A kormány kész minden áram- és gázszolgáltatóval korrekt tárgyalásokat folytatni arról, hogy miként tudják átadni érdekeltségeiket és elhagyni az országot. Jelenleg is folynak ilyen tárgyalások, mondta Lázár János egy lapinterjúban.

Támogatná a távfűtés alapdíjának legalább ötvenszázalékos csökkentését Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Délmagyarországnak beszélt erről. A politikus azt mondta, a rezsicsökkentést az elmúlt két esztendő legnagyobb szociális sikerének tartja.

A Csongrád megyei napilapban kedden megjelent interjúban a politikus úgy fogalmazott, hogy "fekete hónap elé néznek a szolgáltatók". 2014 után az a fő kérdés, hogy miként lehet a tartósan alacsony áram- és gázárat biztosítani Magyarországon – mondta. "Garantáljuk, hogy a lakossági szolgáltatásoknál nem lesz helye a profitnak" – tette hozzá.

Az államtitkár közölte, a kormány kész minden áram- és gázszolgáltatóval korrekt tárgyalásokat folytatni arról, hogy miként tudják átadni érdekeltségeiket, elhagyni az országot. Jelenleg is folynak ilyen tárgyalások – tudatta a politikus, hangsúlyozva: akármelyik céget is veszi át az állam, minden munkavállalóra igényt tart majd. "A szolgáltatás színvonalát nem akarjuk csökkenteni, csak a kivett pénz mennyiségét" – mondta.

Az áprilisi választásról Lázár János kifejtette, bár nem teljesen elégedett, tiszta lelkiismerettel állnak a választók elé. Készen vannak az új struktúrák, minőségjavításra kell az újabb négy év – fogalmazott a politikus.

"Az állam szempontjából sok területen – például az egészségügy, oktatás – félmunkát végeztünk. Hiába van például Klebelsberg-központ, amíg a magyar oktatás nemzetközi összehasonlításban romló eredményeket mutat, nem vagyok nyugodt" – mondta az államtitkár, leszögezve: "Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy sikeressé tegyük az országot. A Fidesznél csak a Fidesz a jobb."

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Erre a cégre fájt Lázár foga, most megvette a kormány

Megvette a kormány a Welt 2000 Kft.-t. Nem hivatalos információk szerint kevesebbért, mint amennyit évente termel a cég.

Erről is korrekten tárgyalhatott azért halt meg másnap a volt tulaj !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Mondjon valaki egy olyan céget, ami kormány kézbe került és nyereséget termel, nincsenek gyanúsan magas költségtételek, fiktívnek tűnő szerződések.
Közgazdaságtanból mindig azt tanultuk, hogy az állam rossz gazda. A szocializmusban próbálkoztak hasonlókkal, de nem működött.
nyanya001
@human: Ezért fuccsolt be a szocialista rendszer !
Olcsó volt a víz, a gáz, az ára, a bérlakások lakbére, az élelmiszer ...
nem is sorolom, olcsó bankkölcsön ...
ezért kellett felvenni a rothadó kapitalizmustól dollármilliárdokat !
Viszont munkahelye volt mindenkinek gyártottunk is minden
sz@rt a KGST-n belül !
human
@human: Még annyit, ha egy vállalatnál valaki lebukik mert lefizették, vagy nem látja el megfelelően a feladatát, esetleg jogtalan előnyhöz juttatott valakit, na azt nagy ívben rúgják ki. Ezzel szemben mi történik az állami cégek vezetőivel? Semmi, sőt milliós jutalmakat kapnak évente.
nyanya001
@nyanya001: javítok... Olcsó volt a víz, a gáz, az áram... ( ára= áram )
almosd
Az e-on -al már nagyon tárgyalnakk és elkébzelhető hogy az MVM meg is szerzi,kérdés hogy a dolgozóknak mennyire lesz ez jó ,a lenyulás még nagyobb lesz ,mert a körmükre senki sem fog ránézni ,felelőségre vonni.
Desischado
Megmndom én mi lesz! Ha sikerül megszerezniük, a haveri kör zsebébe lesz privatizálva, és azonnal a csillagos égig megy fel minden közüzemi számla! Ezt akarják régesrég, mindent bekebelezni, mert semmi sem elég nekik! És "tiszta lelkiismeret"?! lézer jankó azt sem tudja, miről beszél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.