Felmentette a hűtlen kezelés vádja alól Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert és egykori közigazgatási államtitkárát, Fapál Lászlót a volt államtitkár 2006-os lakásvásárlása miatt indult büntetőügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken.

A vád szerint Fapál László határozatlan időre bérbe vett, majd egy év elteltével, 2006 nyarán Juhász Ferenc honvédelmi miniszter egyedi döntése alapján 22 millió forintért megvásárolt egy 65 millió értékű, 147 négyzetméteres lakást, amivel 43 milliós forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést követtek el.

A vádlottak mindvégig tagadták a bűncselekmény elkövetését, a PKKB pedig most felmentette őket a vád alól. A bíróság szerint semmi nem zárta ki, hogy szolgálati jogviszonya alapján jusson lakáshoz és nyugállományú katonaként megvásárolhassa azt.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Ez már hányadik felmentő ítélet ? Azt harsoghatná a köztévé !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
Azt nem értem ha volt olyan jogszabály ami alapján megállapították az árat és sokan jutottak jogosan lakáshoz akkor mi alapján emeltek egyáltalán vádat ? :-(
F_Viktor
@dömdödöm: Írtam, politikai okokból, a baloldal lejáratása vezette őket. + Budait a 2 millás fizetésének okán még ott volt a teljesítménykényszer, vagyis neki ügyeket kellett szolgáltatnia, ezt várta el tőle a Vezér.
F_Viktor
@dömdödöm: Írtam, politikai okokból, a baloldal lejáratása vezette őket. + Budait a 2 millás fizetésének okán még ott volt a teljesítménykényszer is, vagyis neki ügyeket kellett felmutatnia, ezt várta el tőle a Vezér.
Manhattan
Örülök a felmentő ítéletnek. Most kellene az alaptalan-vádaskodókkal megfizettetni "a karaktergyilkosságokat"! Büntetlenül, ne lehessen senkit meghurcoltatni!
Manhattan
A legfőbb ügyész Polt Péter nemcsak vaddisznókra szeret vadászni, hanem politikai nagyvadakra is..
alterego56
Van egy faszi akinek a Harris közben volt négyszobás állami lakása, amit jogosulatlanul kapott a családtagok számát tekintve. Majd 563 ezer forintért megvásárolta, és a kutya sem tudja hogyan 63 millió forintért eladta. Ez a 63 millió forintos kérdés volt.
"www.nol.hu/archivum/archiv-377328"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.