Kipróbáltuk, milyen a közmunka, amivel a kormány a statisztikáit javítja. Megdöbbentő tapasztalatok: dolgoztunk a pártnak, majd megismertük a transzállapotot. Hasznos tippek, ha nem akar büntetést fizetni.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Ezt olvasni is horror komolyan mondom nemhogy átélni :-( Ez Magyarország a XXI .század első évtizedében ,és ez mind azért van mert a sok marha rendszerint Magyar vállalkozók a munkanélküli segélyen lévőket amikor 9 hónapig járt ( ami egy valódi esélyt adott az álláskeresésre ) és szoc segélyen lévőket feketén visszafoglalkoztatták .
A fidesz Nemzeti közmunkás rendszere nem azért jött létre hogy a munkától elszokottakat visszavezessék a munka világába hanem hogy mivel elfoglaltak és ezért kapnak (megalázó )bért szoc segély és munkakeresési járulék helyett ne tudjanak mellette fekete munkát vállalni . Sajnos olyanok is belekerülhetnek a darálóba akik egyáltalán nem oda valók, a piacon a valós színvonalas értékteremtő munka igen kevés és egy valamire való állásra többszáz önéletrajz érkezik már már annyira sok hogy közötte megtalálni az igazán alkalmas munkatársat majdnem lehetetlen ,a munkavállalás pedig még mindig ismeretség és szerencse kérdése . :-( :-( :-(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@Desischado: Nem vádoltalak csak a puszta tényeket írtam le. Már nyugdíjas vagyok.Nem szakadtam el a mai világtól. Nagyon sok embernek tudok segíteni mert nem piskóta az ami ma itt megy az országban. Tudom sokan lenézik az irodai munkát de én tudom mi az a fizikai munka ugyan is így kezdtem az életem.
Desischado
@szaboria1: Én nem nézem le az irodai munkát, csak abból van elegem, hogy ők sokkal könnyebb munkát végeznek, jóval több pénzért, sokkal nagyobb kényelmük van, a kétkezi melósnak meg álom a rendes fizetés! Például, az irodista hölgyek amikor hideg van, már zárják az iroda ajtaját, és melegben vannak, nekünk meg ki kellett menni fagyoskodni hosszú órákra a hidegbe, mégis ők keresnek többet! Ez nagyon aránytalan, és igazságtalan!
nyanya001
Ezeknek minden felfér a pofájukra !
Ez az a Pócs aki azt a gusztustalan angyalkát osztogatta a templomban !
Profi aki kérdez és feltette a you tubera !

jasz.blog.hu/2014/02/21/kozmunkasok_gyujtottek_alairasokat_pocs_janosnak
szaboria1
@Desischado: Mennyire tudod, hogy sokkal többet keresnek? Az állami cég nem sokkal ad többet a fizikai munkásnál a magán cégek sem fizetik túl. Két szektor van ahol nagyon jól keresnek a pénzügyi és biztosítási területen, na ott akár 8 szorosát is megkeresik az alkalmazottak a vezetőkről meg ne is beszéljünk.
Nem meg bántani akarlak de ahhoz, hogy irodai munkás legyen valaki minimum középiskolai végzettség kell és mellette nagyon sok kiegészítő szakvizsgák. Én tudom milyen az amikor fizikai munkásból lettem irodai munkás rengeteg tanulás munka mellett. Igaz ma sokkal könnyebb nekik mert a számítógép világában egy jó program nagyon sokat segít neki a munkájukban.
Desischado
@szaboria1: Ezzel nem bántottál meg, én is tudom hogy suli kell hozzá. Nehogy azt gondold, hogy utálom őket, a sógornőm is az, de attól kivagyok akadva, hogy mégiscsak jóval könnyebb dolguk van, és abban egyezzünk meg, hogy nem minimálbért, vagy annál is kevesebbet keresnek! Én még irodistát nem láttam, holtfáradtan kinézni, vagy sajgó lábbal karral hazamenni! De ez nem az ő bűnük, hanem a rendszeré, de az biztos, hogy egy kétkezi melósnak sokkal nehezebbet, és többet kell dolgoznia, jóval kevesebb pénzért! Ez annyira igazságtalan! És végül a rokkantak sem közülük kerülnek ki!
análisdrabális
@Desischado: 3 évig voltam közmunkás, az "emútnyócévben" valahogy mindig volt munkám, érettségim, technikumom, főiskolám van. A mi "munkavezetőnknek" érettségije sem volt.
Valóban nem kell nekik dolgozni és nettó 15.000HUF-al magasabb bérük. Mi az elején tisztáztuk vele napi max 1 óra "munka" kivéve ha ő is beáll, soha nem állt be. Viszont a focista nagy rajongója.
Nálunk olyan öntöző árkokat kellett kipucolni amibe 10-15 éve nem volt víz. Most a téli program keretében olyan csatornába küldtek amiben van víz. Érdekes ugye?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.