A Fidesz szerint a rezsicsökkentés annak az általános és igazságos közteherviselésnek a része, amelyben a különböző gazdasági szektorok képviselői is hozzájárulnak a válságból történő kilábaláshoz.

Erről Kósa Lajos, a kormánypárt alelnöke beszélt újságíróknak szerdán, a főváros XVI. kerületében található Erzsébetligeti Színházban, a rezsicsökkentést bemutató lakossági fórum előtt.

Kiemelte, a rezsicsökkentés "nemcsak a pénztárcákat érinti", hanem két eltérő szemléletmódról is tanúskodik: a Fidesz a rezsicsökkentésre az általános és igazságos, tehát a bankokra és multinacionális cégekre is kiterjedő adórendszer részeként tekint, míg az "Összefogás nevű katyvasz" megszüntetné azt és ismét a jövedelmek adóterhelését növelné.

Kósa Lajos szerint ez azért hibás megközelítés, mert rontaná a munkavállalás feltételeit. Emlékeztetett, a kormány ezért vezette be az egykulcsos személyi-jövedelemadót, valamint a családi adókedvezményt és fordult inkább a fogyasztási típusú adók felé, amivel 600 milliárd forintot hagyott a magyar családoknál.

A Fidesz alelnöke szerint ennek a rendszernek az az előnye, hogy az emberek maguk döntenek fogyasztásukról, ráadásul szociálisan is igazságos, hiszen a többet vásárló gazdagok több adót is fizetnek.

Kósa Lajos szerint azért lehet rezsiharcról beszélni, mert a baloldal bár "szociálisnak álcázza magát" mégis a tőkét képviseli és azt nem hajlandó adóztatni, helyette ismét a jövedelmek terheit növelné. Ezt a módszert egyszer már kipróbálta az ország, tönkre is ment miatta a gazdaság – fogalmazott a politikus, majd hozzátette: "most ugyanazok ásnának gödröt, akik korábban egyszer már megásták".

Szatmáry Kristóf nemzetgazdasági államtitkár, a Fidesz képviselőjelöltje elmondta, Budapest XVI. kerülete az egyik leginkább fejlődő városrésze volt a fővárosnak, a rezsicsökkentés pedig 2,2 milliárd forint megtakarítást eredményezett a választókerületben élőknek. Korábban egyetlen kormány sem tett ennyit az itt lakókért – fogalmazott a politikus.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Az egyik házban az alábbi levelet tette ki a közös képviselő: "Tisztelt Lakótársak! A Kormány kötelezővé tette, hogy kifüggesszem az értesítést, hogy Önök az idei évben 17.468 Ft-ot takarítottak meg a rezsicsökkentésnek köszönhetően. A Kormány ugyan azt nem mondta, de én azt is közlöm, hogy a bankok megsarcolása és emiatti költségek növekedése miatt, a számlavezetés és utalások költségei 28.468 Ft-ra rúgtak. Emiatt Önöket a Kormány - végül is - 11.000.- Ft-al rövidítette meg. Ebbe nem számítottam bele az egyéb költségnövekedéseket sem. Sem azt, hogy a földgáz piaci ára idén 23 %-al csökkent. Jó gondolkodást... Az Ön közös képviselője"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Nem hülye a lajos. Minket néz annak. Nyilván, aki a medencéjét fűti, annak is jogosan jár, nemde, lajos? Hogy rogyna rátok az ég! Egyébként megsúgom, hogy a 16 %-os adónak köszönhetően havonta 300 000 ft-al kap többet! ez aztán az igazságosság! Mocskos féreg!!!
kukac50
Ameddig a fával fűtő családok nem kapnak csökkentést addig nem lehet igazságos a rezsicsökkentés! Vagy járjon minden embernek alanyi jogon,mindegy mivel fűt, vagy ne kapjon senki,hanem az alacsony juttatásokat és fizetéseket nyugdíjakat emeljék,hogy azok is élhessenek akik szegények! A szegény réteget nem támogatják? Miért???
Nil
A fizetéscsökkentés akkor lenne igazságos ha mindenki egyformán kapna pl. 2000 forint kedvezményt. Akkor lehet hogy az is tudna fűteni aki most nem. Igaz akkor a gazdagok nem tudnának kaszálni ezen is.
Nil
@Nil: @Nil: rezsicsökkentést akartam írni :-D
evacica
Kosa úr tudja engem az bosszant a legjobban, hogy hülyének néz minket! Ugyan mi a fenétől igazságos ez a rezsi csökkentés? Hogy maga és szegény fideszes társaik élükön a miniszter elnökkel itt is jó sokat spórolnak maguknak? Ez olyan mint a 16% os adó. Kinek magas a fizetése az jó sokat nyer rajta, akinek meg kevés az majd nem semmit! Na a rezsi csökkentésnél is ez a helyzet! A "panel proli" keveset kap vissza, a 4,5, m2 méteren fürdő medencével ellátott, kis rozoga " putrival" rendelkező honpolgár viszont rendesen kaszál ebből is. Szóval ez a fidesz igazságosság!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.