A magyar bérek vásálóereje magasabb, mint négy éve, de nem nőtt gyorsabban a Fidesz-kormány idején, mint a szocialista kormányok alatt – írja az Index.

2002 óta a bruttó és nettó bérek is emelkedtek. Míg 2002-ben a bruttó havi átlagbér (mai árakon számolva) 206 ezer forint volt, 2013-ra 231 ezer forintra nőtt. Összességében a magyar bruttó bérek tizenegy év alatt 12 százalékkal nőttek, vagyis átlagosan nagyjából egy százalékkal évente.

2006-ig a bruttó és nettó bérek is jelentősen emelkedtek, majd 2006 és 2010 között jócskán visszaestek, és 2010 óta enyhén emelkednek. 2002 és 2010 között – azaz a két szocialista ciklus alatt együttesen – a bruttó bérek körülbelül 9,5 százalékkal nőttek, 2010 és 2013 között pedig nagyjából 2 százalékkal. A szocialista kormányzás alatt tehát átlagosan körülbelül évi egy százalékkal nőttek a bruttó bérek, a Fidesz kormány alatt pedig egy picivel lassabban – írja az Index.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

análisdrabális
"A magyar bérek vásálóereje magasabb, mint négy éve" milyen szeren van aki ezt írta??

Minimálszar 2010 nettó: 60 236HUF Most nettó: 66 483HUF Ez 10% növekedés.

Benzin ára 2010: 300,5HUF/l gázolaj:281,9HUF/l
MOST benzin: 412HUF/l EZ !!! 27% !!! E M E L K E D É S !!!
MOST gázolaj: 428HUF/l EZ !!! 52% !!! E M E L K E D É S !!!

SZÓVAL MINEK A VÁSÁRLÓÉRTÉKE NÖVEKEDETT???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Külföldön állást azt többet keresnek az tuti.
análisdrabális
"A magyar bérek vásálóereje magasabb, mint négy éve" milyen szeren van aki ezt írta??

Minimálszar 2010 nettó: 60 236HUF Most nettó: 66 483HUF Ez 10% növekedés.

Benzin ára 2010: 300,5HUF/l gázolaj:281,9HUF/l
MOST benzin: 412HUF/l EZ !!! 27% !!! E M E L K E D É S !!!
MOST gázolaj: 428HUF/l EZ !!! 52% !!! E M E L K E D É S !!!

