Kiderült: az iktatószámok alapján 22 tételnyi irat hiányzik a Gyurcsány Ferenc 2006-os őszödi beszédének kiszivárogtatásával kapcsolatban 2006 és 2009 között folyt titkosszolgálati vizsgálat anyagából – írja a Népszabadság.

A lap értesülése szerint a „hiányt" már az előző kormányzati ciklusban észlelte a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori illetékes osztályvezetője, és jelezte is a „problémát" feletteseinek, de végül nem történt semmi. Most büntetőfeljelentést megalapozó fegyelmi eljárást rendeltek el a Belügyminisztériumban.

A lap úgy tudja, hogy a hiányzó dokumentumok több nevet és az ügy bizonyos részeivel kapcsolatban bővebben kifejtett következtetést tartalmaztak, mint a két nyilvánosságra hozott végleges jelentés. A lap forrásai úgy vélik, hogy aki a hiányzó iratokat eltüntette, nagy valószínűséggel a bennük megnevezett személyeket akarhatta védeni. Azaz azt szerette volna elérni, hogy bizonyos nevek ne kerüljenek nyilvánosságra az iratok titkosságának feloldása után sem.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a szóban forgó, százoldalnyi irat 2007 őszén Szilvásy Györgyhöz, a Gyurcsány-kormány titokminiszteréhez került, majd nyomuk veszett.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Hellcat: Ez varhato volt. Az oszodi beszedet is ok nyirbaltak meg ugy, hogy minnel nagyobb negativ hatasa legyen. Ha vagatlanul jatszottak volna le, akkor Gyurcsany nagyot nott volna az emberek szemeben a karomkodas ellenere is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moiszikf
@Hellcat: @mekkelek: @Yoda69: Szilvási is FIDESZ-bérenc volt, azért tüntette el az aktákat? Júdás!
Sziszifusz
Ezen az öszödi cirkuszon túl kellene már lépni. Lejárt lemez. A téma felmelegítése egyedül a Fidesz érdeke. Oka a figyelem elterelés arról, hogy a rezsi csökkentésen kívül nincs programjuk. Megy az agymosás ezerrel !
bretagne
Szemétség, ami ebben az ügyben folyamatosan történik!
szablyafűrész
Az Al-Kaida a fidsznyikhez képest egy üde, katolikus legényegylet !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.