A magyarok biztonságban vannak Magyarországon és Kárpátalján is, a magyar kormány azon dolgozik, hogy biztonságban is maradjanak – válaszolta kérdésre Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Fejér megyei Kőszárhegyen, miután ünnepélyesen átadott egy telephely-fejlesztési beruházást.

A kormányfő kijelentette, Magyarország nem része a konfliktusnak. Jelezte, hogy Martonyi János külügyminiszter éppen Brüsszelben van és hazánk része a közös európai erőfeszítéseknek, amelyekkel "békét, biztonságot és a nemzetközi jog tiszteletét szeretnék elérni az európai egységes válságkezelésen belül". Orbán Viktor a külhoni magyaroknak azt üzente: "számíthatnak ránk".

Az ukránok nem kérnek Gyurcsányból

Eközben Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője hétfőn arról beszél: a kormánypárt nem lesz partner abban, hogy az ukrajnai konfliktus magyar belpolitikai kampánytéma legyen.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke előzőleg arról beszélt, hogy az ellenzéki összefogás szerint az Országgyűlésnek foglalkoznia kellene az ukrán válsággal, el kellene ítélnie az oroszok agresszióra való előkészületeit és ki kellene állnia Ukrajna szuverenitása mellett. Zsigó Róbert erre azt mondta: a parlament szakbizottságai a szerdai kormányülés után – ugyanúgy, ahogyan eddig is – minden tájékoztatást megkapnak majd.

"Mi nem leszünk abban partnerek, hogy az ukrajnai konfliktus ügyét belpolitikai kampánytémává tegyék" – hangsúlyozta a szóvivő. Úgy fogalmazott, az ukrán népnek a legkevésbé van szüksége a "Gyurcsány-koalíció" kijelentéseire.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Sajnos, amit hazugovics viktátorovics mond, annak én egy betűjét sem tudom elhinni! Jobb lenne, ha kussban lennének!
szelbatyo
@Desischado: Kirándulni mennek a politikusok egy busszal. Nem jönnek vissza. Keresik őket, nagy erőkkel. Hosszú idő után találnak egy helyet, ami olyan, mintha nemrégen baleset helyszíne lett volna. Találnak a közelben egy tanyát. Kérdezik az ottani parasztot, tud-e valamit az ott történtekről. A paraszt elmondja, hogy ott bizony baleset történt.
- És mi lett a buszban ülőkkel ?
- Hát eltemettem őket...
- Hogyan? Mindenki meghalt ?
- Hát egyik-másik mondta ugyan, hogy ő még él, de nem hiszem már én el ezeknek egy szavát sem !...
Desischado
@szelbatyo: Ez nagyon jó volt! Köszi! (nevet) Azt kéne, az egész bandát eltemetni, hogy az orruk se látszódjon ki!
bretagne
@szelbatyo: Látod, ez a nehéz probléma. Azt hiszem, izgulhatunk a választásokig. Nagyon kiváncsian várom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.