Elfogadta a Fidesz választmánya a kormánypártok országos listáját, amelyet Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök vezet az április 6-i parlamenti választáson – jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Összeállt a Fidesz-KDNP választási listája

Orbán Viktor után a listán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, KDNP-elnök, Kövér László házelnök, Mátrai Márta, a parlament háznagya, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Kósa Lajos, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Fidesz-alelnök, Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és Harrach Péter, a kereszténydemokraták frakcióvezetője következik.

Őket a Fidesszel szövetséges szervezetek vezetői követik: a Nemzeti Fórumot vezető Lezsák Sándor, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke, Győrffy Balázs, a Magosz alelnöke, Turi-Kovács Béla, aki a Kisgazda Polgári Egyesületet vezeti, Szatmáry Kristóf, a Vállalkozók Pártjának elnöke, Ágh Péter, a Fidelitas elnöke és Farkas Flórián, a Lungo Drom vezetője. Utánuk három tárcavezető, Fazekas Sándor vidékfejlesztési, Balog Zoltán erőforrás- és – a 20. helyen – Hende Csaba honvédelmi miniszter következik.

A lista jelenleg 150 nevet tartalmaz, de az országos választmány felhatalmazást adott a Fidesz elnökségének és választási előkészítő bizottságának, hogy ha kell, újabb jelölteket vegyenek fel rá – közölte Kósa Lajos, hozzátéve, hogy minden egyéni jelöltjük rajta van a listán.

Kósa Lajos a tájékoztatón kérdésre azt mondta, nem tartja kizártnak, hogy a jelenlegi politikai helyzetben újra kétharmados győzelmet arasson a Fidesz-KDNP. Becslése szerint listáról 40-45 – plusz-mínusz 5-10 – mandátumot szerezhetnek a jelenlegi kormánypártok, de hozzátette, hogy sok függ attól, hány párt jut majd be a parlamentbe, és milyen eredményt érnek el az ellenfelek. Mint fogalmazott, sok minden történhet még – példaként említette erre az MSZP-ből csütörtökön kilépett Simon Gábor ausztriai számláján tartott pénz ügyét –, ami akár lavinaszerűen is átalakíthatja a politikai mezőnyt, így az sem lehetetlen, hogy 70-80 egyéni választókerületben nyer jobboldali. Szerinte egyébként a szocialisták "lélekben már a vereségre készülnek".

A kormánypártok jelöltjeiről úgy fogalmazott: mindegyikük kiáll a rezsicsökkentés és az igazságos, a multikra is kiterjedő közteherviselés mellett, támogatja az emberek terheinek csökkentését, a kormány család- és népesedéspolitikáját és az ország pénzügyi-gazdasági önrendelkezésének védelmét.

A választási kampányról kijelentette: önkénteseik "mindenhova bekopogtatnak", mindenkit felkeresnek.

A Fidesz alelnöke szólt az ellenzékről is, "böszmefogásnak" nevezve a baloldali összefogást, amelyet szerinte csak a gyűlölet, "a megszorítások rögeszméje" és a korrupció tart össze.

Kósa Lajost arról is megkérdezték, hogy egy bohócnak öltözött férfi Hatvanban fenyegetően lépett fel Bajnai Gordonnal, az Együtt-PM szövetség vezetőjével, valamint az őt váró emberekkel szemben. A kormánypárt alelnöke erre azt mondta: elítél mindenkit, aki agresszióra ragadtatja magát. Hozzátette, a Fidesznek nincs köze a történtekhez.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Koser alajos kétharmados győzelemben reménykedik, mondja ő aki már a debreceni fellegvárban sem mer elindulni a polgármesteri székért.
Úgy gondolja hogy ha szajkózzák a lakájmédiában a simon ügyet, bejelentik a 25. rezsicsökkentést, bohócokkal támadnak az ellenzékre, uszító plakátokat helyeznek minden villanyoszlopra, teleszórják gyűlölködő hazug propaganda szeméttel a postaládákat akkor az majd elég lesz a kétharmados győzelemhez mert programjuk az nincs természetesen, hisz 2010 ben sem volt.
Hát nem elvtárs, nem lesz kétharmad.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Majd meglátjuk, áprilisban, mennyire hülye az ország! Ha Paks sem elég a felébredéshez, akkor végünk! Mert ha hatalomra kerülnek újra, itt Ukrajna, meg Oroszország lesz! Á la putyin módra!
kkalman
Merj nagyot álmodni! Ez megvan a Fidesz részéről, Már csak az ébredést kell megvárni.
Lehet lehülyézni az ország egyik felének a másikat, a másiknak az egyiket, a jobb oldalnak a balt és fordítva. Ha az volt a terve Orbánnak, hogy megossza az országot, sikerült. Lassan mindenki gyűlöl mindenkit, ellenséget lát a másikban, közben kilopják az országot alólunk. És ezt szó nélkül tűri a nép, ahelyett, hogy összefogna, és olyan valakire bízná az ország vezetését, aki még nem sározódott be az elmúlt 24 évben. Az idő kevés az idei választásig, de 2018-ra talán lehetne találni az ország vezetésére, a jelenlegi választéknál alkalmasabb személyt.
Ez a Fidesz lista a Fidesz álmokról szól, de mi szól az emberek álmáról?
Egyáltalán, az emberek mernek még álmodni? Nem nagyokat, csak aprókat.
herczeg0210
Összeált a már egyszer BUKOTT jobb oldal már ismét...Hátha megint lehet hajtani az újabb bukás felé...
kukac50
Vajon utána mi lesz a birkamenettel??? ki pénzeli Őket???
Hellcat
Programjuk is van vagy megint a gyülőletpropagandára alapoznak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.