A nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos szerint az előzetes adatok alapján 22 éves csúcsra emelkedett a nők foglalkoztatása Magyarországon.

Szalai Piroska erről a Fidesz női civil szervezetekkel tartott konzultációján beszélt szerdán Budapesten.

A Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri biztosa elmondta, hogy a 15-64 éves nők foglalkoztatása 2012-ben 52,1 százalék volt, míg a kormányváltás előtti utolsó évben, 2009-ben 49,9 százalék volt.

Hozzátette: 1992-ben 52,3 százalék volt a nők foglalkoztatása, de ismerve a 2013-as negyedéves adatokat, kijelenthető, hogy biztosan 52,3 százalék fölött van a tavalyi női foglalkoztatási ráta.

Ez a 22 éves csúcs közelíti az európai uniós átlagot, gyorsabban haladunk, mint az EU a nők foglalkoztatása terén – mondta Szalai Piroska. A miniszteri biztos hozzátette, ha a civil szervezetek nem támogatták volna a kormányt, akkor ma nem lenne gyed extra, nem lenne csúcson a nők foglalkoztatása.

Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szerint az elmúlt húsz évben nem volt példa ilyen család- és foglalkoztatáspolitikára a nők helyzetének javítása érdekében, mint amilyet az Orbán-kormány megvalósított.

A népességnövekedéshez a kormánynak nemcsak a nők erkölcsi megbecsülését kell biztosítania, hanem az anyagi biztonságot is meg kell teremtenie – hangsúlyozta az államtitkár, aki szerint nők nélkül a családok szétesnek, a családok nélkül pedig a társadalom nem tud egészséges lábakon állni.

Balatoni Monika azt mondta, nem gondolja, hogy megtettek mindent az elmúlt négy évben, mert nem mindenre volt idő és lehetőség, de elindultak a folyamatok.

Király Nóra, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős koordinátora közölte, szombaton volt a civilek napja, ebből az alkalomból hívták konzultációra a női civil szervezetek képviselőit.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
ja, ezt a fidesz nyilatkozta, akkor nem is érdekel, mert azok minden grafikont fejjel lefele néznek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Lányok asszonyok munkaszolgálatból jeles!-Drága Fidess Mónika...
a papa programra már nincs is szükség!-viktor lerendezi azt is-hibernáltan?
m.macskosz
@bakegya: ILYET MÉG VICCBŐL SE MONDJ!

Elég az Orbán famíliákból, le-és felmenőileg egyaránt!
szablyafűrész
...nyugi, csak nemzeti mutyiszokás szerint minden nőt ikerpárjával együtt számoltak és megszorozták a szomszéd erdejéből, traktorral kitermelhető famennyiség minden egyes köbméterével, majd hatványra emelték a Kubatov-lista szerint...
JAJMÁR
Hú, hogy mennyi csúcsot felállítottunk már, csak fel ne nyársaljanak minket ezek a csúcsok .
Macsi
"Nem hiszek annak a statisztikának, amelyet nem én hamisítottam meg!" Amúgy meg.. köszönjük, egyes. Leülhet!
Desischado
Istenem, akkor én mi vagyok? Talán hermafrodita?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.