az országot...biztos azért mert a fidesz olyan rohadt jó munkát végez...ne akard nekem bemagyarázni hogy ezek "építik" a gazdaságot mert ez nem igaz.
tavaszi
ez nem népszavazás kérdése . ez komolyabb dolog. ezt a tudós fizikusoknak kell eldönteni,nem a tájékozattlan magamfajta fideszes...és másokfajta balos szavazókkkra bizni. ez nem játék. mindenki tudja megoldandó feladat . szavatosság lejár ...a reaktornak...ez nem kivánságműsor ,hogy szavaztassuk meg a népet . durva leszek : ehhez elsősorban nekem kuss...de másoknak is. ------ha elszáll a reaktor akkor lehet gondolkozni a szavazgatáson...számunkra marad a lepedőbecsavarva kúszni a temető felé ...de lassan,hogy ne keltsünk pánikot. próbáljuk ebből kizárni a politikát ...mert semmi értelme. ezt meg kell csinálni...ha lesz olcsobb áram tőle ha nem...pont a jövő generáció érdekében. (azért pofázok ennyire vehemensen mert a családomban nem jobbos mérnök aki az MVM-ben dolgozik. kifejezetten háborog a baloldal tökettlensége miatt paks ügyben...ők kezdték...)
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Nem a válasszal van a gond, hanem ezzel a gyerekes beszéddel. Olyan stílussal győzködsz mint egy kisiskolás...ez nekem unalmas.
Hogy megnyugtassalak nekem sem a Fidesszel sem egyikkel sincs semmi bajom, eddig is megéltem, most is megélek és a jövőben is meg fogok. Mielőtt újabb propaganda szöveggel állnál elő gondold végig a saját helyzetedet, hogy megéri neked vagy nem...ha igen semmi gond de ha nem akkor fogadni mernék, hogy a választások után nevet fogsz cserélni.
Csizmás Kond
@Hellcat: utoljára...nem vagyok kíváncsi a meggyőző dumára...ezért nem fogsz elismerést kapni.
és ha már a gazdaságnál tartunk szerinted egy ország azért megy csődbe, azért kell válságkezelő kormányra cserélni a másikat mert jól mennek a dolgok ,...az ilyen beszédeket még barátok között is szégyelleni kéne.
silber13
@Csizmás Kond: 15:27-re : Ezt magadtól agyaltad ki, vagy inkább felolvastad a központban leítrakat?
Csizmás Kond
@silber13: ...nem hiszem egy központba járnánk...
silber13
@Csizmás Kond: Hát az bizony lehetséges!
joopapa
@Hellcat: És az nem lehet hogy a kövér laca volt álruhában, a kiabáló?
Hellcat
@Csizmás Kond: én téged nem akarlak meggyőzni...az ilyen elvakult szemellenzősöket nem is lehet...amit leírtam azok tények...Én mondtam hogy ne menjünk bele mert más a véleményünk és ez van, de neked csak bökte a fideszes csőrödet a dolog és nem hagytad annyiban...akkor ki akar meggyőzni kit?
"Négy év után kezdtünk oda kerülni, hogy az a valami ami van gazdaságnak lehet nevezni és lehet számítani rá. A Gyurcsány korszakban mindent az unió az imf és mások határoztak meg, ha ők nyernek ezután is ugyanaz lesz"
Ezzel mi volt a célod ha nem meggyőzni engem...én se vagyok kíváncsi a propagandádra...Mindenáron azon az alap fideszes idióta elven lovagolsz hogy aki a fidesz ellen van az szoci...annyira primitívek vagytok ilyen téren...Amióta itt vagyok arra próbálok rávilágítani hogy a fidesz még a szociknál is aljasabb és szélhámosabb banda...szóval köszönöm de ÉN nem kérek a meggyőző dumádból és ezt az alap "akiellenünkvanazballer" dolgot pedig mélységesen szánalmasnak tartom és elítélem. Szégyellni meg az ilyen elvakultakat kéne mint ti...az ország szégyene vagytok hogy nem veszitek észre hogy ezek se jobbak az előzőknél...hogy egyik se jó...ráugrasztottak titeket a szocikra hogy legyen bűnbak amiért szar az életetek...nem a szoci a hibás...nem is az EU...hanem az aki nem veszi észre hogy amíg ez a két mszmp származék párt lovagol az országon addig itt jobb nem lesz...jobbikhoz se fűzök nagy reményeket...szar az egész úgy ahogy van. És itt be is fejeztem..."nem vagyok kíváncsi a meggyőző dumára". Minden jót.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Nem hiszem hogy gyerekes lenne a beszédem. Én csak egy egyszerű kérdést tettem fel. Tudod ahogy bolseviktor elvtárs is szokott konzultálni a néppel.

