A vizsgált cégek többsége csal, sokan nem adják meg a megfelelő mennyiségű pihenőidőt, nem fizetik ki a túlórát, de olyan is előfordult, hogy az ellenőrzés után nem sokkal már más cég foglalkoztatja ugyanazon munkavállalókat, akik ugyanazt a munkát végzik – túl van egy újabb ellenőrzési körön a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH). Az ellenőrzött munkáltatók 85 százalékánál, illetve az érintett munkavállalók kétharmadnál várható szabálytalanság megállapítása – olvasható az NMH Munkaügyi és Munkavédelmi Igazgatóságának jelentésében. A hatóság tavaly októberben ellenőrzött 811 foglalkoztatót és 4300 munkavállalót, elsősorban a munkaidő, pihenőidő és rendkívüli munkavégzés szabályainak érvényesülését, a munkáltatók nyilvántartási kötelezettségével, illetőleg a jogszabályban meghatározott összegű munkabér mértékével és munkabér védelmével, valamint a bejelentés nélküli foglalkoztatással kapcsolatos jogsértéseket vizsgálva.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Mi ebben a meglepő? Sok éve van ez így. És az új Mtk még elő is segíti hogy az emberekkel rabszolgaként bánjanak a munkahelyeken. Talán beszélgetni kellene az emberekkel és nem aludni a parlamentben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
Ilyen alapon aztán kialakultak az egyéni birtokok is, visszaprivatizálva a földeket a Tsz-ektől, Ág-októl. A földfelosztás a mai napig tart.
Az említett p.mester lehet, hogy éppen mint egy óriási birtok intézőjeként szerezte hatalmas vagyonát? Valószínűnek tartom, hogy nem a birtokhoz tartozó épületek víz- és gázszerelésének kivitelezéséért.
bakegya
TELJESEN FRISS INFÓ-bizonyos egyházi szervezet-pályázat útján menekültek ellátására nyert egy halom pénzt-projektvezető plusz két három ember-meghirdet felsőfokú végzettségüeknek munkaköröket...telephely sehol...eszközrendszer semmi...majd az illető felmond a megelőző munkahelyén,és a hajléktalanszállók bármelyikén találhatja magát,ugyanis a munkaszerződéseket a szállóvezetők fregoli öt hat-szálláshelyen végzendő feladatkörre iratják alá a bepalizott szakirányú munka reményében a munkavállalóval!-természetesen minimálbéren.Hát ha nem olyannal történt volna meg ez az eset akit nem ismerek,el sem hinném...de sajnos igaz,és ezek az emberek egyetemet végzett első munkavállalók,vagy évek óta pályázatok sorát irogató munkanélküli fiatalok...akiket a szüleik tartanak el felnőtt koruk ellenére!
Desischado
Mikor a legfelső szinten csalnak, nem lehet elvárni, hogy a kissebbek ne ezt csinálják! Ma a kétkezi melósnak mindent meg kell tenni az éhbérért, vagy kirúgják! Csak a vezetők meg a főnökök vannak biztonságban. Mindenkit kihasználnak, orbánék a rabszolga törvénykönyvvel ezt szentesítették!
zsenna
@radios45: Igen igaza van! de csak a dolgozókra jön! Ők meg tele Zsákkal Kaszálják a javakat! Az új munka törv. k. is csak a melósok kifosztására való. Egyébként meg mindenütt a munkaerőn és az érte járó béren spórolnak ezért dolgozik nem utazással! együtt napi 12-13 órát a szabadság sincs se kiadva se kifizetve csak kiírva!
radios45
@zsenna: ezt azért még nem hallottam, hogy a szabadságot sem adják ki, én úgy tudom hogy kötelező kiadni a nagyobb cégeknek, Pl.Suzuki, Audi stb.is, méghozzá időarányosan, a dolgozónak.
kifizetés az még tavalyelőtt összel megszünt.
Rabszolgák kiszolgáltatottak lettünk a saját országunkban, hát ez szégyen gyalázat.
Takarodjon a fenébe ez a kormány, a szakszervezei vezetőkkel együtt.
simmons
@radios45: Nem hallottad? Hát most olvashatod.Megfelelő kondicionálással,egy-egy elejtett félmondat alkalmas időben és helyen, elejtésével olyan körülményeket teremtenek,hogy eszed ágában sincs azon gondolkodni mikor veszed ki a szabit.A félelem keltés szinte sablonos gyakorlattá vált a munkahelyek nagy részében,főleg ott ahol valóban keletkezik is profit.Már csak a tulajdonos/ok/ nyaralhat akár 2x is egy nyáron,a melósnak meg vinni kell a "boltot" jó gazda módjára.Fizetés meg akkor ha a gazda visszatér a nyaralásból,vagy a vadászatról,mert az új arisztokráciának már szinte kötelező egy presztízs hobbit is választani.Ahogy beindult a privatizációnak nevezett ..osztogatás és megtörtént az első koncessziós területek birtokba vétele azonnal kidobták a kollektív szerződéseket és hangosan az arcába röhögtek minden dolgozónak és 90%-át 6 hónap végkielégítéssel kirúgták./jobb esetben/A koncessziós terület tárgyi értékeit pedig könnyű fém felnikbe invesztálták maguk és az unokák számára.Igazából szakmailag nem is érdekelte őket a megszerzett terület /csak vállalkoztak/ ezért a megmaradt dolgozókat ""kiszervezték""alvállalkozókhoz ,na ők már nem kaptak végkielégítést.A szabadságokat meg érdekes módon papíron mindenki kivette /mint ahogy most is 20 évre visszamenőleg/.61 éves vagyok és valószínű,hogy nagyon keveset kellene dolgoznom 63.5 éves koromig a nyugdíjba vonulásig,ha ezeket a napokat most kivehetném.Esetemben nem hogy tavalyelőttől,de húsz évvel ez előtt sem fizették ki a szabit.Nem vetted ki ,elveszett,mondták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.