SZÓVAL MINEK A VÁSÁRLÓÉRTÉKE NÖVEKEDETT???
QQCSI
"Többet keresünk, mint négy éve?"
Igen.
Csak sokkal kevesebbet találunk.
orogordog
fideszes sg nyalok azok igen, de a munkás az nem. Rezsi csökkentő szrmány, menyivel emelte a gáz és a villany árát 2010 óta, hol a 13. havi nyugdíj, a cafeteria. Egy az igazság ezek is megdglnek!
Nil
papíron lehet hogy több a bér - már ahol - de ami a kézbe kerül az kevesebb és amit venni lehet érte az még kevesebb - ha valakinek más a tapasztalata kérem írja meg nekem- szeretnék már valami jó hírt hallani
Cicamama55
Papíron is sokkal kevesebbet kerestünk az elmúlt 4 év alatt! Ugrott a cafeteria, ugrott a veszélyességi pótlék, csökkent az éjszakai pótlék, s hát az ünnepeken való munkavégzésre sem jár már plusz pótlék, a bérünk pedig be volt fagyasztva , táppénz mértéke csökkent. Akkor miről is beszélnek drága 2/3-al felruházott Fidesz kormány?! Minimálbérre hozták az egész dolgozó réteget most is, ugyan úgy, mint 2002-re tették. Nagyon megérett a helyzet a kormány váltásra, nem kell ezt félre magyarázni! A körülmények magukért beszélnek!!!
miazavalami
@análisdrabális: Minek a vásárló értéke növekedett???
A szarnak...
modera
@QQCSI: Akkor keresgélj még egy kicsit...:-)
modera
@orogordog:
Tévedsz, nagyon sokan keresnek többet, köszönhetően az egykulcsos rendszernek, a családi adókedvezménynek, de a pedagógusok is szép emelést kaptak (a nejem közel 80 ezret például). Nem kell már ez a hülye baloldali duma.
modera
@orogordog: Ja, és ezt nettóban...Nem az a lényeg, hogy nem volt rászorulva, hanem egy kis elismerés azért, mert a sok megélhetési szülő förtelmes gyerekeit pátyolgatja. Aki sajnálja ezt a pedagógusoktól, az próbálja meg egyszer.
Desischado
Persze! Főleg a fideszes fanok, a magas keresetűek! Álmunkban! Férgek! Annyit hazudnak, amennyit nem szégyellnek!
QQCSI
@modera: tegnap, 23:50 Van, akinek még nincs vagy már nincs eltartandó gyermeke,
őket rendesen hazavágta az adózás megváltoztatása.
Tudod, vannak a világon szép számmal olyanok is,
akiket a sors arra kárhoztatott, hogy szerény képességekkel rendelkeznek,
de szorgalmasak, mégis bőven a létminimum alatt keresnek!
Azt szoktam mondani,--de sajnos évtizedek óta nem vált be--,
HA MAJD A SZÁJUKIG ÉR A SZAR, MEGTANULJÁK BECSÜLNI A WC-TISZTÍTÓT IS.
orogordog
@modera: Alvászavarba vagy, meg még tájékozatlan is, ki keres a munkások között annyit, hogy a 16% pozitív legyen. Ha feleséged tiszta 80000Ft-tal többet keres havonta akkor ti nem itt éltek ebe az országba. Privátba küld már el nekem azt a bér papírt a név és egyéb adatok nélkül.
Nincs se jobb se bal, csak a rabló banda a parlamentbe!!! (igazi köpönyeg huszárok mind, akár csak Te, érdek emberek)
orogordog
@modera: Rengetegen, megszámlálhatatlan embertömegek meg kevesebbet keresnek, vagy közmunkán dolgozik, építi a fideszizmust.
modera
@orogordog: Például az én munkásaim többet keresnek az egy kulcs végett, mivel eleve magasak a bérek. Pontosan én nem vagyok köpönyeghuszár, mivel a rendszerváltás óta mindig a Fideszre voksoltam, mégsem mentem tönkre soha, hát nem érdekes? Mielőtt vádaskodni kezdesz, nézz utána jobban, mi is az, hogy érdekember. Nem küldök én neked privibe semmit, vezető óvónő a nejem, és ugye ott a béremelés, meg a vezető pótlék emelkedése, plusz még a fokozat lépés. Ez együtt annyi, amennyit leírtam. Tudod, barátom, tanulni kell, és akkor lehetőségek is lesznek, csak sajnos vannak, akik a rendszerváltás óta csak keseregnek, meg a mindenkori kormányt szidják. Ebből valóban nem lehet megélni. Akik meg közmunkán vannak, általában másra nem is valóak (tisztelet az elenyésző kivételnek), de legalább nekik is van munkájuk, és nem segélyből élnek kizárólag. Mondjuk a munkájuknak nem sok látszatja van, mert háromból egy füvet nyír, kettő meg biztatja...
modera
@QQCSI: Ezért is családbarát a kormány. Természetes, hogy akik dolgoznak, gyerekeket nevelnek, több pénzre van szükségük. A normális ember családban gondolkozik, azért dolgozik, hogy a gyerekeinek megteremtse a jövőt, és természetes, hogy a kormány őket segíti elsősorban. Az utolsó mondatodra nem vagyok hajlandó reagálni...
Proli
Összehasonlíthatatlanul többet keresek!
De ha leírom, hogy mennyivel csökkent összegszerűségében a fizetésem akkor kinevettek :(
Tehát még cask nem is a vásárlóerőt írtam.
szablyafűrész
Leszarom ! Nem vagyok érintett ! Mindenki annyit ér, amennyije van, kemény melóból...és egy kis ismeretségből...no meg közpénzből...

Üdvözlettel:

Mészáros Gázszerelő és Sertéstartó Polgármester Kft-Zrt- BT-a Szotyi Kör tagja !
Cicamama55
@modera: Ez a fene nagy családbarátság az én a családomban sajnos nem érzékelhető, pedig mindenki hála Istennek teljes munkaidőben dolgozik! Valószínű ennek a régiónk hátrányos helyzete is oka, de a döntő érv gondolom az., hogy nem vagyunk helyezkedő típusú emberek. Nagyon remélem, hogy a következő kormány a munka értékét, minőségét fogja mércének tekinteni, nem azt, hogy milyen köpönyeget visel a dolgozó!
QQCSI
@modera: ma, 13:22 Ó, kis mimózalélek, Te! Nem a kissé szókimondó stílusomon kellene megbotránkoznod, hanem azon, hogy sajnos mennyire igaz, hogy az „akinek nincs semmije, az annyit is ér” dívik ma Magyarországon, és azon, hogy mennyire eltűnt a humánum. :(
hetöndöe
@modera: 80 ezerrel több nettó?...egy vezető óvónőnek?