Elhiszi e ön hogy lőrincke retteg? Nem hiszem hogy gyerekes lenne mert a nagyvezírtől koppintottam.
Na most erre érdemi válasz nem érkezett a részedről csak a személyeskedés. Akkor kettőnk közül nem is tudom hogy ki a gyerekes. Még a segglyukamról is hadováltál gyerekes módon csak éppen érdemben nem válaszoltál.

@Dr. Felipe: "Ahogy elképzellek te még a fenekedről a lyukat is letagadnád ha tehetnéd..."

Ejj ejj, gyerekes dolgok ezek a részedről.

Amúgy megnyugtatlak én akkor is itt leszek mikor bolseviktor elvtárs már nem és nevet sem fogok változtatni mert Ferrari fan vagyok csak kár hogy Massa már nem ott versenyez.
Csizmás Kond
@Hellcat: Huba...csak kiborult a bili ?...:))
nyugodtan lehet heveskedni viszont a duma amit előadtál az nagyon is baloldalról fújt,olvass vissza ha elfelejtetted...és nem vagy te semmilyen oldalú de mindenki mást annak képzelsz ugye ha ellenkezni mer veled...ez sem szép dolog.
...és fogadjunk nem fejezted be...mert az a liberós kép amit festeni igyekeztél nem fogja megengedni.
világlátó
Mindenütt csak a dilettantizmus . Biztos vagyok abban hogy nem volt elég meggyőző Csernobil, Fukusima.Talán sok millióan nem láttak semmit a korabeli Hirosima pusztulásából.Egyáltalán , azt állítom, nincs tisztában az ország népe azzal, mit jelent az ország közepén most kettő, később négy nukleáris energiát termelő blokk. Csernobil előtt a Szovjetúnió legmagasabb szintű és felkészültségű polgári védelmi intézetében volt szerencsém eltölteni néhány hónapot. Ott tüzetes , mindenre kiterjedő képet kaptunk egy nukleáris katasztrófáról, a mentés, mentesítés lehetséges módjairól, de mindenről. Úgy tűnt, profizmus uralja ezt a területet. Csernobil mégis bekövetkezett. Óriási tanulsággal járt. Mára ez az eset, úgy ahogy akkor, már nem következhet be.
A modernebb, biztonságosabb reaktorok esetében kiküszöbölték az emberi hanyagságból előidézhető balaset lehetőségét is. A terrorcselekmények ellen még védtelenek vagyunk. Ugyan ki gondolt a szeptember 11.-re az USA - ban?
