A Fidesz szóvivője szerint rögeszméjévé vált a megszorítás a baloldalnak és a "Gyurcsány-koalíciónak".

Hoppál Péter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Demokratikus Koalíciót (DK) vezető Gyurcsány Ferenc az elmúlt 24 órában kétszer is megerősítette, hogy kormányon megszorításokat vezetnének be. Példaként említette, hogy a Népszavának a volt miniszterelnök azt mondta, bárki nyer a választáson, feltehetően szükség lesz megszorításokra.

A kormánypárt szóvivője szerint a "Gyurcsány-koalíció" képtelen elszakadni attól a logikától, hogy megszorításokra van szükség, a munkavállalókra és a családokra csak úgy tekintenek mint akiktől pénzt lehet behajtani. Emlékeztetett, a volt kormányfő 2006-ban két órán keresztül ismertette kormánya megszorításait: "egy tollvonással" 30 százalékkal növelték a gáz árát, 14 százalékkal a villanyét, és 4 százalékkal emelték a személyi jövedelemadó (szja) kulcsát. A Gyurcsány-korszakban – mondta – szünet nélkül nőttek a családok, a munkavállalók és a nyugdíjasok terhei.

A "Gyurcsány-koalíció" most készülő programja megint adóemelésre épül – közölte Hoppál Péter, hozzátéve: Gyurcsány Ferenc is megerősítette, a középosztályt legalább dupla akkora adókulccsal sújtanák, mint a jelenlegi 16 százalékos. A DK elnöke csütörtök reggel a TV2-ben azt nyilatkozta kormányváltás esetén havi 400-500 ezer forintnyi jövedelem után lépne be egy második, körülbelül 30 százalékos szja-kulcs.

"Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon egymás után büszkélkednek azzal, hogy az ő programjuk fájni fog" – fogalmazott a Fidesz-szóvivő, aki szerint a baloldali ellenzék vezetői alig várják, hogy kivezessék a bankadót és a multikat terhelő különadókat, az így kieső államháztartási bevétel helyébe pedig megszorításokat vezessenek be, kezdve a rezsicsökkentés, a családi adókedvezmény és a gyed extra eltörlésével.

Értékelése szerint a "Gyurcsány-koalíció" adóemelési terve gyakorlatilag minden munkavállalót sújtana, a gyermekeseket kifejezetten.

A jelenlegi kormány adópolitikáját firtató kérdésre Hoppál Péter azt mondta: a kabinet a munkát és a munkavállalókat terhelő adók csökkentését tűzte célul, a fogyasztást terhelő adók pedig valóban magasabbak, hogy akik többet fogyasztanak, többel járuljanak hozzá az állam működéséhez. "De ez az alma és a körte összehasonlításának az esete", nem lehet összevetni a kettőt – magyarázta. Hozzáfűzte, ha a Fidesz nyeri a választást, megvizsgálják a további szja-csökkentés lehetőségét.

A napokban jelentősen gyengülő forintárfolyamról szólva a kormánypárt szóvivője úgy fogalmazott: szamárság azt képzelni, hogy a devizanemek mozgása Magyarország dől el. A "Gyurcsány-koalíciónak" egyúttal azt üzente: "tetszettek volna nem devizában eladósítani Magyarországot", akkor ugyanis nem lenne ennyire érzékeny a magyar gazdaság külföldi pénzügyi körök spekulációira. A mostani kormány éppen e devizakitettség csökkentésén dolgozik – jegyezte meg.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szjupermen
Ez a buzi Hoppál nem tudja, hogy a devizakölcsönöket az ő regnálásuk alatt vezették be? Ez is csak egy vödör takonyban tekergőző giliszta. Hányingerem van, ha látom, vagy hallok róla. Azért belenéznék a szülei szemébe, vajon hogy nevelhettek egy ilyen genetikai hulladékot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Ezek mást nem tudnak, csak HAZUDNI ÉJJEL NAPPAL, MEG RABOLNI!!! DE EZT AZTÁN GŐZERŐVEL!!! Értelmes ember csak nevet rajtuk, és nem hisz nekik! Persze, hogy nyilván lesz megszorítás, de vége lesz a sok rablásnak, és azok fognak többet adózni, akiknek bőven van miből! Ezért megy itt a nyaloncok részéről, na meg a fityisz részéről a károgás, meg a riogatás! Csak ki ijed meg ettől? Én biztosan nem! Akkor kellene félni, ha ez a rablóbanda maradna hatalmon!
kukac50
Orbánnak meg a sok adónem bevezetése jellemezte az elmúlt garázdálkodását.
Akkor ezek miről is beszélnek??
taglo
HOPPÁ... Ezek nagyon fosnak ,ha így hazudnak !
coyote3
Hoppali vajon tudja-e, hogy az adócsökkentések kormánya hány új adónemet vezetett és hányat emelt meg?
evacica
@Hellcat: Egyet sem,mert a fidesz ezt a szót nem ismeri, azaz kerüli. Mindent megtettek viszont, hogy kifacsarjanak bennünket mint a citromot, s ez a sok birka meg hagyja !
evacica
@Desischado: Teljesen egyet értek veled!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.