A tavalyi növekedési fordulat után 2014 a folytatódó gazdasági bővülés és a gazdaságfejlesztés éve lesz – mondta Puskás Imre, a parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, ahol a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataira reagált.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Akkor miért nem érzi ezt a 4 millió koldusbotra juttatott család ?
Ja, biztos ezért vagyunk az élmezőnyben, hátulról az elsők között !
Levrone
Bakker, adhatnának a cuccból, amit tolnak, mert a jelek szerint elég jól beüt az egész csapatnál... :-)
Maszlag
@nyanya001: Már hogyne érezné, 27% áfával elől vagyunk.
nezelodo
Szerintem ezek már egymást hergelik, ki tud nagyobbat hazudni, és várják, mikor jön el az hogy a saját seggnyalóik sem hiszik el. Vigyázat, a mesebeli király is mindent elhitt, csak akkor csattant föl amikor a nagyapját kanásznak nevezte a kis mesélő. Nálunk ez simán behelyettesíthető lenne párttitkárra, vöröskatonára szochazásra, besúgóra, a szemük sem rebbenne az uraknak.
análisdrabális
"Fidesz: Magyarország az unió élmezőnyében van"
Pontosan így van! DE miben is?:

Ráadásul a visegrádiak közül egyedül nálunk lett mélyebb a szegénység. Hat év alatt a negyedével nőtt a nyomorgók aránya Magyarországon, miközben például Lengyelországban a felére apadt, de Csehországban és Szlovákiában is jelentősen visszaesett
análisdrabális
@Maszlag: Itt is élmezőnyben vagyunk!

A teljes termelékenység növekedése tíz éven keresztül (2001 és 2011 között) folyamatosan romlott, sőt, 2008 és 2013 között csökkent. Hogy miért fontos a termelékenység? Azért, mert például megmutathatja, hogy egy magyar munkás, és a rendelkezésére álló technológia mondjuk egy napi munkával milyen többletértéket tud teremteni. Amikor azt mondjuk, hogy egy német munkás termelékenysége magasabb, akkor az azt jelenti, hogy ugyanannyi pénzből, ugyanannyi idő alatt értékesebb terméket hoz létre.
A tőkeberuházások bővülése a felére esett vissza 2008-tól kezdve. Ez a közgazdászok szerint a kormány lépéseivel kapcsolatos kiszámíthatatlanság, és a sok különböző szektort sújtó intézkedés – köztük a mindenkit érintő bankadó – miatt történt.
A munkaerő minden évben szűkült 2009-ig, amikor is egy sor adminisztratív kormányzati intézkedés hatására sokan visszatértek a munkaerőpiacra.
Mindezek eredményeként a magyar gazdaság trendszerű növekedése 2012-ben gyakorlatilag nulla volt, és azóta sem lett sokkal több. Egyszóval nincs bennünk túl sok potenciál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.