Európa közepén, négy reaktor kicsit sok. Ahhoz mindenképpen, hogy egész európa láthatja kárát egy balesetnek.De ne legyen baleset, csak egy pár napos , hetes leállás. Mi lesz akkor az ország energiaellátásával? Az öreg Rudakov tábornok, aki még Paulus ellen harcolt Sztálingrádnál, úgy fogalmazott, " ..mi nem mondhatunk le a gőzmozdonyainkról, mert azt akármivel is felfűthetjük, akkor is elhúzza a vonatszerelvényt, mi nem nélkülözhetjük a szenes erőműveket, mert az bármikor újra indítható, ugyanakkor továbbfejlesztjük az önjáró mocsárjáró atomerőműveinket, mert Szibériában, Tyumeny környékén nem tudunk másképpen energiát biztosítani a földgáz, az olaj, és a többi ásványkincs kitermeléséhez. " Persze az óriási kiterjedésű Szibériában más a helyzet, mint itt Európa közepén. Itt most lehet tiltakozni, de hasznosabb lenne az alternatívákról tájékoztatni az ország népét. Ehelyett pártpolitikát, kampánypolitikát sugároz / hm / mindenki. Ez agyrém. Szakembereket, fizikusokat, tudósokat engedjünk szóhoz jutni!
szjupermen
@Csizmás Kond: Nem baj, hogy akkor volt egy világgazdasági válság, ami országok tucatjait vágta gallyra?
szjupermen
@Dr. Felipe: Jogos, amit írsz. Főleg, hogy a kötelezést ők kezdték. Mikor tojással, paradicsommal dobálóztak, a csőcseléket forradalmároknak nevezték, nem voltak ilyen nárcisz lelküek.
Csizmás Kond
@szjupermen: ...nem baj...a baj akkor lesz amikor már nem fog válság lenni és nem esz amire fogni.
szjupermen
@tavaszi: Érdekes amit írsz. Nem népszavazás kérdése? Míg engem és a gyermekeimet is adóssá tesz, míg az én , majd gyermekeim pénzéről van szó, igenis népszavazás kérdése. Te egyébként úgy gondolod, hogy Orbán, az egy tudós fizikus? Mert ő döntött a kérdésben, nem az általad említett tudósok. No és miért kell mindenáron megcsinálni, még akkor is, ha drágább lesz az itt termelt áram. Mert a Fidesz, azon belül a földre szállt Isten kezdeményezte?
Hellcat
@Csizmás Kond: (22:51) Csak 1 kis kérdés...mondj nekem 1 olyan dolgot amit a fidesz az elmúlt 4 évben nem fogott másra...csak 1 dolgot mondjál nekem amire nem azt mondták hogy emútnyócév vagy az EU a hibás vagy akármi...egyetlen egy dolgot ami hiba volt és vállalták érte a felelősséget.
Csizmás Kond
@Hellcat: Szerintem mindent másra fogott, viszont épp ez motiválja, hogy más legyen.
Nekem mint Fidesz nem jelent semmit, bárki csinálta volna ugyanígy üdvözölném..
..ne feledd azért harcolunk, hogy a miénk legyen... az amit ...na gondolkodj
Hellcat
@Csizmás Kond: Köszönöm a válaszod...látom 1 dolgot sem bírtál leírni. Bőven kielégítő volt így a válaszod számomra. Jó éjszakát.
Desischado
@szjupermen: Nagyon igazad van!!! Dehogyis nincs közünk hozzá!!! Az én családomban is vannak gyerekek, az ő, meg a többi gyerek bőrére senki ne merjen ilyen egyeséget kötni!!! A te gyereked, és a másoké az én gyerekeim is!!! Senki ne merje a gyerekeink jövőjét eladni!!! És még mi is itt lennénk, de a lényeg a gyerekeink, és az ország jövője! Nem pedig egy nyomorult rablóbanda és egy aljas, mocsok hazug érdekeit kell figyelembe venni, aki csak azért adott el minket, hogy megtömhesse a saját, és a haverjai zsebét! Mocskos hazaárulók! Erről miért nem kaptunk levelet, hogy mit szólunk hozzá?! Arról nem is beszélve, hogy mi a jóisten lesz velünk, és a környező országokkal egy baleset esetén?! Szakembereket is be kellett volna vonni, és ebbe mindenkinek van beleszólása, mert a bőrünkről, és legfőképpen a gyerekeink bőréről van szó! Kimondom: Felkötni a legmagasabb fára, mindazokat akik a gyerekeink, és az ország jövőjével játszanak, és teszik kockára!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.