Azért annyira senki nem éhes itt, hogy ilyen ostobasággal etessék.:-))
Andersen meghalt, a Grimm testvérek aidsesek,Hófehérke kurva lett a törpék meg közmunkások.:-))
kukac50
63 ezer forint Nettó az kevesebbet ér mint 4 évvel ezelőtt!
Van ahol az állam még ezt a pénzt sem tudta kifizetni,még a februári hónapra sem.
Magyarország így teljesít!
szablyafűrész
@modera: Gondolom egy pisztolyt nyomtak a homlokodhoz, nehogy gondolkodni merj...
nahát
@QQCSI: Eell lehet menni akkor, ha nem tetszik :) De vidd magaddal fletot is!
orogordog
@modera: Valaki meg 24 éve adót csal és sikkaszt!!! Ráadásul eszt még verejtékes munkának állítja be. Udvaros nálad bruttó 300000Ft keres, érdekes lenne.
análisdrabális
@modera: "Pontosan én nem vagyok köpönyeghuszár, mivel a rendszerváltás óta mindig a Fideszre voksoltam"
Azt nem értem hogy a fidesznyikek miért hazudoznak görcsösen, nem létezik olyan ember a stadionos bandáján és családján kívül aki 1990-óta folyamatosan a fideszre szavaz.
1990,1994 kő kemény liberális/szociáldemokrata/antiklerikális politikát vitt, 1998-ban európai jobbközép pártnak hazudta magát aki egy kicsit nyalja az egyház valagát, 2002-től bolsevik alapon felépített félfeudális, maffiapárt náci beütésekkel. A református bandavezér ma már nyíltan a pápisták támogatója.

Szóval vagy nem rendelkezel te sem gerinccel mint a stadionos és a bandatagok vagy tragikus egyszerűséggel hazudsz.
modera
@análisdrabális: Teszek a véleményedre, meg arra, mit gondolsz rólam, Csináld utánam, és akkor majd beszélhetünk.
modera
@Cicamama55: Nem kell sehová helyezkedni, dolgozni kell, és ennyi.
modera
@hetöndöe: Levezethetném neked, de minek? Úgysem fognád fel, meg el sem hinnéd, nem igaz? Kár belétek a szót.
modera
@szablyafűrész: Nem téged üldöztek, mert kameráztál? Nekem senki nem nyomott semmit a fejemhez.
modera
@orogordog: Kevesen keresnek nálunk ilyen keveset...:-) Egyébként meg az adócsalásnak Magyarországon hagyománya van, a kis adócsaló is adócsaló ám, nem csak a nagy.
análisdrabális
@modera: Mit csináljak utánad? Adjam fel az elveimet pénzért?
Felesleges itt nyomnod a húgyszagú penészes narancs propagandát.

Csányi egyik cégénél egy fűszermester 650€-ót keres 60 évesen.
Szóval tényleg felesleges nyomatni az "én fideszes vagyok és jól megfizetem az munkásaimat" szöveget. Senki nem hiszi el aki találkozott valaha fideszes "vállalkozó"-val.

