A Fidesz szerint a háziorvosi, a házi gyermekorvosi, a védőnői és a fogorvosi ellátásban dolgozók további béremelését teszi lehetővé a kormány hétfői bejelentése.

A nagyobbik kormánypárt ezt hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében írta, rögzítve, hogy a Fidesz teljesíti vállalását, visszaadja az egészségügyi dolgozók társadalmi megbecsülését.

A béremelések idén is folytatódnak az egészségügyben, emellett folytatják a pedagógusok béremelési programját is. Márciusban érkezik a szociális, a gyermekvédelmi és gyermekjóléti ágazatban dolgozók és a tiszthelyettesek béremelése – sorolták.

Kitértek arra is: januárban 100 ezer forint fölé emelkedett a minimálbér és emelték a közfoglalkoztatottak bérét is. A gyermeket nevelő munkavállalók nettó fizetése ugyancsak nőtt a kiskeresetűek adócsökkentésének köszönhetően.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter hétfőn Budapesten jelentette be, hogy emelkedik a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, a védőnők és az alapellátásban dolgozó fogorvosok finanszírozása és bére; a költségvetésben szereplő összesen tízmilliárd forint többletforrást áprilistól kapják meg a szolgáltatók. Az emelés több tízezer forinttal növeli egy átlagos praxis bevételét, valamint a védőnők bérezését.

Balog Zoltán elmondta: 1,8 milliárd forinttal nő az indikátor alapú finanszírozás, 2,1 milliárd forinttal pedig a háziorvosok kártyapénze.

Hozzátette: előbbi pluszforrást teljesítményhez kötik, ezzel a bevétel havi mértéke 250 millió forintról 400 millióra nő, egy praxisra így átlagosan 22 ezer forint többlet jut. A kártyapénz emelésével pedig átlagosan 26 ezer forinttal nő majd egy háziorvos bevétele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.