A magyar bérek vásálóereje magasabb, mint négy éve, de nem nőtt gyorsabban a Fidesz-kormány idején, mint a szocialista kormányok alatt – írja az Index.

2002 óta a bruttó és nettó bérek is emelkedtek. Míg 2002-ben a bruttó havi átlagbér (mai árakon számolva) 206 ezer forint volt, 2013-ra 231 ezer forintra nőtt. Összességében a magyar bruttó bérek tizenegy év alatt 12 százalékkal nőttek, vagyis átlagosan nagyjából egy százalékkal évente.

2006-ig a bruttó és nettó bérek is jelentősen emelkedtek, majd 2006 és 2010 között jócskán visszaestek, és 2010 óta enyhén emelkednek. 2002 és 2010 között – azaz a két szocialista ciklus alatt együttesen – a bruttó bérek körülbelül 9,5 százalékkal nőttek, 2010 és 2013 között pedig nagyjából 2 százalékkal. A szocialista kormányzás alatt tehát átlagosan körülbelül évi egy százalékkal nőttek a bruttó bérek, a Fidesz kormány alatt pedig egy picivel lassabban – írja az Index.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

análisdrabális
"A magyar bérek vásálóereje magasabb, mint négy éve" milyen szeren van aki ezt írta??

Minimálszar 2010 nettó: 60 236HUF Most nettó: 66 483HUF Ez 10% növekedés.

Benzin ára 2010: 300,5HUF/l gázolaj:281,9HUF/l
MOST benzin: 412HUF/l EZ !!! 27% !!! E M E L K E D É S !!!
MOST gázolaj: 428HUF/l EZ !!! 52% !!! E M E L K E D É S !!!

SZÓVAL MINEK A VÁSÁRLÓÉRTÉKE NÖVEKEDETT???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nehogymá
ez nagyon szép volt.@modera: azért nem semmi,hogy az elhivatott,a szakmáját bizonnyal magas fokon űző óvonő(talán óvoda pedagógus) feleségeddel aki vezet is egy óvodát,bizonyosan kifogástalanul,förtelmes 3 évesekről beszélgettek. mondom FÖRTELMES. örülök,hogy az enyémek nem jártak oda oviba. de legalább most már tudom,hogy egy rosszabbul kereső tanár miért szar. egyébként ,joggal vagy oda a saját teljesitményedel,mindig fel is emlegeted,mert nálad azért van egy minimum,ugye?,ki az akivel szóba állsz ugy,hogy nem nézed le?mert a te történeted azért nem gyakorlat,a klub ban pedig kevesebben vannak mint egy magyar bajnokin.
modera
@nehogymá: Minden óvodában vannak sajnos "förtelmes" 3 évesek, vagy valamivel idősebbek, akikkel a szülői háttér miatt nem nagyon lehet mit kezdeni, és most is nem az anyagi háttérre gondolok, hanem úgy általában. Ma a pedagógusoknak kevesebb a becsülete, mint annak idején, nőnapkor például két szülőnek jutott el az agyáig, hogy egy szál virágot adjon legalább, és még azt is elvárná a legtöbb, hogy azt csinálják az óvónők, amit ők elképzelnek, ha a gyerek úgy akarja, ne aludjon, vagy ne vigyék ki az udvarra, mert szegény beteg (miért is nem marad akkor otthon?), meg lehetne sorolni. Én nem a normálisakról beszéltem, és tudom, hogy a gyerek tehet arról a legkevésbé, hogy hova született.
nahát
@QQCSI: nagyképűségben mindenkit megelőzöl, de csak szavakkal senkit nem fogsz meggyözni. Addig is fuss...
szablyafűrész
@modera: Neked biztos újat mondok, a "földön járók" viszont tudják, hogy amíg azt meg lehet tenni ebben a szutyokországban, hogy a vállalkozó az alkalmazottját kettő órára ( 2 óra, nem tévedés, a NAV is ellenőrizte ! ) van bejelentve, miközben 12 -tőt dolgoztat, akkor mi a piszkos tetves francra veri a taknyát bárki is a foglalkoztatással ?

Legszívesebben leírnám a cég nevét, de egy távolabbi rokonom dolgozik ( robotol ! ) nála. Mondtam a rokonnak, majd meg is nézheti a nyugdíját...
modera
@szablyafűrész: Tudom én is , hogy ezt meglehet tenni, csak azzal nem értek egyet, hogy ez Fideszes "találmány". Egyébként aljasnak és undorítónak tartom az ilyesmit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.