A Simon-ügyről való figyelemelterelés "olcsó, vacak és szánalmas" kísérletének tartja a Fidesz szóvivője, hogy a DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán Viktorral szemben. Na de mekkora talicska kell 80 millió forinthoz?

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke pénteken közölte: azzal vádolja a kormányfőt, hogy politikai pályafutásának jelentős részében olyan jövedelmekhez jutott hozzá, amelyek túlmutatnak a vagyonnyilatkozatában megjelenő hivatalos jövedelmeken, és amelyek nélkül nem igazolható vagyongyarapodása.

Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője erre reagálva budapesti sajtótájékoztatóján felidézte: körülbelül tíz évvel ezelőtt, a szocialista többségű parlament idején teljes körűen kivizsgálták Orbán Viktor vagyoni helyzetét, és semmiféle elmarasztalás nem történt. A Fidesznek és a párt elnökének nincs takargatnivalója – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc jobban tenné, ha vádaskodások helyett inkább válaszolna a Simon-üggyel és a paksi atomerőművel kapcsolatos kérdésekre – mondta a kormánypárt szóvivője. Előbbiről szólva közölte: a baloldalon 11 napja titkolóznak a Simon Gábor volt szocialista politikus osztrák számláján lévő pénzről. Mivel Gyurcsány Ferencnek államtitkára volt Simon Gábor, ezért a magyar társadalom a volt kormányfőtől is várja a válaszokat azokra a kérdésekre, hogy kitől származtak a százmilliók, honnan érkezett az osztrák számlára a pénz, és tudott-e róla az akkori szocialista pártvezetés – tette hozzá.

A paksi erőművel kapcsolatban arról beszélt, hogy egy Gyurcsány Ferenchez köthető cégcsoport bizonyos szerződésekkel "80 millió forintot talicskázott ki" Paksról. Ez is azt támasztja alá – folytatta –, hogy 2010-ig, amíg "kitalicskázhatták" a pénzeket, "rendben volt" Paks a baloldalnak, ám miután a Fidesz "elzárta a csapokat", "hirtelen büdös lett" nekik Paks. "Nemcsak a lóláb lóg ki, hanem a ló is" – fogalmazott.

Hoppál Pétertől azt is megkérdezték a tájékoztatón, hogy a Jobbik előzőleg felszólította a Fideszt, hívjanak össze rendkívüli parlamenti ülést a volt SZDSZ-es politikusok elszámoltatáshoz szükséges törvényjavaslat elfogadására. A kormánypárt szóvivője erre azt mondta: nem gondolja, hogy az ügyben rendkívüli ülést kellene összehívni kampányidőszakban, de a következő Országgyűlés véleményt nyilváníthat majd az előterjesztésről.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A fidesz a Simon üggyel akarja elterelni a figyelmet minden másról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szablyafűrész
Kínban van a Fidesz, ugyanis minden eddig ismert adat arról szól, hogy Simon nevén nyitott számlán van a pénz, az Mszp kijelentette, hogy a Simon-pénzhez semmi köze ! Mármost ellenkező bizonyításig összeszarhatja magát a Fidesz, egyáltalán nem hiteles a rugózása és elterelő hadmozdulata !
taglo
Mindenkit be fognak mocskolni ,a választásokig ! Jó pár kormányt megéltem ,de ilyen aljas arogáns ,tetves ,bagázst még csak most ,amilyen ez a fidesz kormány , és ,,bérenceik " !!!
Senara
@szablyafűrész: "Mszp kijelentette, hogy a Simon-pénzhez semmi köze !" Ami igaz , mert ha a párt pénze lenne a kis csávó nem költhetné el saját lakásvásárlásra . Töketlen Mesterházinak ez nem jutott eszbe ?
nemkati
@Senara: Ezt nem lehet tudni. Ami biztos, hogy a Fidesznél van mód pártpénzeket magánszámlákra átfolyatni. Akik ismerik a trükköket, és a kiskapukat, azok be is mennek rajta.
Desischado
@kiskutyauto: Mindent leírtál, már semmit sem kell hozzá tennem, legfeljebb annyit, hogy nagy hangon gajdolnak, és közben kuss van az őáltaluk elsíbolt milliárdokról! Azokkal mi van? Igaza van Gyurcsánynak, őt is mocskolják orrba-szájba! A saját módszereikkel kell legyőzni őket!
kkalman
Egyszer már leírtam, most megismétlem. Nem vagyok biztos benne, hogy a Simon ügyet nem a Fidesz robbantotta ki, hogy a saját mocskukról eltereljék a figyelmet. Simon egy pitiáner senki a 240 milliójával. Ennél jóval nagyobb disznóságot igyekszik a Fidesz eltusolni ennek az ügynek a felszínen tartásával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.