Az államközi kapcsolatokban elemi udvariassági szabály megemlékezni egy ország, jelen esetben a köztársasági Irán megalapításáról – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön.

Havasi Bertalan az Iráni Iszlám Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából küldött kormányfői távirattal kapcsolatos ellenzéki bírálatokra reagált.

Szerdán a  baloldali összefogás pártjai úgy kommentálták a miniszterelnöki táviratot, hogy Orbán Viktor vezetésével Magyarország egyre gyorsuló iramban iratkozik ki az euroatlanti országok közösségéből, az LMP pedig azt közölte: a miniszterelnök rossz helyen kampányol.

Az iráni nemzeti ünnep alkalmából Áder János államfő is táviratban üdvözölte az iráni népet. A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) sajtóigazgatósága közleményében szintén azt írta: a diplomáciai udvariasság – immár évszázados – hagyományai szerint nemzeti ünnepük alkalmából azoknak az országoknak a népét, amelyekkel diplomáciai kapcsolatban állunk, az adott ország vezetőihez intézett táviratban vagy levélben köszöntjük. Közleményükhöz csatolták Sólyom László volt köztársasági elnök 2010-ben kelt, az iráni államfőhöz intézett, hasonló tartalmú üdvözlő táviratát is.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
Csak a statisztika kedvéért. Idén hány Nyamnyam országot köszöntő üdvözletet küldött.?
magyarbakancs
@nyanya001: Én a kép alján lévőkre gondoltam.
Vizual
Itt még az is meghülyül akitől nem vártuk volna. De gyanítom, hogy ha nincs harc ész sincs. Ha értitek.
nyanya001
@magyarbakancs: Rögtön működne a radírpók :D
Desischado
@nyanya001: Szégyellem magam helyettük! Mit gondolnak most vajon rólunk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.