Félmilliárd forintos bírságot is fizethetnek a bankok a jövőben, ha nem garantálják minden ügyfelük számára, hogy alkalmanként minimum 75 ezer forintot kivehessen a bankszámlájáról – írja a Világgazdaság.

Erről szól az a törvényjavaslat, amelyet Rogán Antal és Németh Szilárd fideszes képviselők nyújtottak be a hétvégén. A rendkívüli sürgősséggel tárgyalt tervezetet akár már csütörtökön megszavazhatják a képviselők.

Rogán már a múlt héten arról beszélt a médiában, hogy a bankok ki akarják játszani a pénzügyi rezsicsökkentésről szóló törvényjavaslatot, erre utal, hogy vannak olyan ATM-ek, amelyekből alkalmanként mindössze 50 ezer forint vehető fel. Mivel pedig a pénzügyi rezsicsökkentésről szóló törvény szerint havonta kétszeri alkalommal összesen 150 ezer forintot vehetnek ki díjmentesen a banki ügyfelek az ATM-ekből, az 50 ezres limitű automatáknál nem használható ki maximálisan a jogszabályban garantált lehetőség – írja a lap.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Darthon1
Ezek teljesen meghülyültek! Ha van egy huszas a számlámon és hétvége van, akkor nem fogom tudni levenni, mondjuk. Akkor az egész kártyás témának nincs értelme. Kérem a fizut kp-ben és majd én beosztom. Nem kell fizetni ilyen díjat, olyan adót és akkor veszem ki amikor akarom. Hasi tasi nem kér kódot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Boszi27: Amit én látok az az, hogy egy év alatt 3-szor kérik be ugyanaz az intézmény ugyanazokat az adatokat. Annyi adatot kérnek be, amit tuti, hogy fel sem dolgoznak. Gyakran az az érzésünk, hogy valakik pénzes posztokat kapnak és mivel semmi nem indokolja a poszt meglétét generál magának kamu munkát. Egy csomó adatot bekér, amit aztán nem dolgoz fel, ami persze senkinek nem hiányzik, hisz kamu az egész.
QQríkú
@Hellcat: Vissza a főnicicaiak elé, mert akkor sem volt pénz :(
Ma sincs annak aki nem tud honnan lopni!
szablyafűrész
@lópicigáspár: Mindössze arról van szó, hogy ostobára sikeredett a megfogalmazás !

Akár 1000 HUF-ot is kivehetsz egy alkalommal, csak az a kérdés, hogy megéri-e elcsettinteni a két lehetőség egyikét ekkora összegért !

Összesen két alkalom és összesen .150,000 HUF az ingyenes, azt te döntöd el, hogy a két alk.lommal milyen arányban veszed fel a kest !
lópicigáspár
@szablyafűrész: Köszönöm a tájékoztatást. Valahol sejtettem, hogy ezt akarták mondani, csak szakértő módon fogalmazták meg! :-)
Hellcat
@QQríkú: Jogos...ahogy lázár mondta...annyitisér.
szablyafűrész
@QQríkú: Állítólag pontosan ők találták fel a cserearány-érték fizetőeszközét...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.