Az elmúlt évek közbeszerzésein nagy sikerrel szerepelt Pintér Sándor egykori biztonsági cége – írja az Origo.

A lap megjegyzi, hogy a cég néhány hónappal ezelőtt olyan emberek tulajdonába került, akik több szálon kötődnek a belügyminiszterhez. Társak voltak vele és családtagjaival több cégben, egyikük pedig a szomszédja is volt egy időben.

Cégbírósági iratok azt mutatják, hogy a CBSZ-t 2010 óta tulajdonló cég, a Prostasia Zrt. az addigi tulajdonostól, Kántor Tibortól tavaly júliusban átkerült két férfihoz, Tölgyesi Vilmoshoz és Szabó Péterhez. Kántornak nem volt semmilyen nyilvánosan kimutatható kötődése Pintérhez, az új tulajdonosoknak azonban van.

Tölgyesi 1997-ben és 1998-ban egy másik biztonsági vállalkozásnak, a Preventív Securitynek a felügyelőbizottságában volt tag, miközben Pintér az igazgatóságban ült. Mindhárman tulajdonosai voltak az Immobil 2000 nevű ingatlancégnek 2002-2003-ban – áll az Origo összefoglalójában.

A CBSZ nem hozza nyilvánosságra, hogy a bevételei pontosan milyen forrásból származnak, de a közbeszerzési adatbázisból kiolvasható, hogy a cég – gyakran más vállalkozásokkal összefogva – nagyon sikeres volt az állami pályázatokon az elmúlt három és fél évben. 2010-ben és 2011-ben elnyerte többek között a Magyar Fejlesztési Bank, a Magyar Villamos Művek és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által kiírt tendereket is.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Ezeket az őrző-védő cégeket is ellenőrizhetné a NAV sok ember be van e jelentve?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Jaja, don pinyő strómanjainál.

Na ebben a topicban sem fognak nyüzsögni a jobbos birkák.
Pálinkafőző Rézüst
Ez a Sanyi bácsi még mindig olyan olajos, hogy kicsusszan mindenből...
hattorihanna
Valamit sejt netán,hogy így átpasszolja sanya bá a tuti bizniszt???
nezelodo
@Stephen Hawking: Lehet, ha ilyeneket írogatsz, kissé megrövidül az az örökké...
Desischado
Ez pintér egy haszonleső, maffia módszerekkel meggazdagodott lény. Olyan mint az angolna, olyan síkos, hogy tényleg kicsúszik minden balhés ügyből! (Elnézést az angolnáktól a hasonlatért!)
kiskutyauto
Egy nemzet javainak önkényes herdálása, hatalommal visszaélve: HAZAÁRULÁS. Hazaárulásért kötél jár... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.