Magyarország kormányzó pártja, a Fidesz nemcsak a küszöbön álló választások szabályait írta át. A kormányzó párt megváltoztatta a szavazókat is. Az állampolgárok különböző kategóriái most különböző módokon szavazhatnak, ami az igazságtalan diszkrimináció nagyon is valós veszélyét teremti meg. A 2014-es választásokon két új szavazási rendszer szerepel, amely átstrukturálja a szavazókat és a lehetőségeiket. Az egyik ilyen rendszer minden nagy nemzetiségi (értsd: kisebbségi) csoportnak lehetővé teszi, hogy „preferenciális” alapon megválassza a parlamentbe a csoport képviselőjét – itt csupán negyedannyi szavazat szükséges a mandátum elnyeréséhez. A pozitív diszkriminációnak ez a rendszere nagyszerűnek tűnhet, de mint látni fogjuk, a gyakorlatban inkább korlátozza, semmint kiterjeszti a kisebbségek szavazási lehetőségeit. A másik szavazati joggal ruházza fel azokat az etnikai magyarokat, akiknek soha nem volt állandó lakhelyük Magyarországon. Ezek olyan személyek, akiknek az új...

Feltöltő: gibgab
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gibgab
Az előző részek:
I: Fidesz választásán az ellenzék akkor is veszít, ha nyer (az eredeti szöveg)
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/361767_scheppele_a_fidesz_valasztasan_az_ellenzek_akkor
II: Miért volt „politikai csoda” az ellenzéki szövetség? (az eredeti szöveg)
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/362077_scheppele_miert_volt_politikai_csoda_az_ellenzeki
III. A többséget szupertöbbséggé nagyítja fel az új rendszer (az eredeti szöveg)
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/362393_scheppele_a_tobbseget_szupertobbsegge_nagyitja_fel
moiszikf
@gibgab: Próbálnék én megdöbbenni, de hát sajnos nem megy.
kkalman
Egy tisztességtelen kormány eleve nem tarthat tisztességes választást. Kiépítették a csalás melegágyát, és élni is fognak az így biztosított csalás lehetőségével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.