UI:
Szegeden az egy nagy központi trafikban ami véletlenül "Liquor Store" is, nonstop , a dolgozók nettó 75.000-öt kapnak, miközben a trafik napi forgalma sokszor eléri az 1.000.000 -ót.
QQCSI
@nahát: Tudod, nem magamról beszélek, amikor a szegény embereket védem.
Én megvagyok, ha komoly anyagi gondjaim lennének, nem interneteznék...
Eddig kb.érted, vagy vegyem lejjebb a szintet?
coyote3
A NER-ben mindenki jobban és többet keres. Jobban teljesít. Aki meg nem az nem magyar, hanem mocskos országellenség brüsszelita...
orogordog
@modera: Alvás nem az erősséged, gondolom a lelki ismereted dolgozik, vagy inkább a félelem.
Cicamama55
@modera: Én a szociális ágazatban dolgozom, felsőfokú végzettségemmel kiérdemelt bérem vetekedett ez eddig a 8 általánost végzett emberekével /!/ , ennyit a tanulás ösztönzésről, s arról, hogy CSAK dolgozni kell, s akkor minden oké , hawai! Nekem senki nem tudja bebeszélni, ez így jó, s gondolom ön sem tenné, ha az adott területen becsülettel, odaadással végzett munkájával ennyi jutna az asztalára..
Senara
Nocsak tényleg többet keresünk a levesebb adófizetővel külföldön dolgozókkal ? Lehet csak egy példa a kedvenc gázszerelő állítólag havi 66 milliót keresett , ami az átlag számításnál jól jött :-(((
human
@QQCSI: Ezek nem ismerik a szolidaritást, ne is várd.
Mikor az egyetemisták az irreális tandíjak ellen tüntettek az ömlött Rózsika és a fidesz száján, hogy felesleges tüntetniük, hisz csak az utánuk következő generációra vonatkozna a tandíj bevezetés. Nem fogták fel, hogy szolidaritásból, az utódok iránti aggodalomból tüntettek. Lesajnálnak ezek mindenkit, aki nem olyan családba született, hogy fel tudjon kapaszkodni alulról.
Cicamama55
@modera: Mifelénk az önkormányzati intézmények vezetői kivétel nélkül Fideszes háttérrel rendelkeznek, tehát a "feladatot maximálisan ellátni tudó személyek" soraiból kerültek ki...
human
@Cicamama55: Erre is ez tapasztalható. Sőt, leváltották azt is aki fideszes volt, de önálló gondolkodású. Mivel nem lehetett irányítani mennie kellett.
nahát
@QQCSI: O .. Micsoda nemes lélek. Véded a szegény embereket? Akkor hol a f..ba voltál mikor fletoék aljasságaitól kellett volna megvédeni a szegényeket? Persze akkor csendben voltál, mert te is haszonévezője voltál a maszop holdudvar gazdagodásának.
Ki nem állhatom a képmutató, álszent alakokat!
Cicamama55
@human: Igen mifelénk is ez történt a 4 év alatt folyamatosan...Bánná a csoda, hogy milyen párt támogatottja egy vezető, ha a szakmai munkája, rátermettsége valóban alkalmassá
tenné a feladatának ellátására! Senki nem foglalkozna a párti-hovatartozásával...
QQCSI
@nahát: Ne rágalmazz, mert esetleg összevonom a szemöldököm!
A stílusoddal meg a kedves barátaidat tiszteld meg,
feltéve, hogy vannak olyanok!
nahát
@QQCSI: Jellemző, válaszolni nem tudsz de, fenyegetsz!
Majdnem megijedtem. Talán jelentgetsz te is mint a spicli fürész haverod?
Mire a nagyképűség, talán keményre edzetted már a sorozatos pofára esésekkel?
modera
@orogordog: Hűha, nagyon félek...Nekem nincs miért, barátom.
modera
@análisdrabális: Nem. Az elveidet soha ne add fel, én sem tenném soha. Én arra gondoltam, hogy csinálj valami olyat, ami egyedülálló a világon, kapkodjanak utánad a pénzes üzletemberek, hozzatok létre egy jól jövedelmező gyárat, és foglalkoztass tisztességes bérekért embereket. Ja, hogy ez túl nagy falat lenne a számodra? Akkor meg ne okoskodj annyit. A vállalkozók többsége pedig nem azért fizet keveset, mert Fideszes, hanem mert megteheti.
szablyafűrész
@modera: Nem ! Én kameráztam az amatőröket !

Azóta két esetben is megálltam a leső kocsik mellett, csak a kesztyűtartót nyitottam meg, mire tökig gázzal elhúztak ezek az Ulán-Bátor kiscsávók, egyedól nem mernek közelbe jönni, de ketten -hárman is megpucolnak a kocsival. Ja, a kesztyűtartóban csak térkép és napszemcsi van...
QQCSI
@nahát: Olvasgasd magad! Részemről befejeztem,
nem süllyedek le a szintedre, mert legyőzöl a rutinoddal.
propeller.hu/tagok/nahat
nehogymá
ez nagyon szép volt.@modera: azért nem semmi,hogy az elhivatott,a szakmáját bizonnyal magas fokon űző óvonő(talán óvoda pedagógus) feleségeddel aki vezet is egy óvodát,bizonyosan kifogástalanul,förtelmes 3 évesekről beszélgettek. mondom FÖRTELMES. örülök,hogy az enyémek nem jártak oda oviba. de legalább most már tudom,hogy egy rosszabbul kereső tanár miért szar. egyébként ,joggal vagy oda a saját teljesitményedel,mindig fel is emlegeted,mert nálad azért van egy minimum,ugye?,ki az akivel szóba állsz ugy,hogy nem nézed le?mert a te történeted azért nem gyakorlat,a klub ban pedig kevesebben vannak mint egy magyar bajnokin.
modera
@nehogymá: Minden óvodában vannak sajnos "förtelmes" 3 évesek, vagy valamivel idősebbek, akikkel a szülői háttér miatt nem nagyon lehet mit kezdeni, és most is nem az anyagi háttérre gondolok, hanem úgy általában. Ma a pedagógusoknak kevesebb a becsülete, mint annak idején, nőnapkor például két szülőnek jutott el az agyáig, hogy egy szál virágot adjon legalább, és még azt is elvárná a legtöbb, hogy azt csinálják az óvónők, amit ők elképzelnek, ha a gyerek úgy akarja, ne aludjon, vagy ne vigyék ki az udvarra, mert szegény beteg (miért is nem marad akkor otthon?), meg lehetne sorolni. Én nem a normálisakról beszéltem, és tudom, hogy a gyerek tehet arról a legkevésbé, hogy hova született.
nahát
@QQCSI: nagyképűségben mindenkit megelőzöl, de csak szavakkal senkit nem fogsz meggyözni. Addig is fuss...
szablyafűrész
@modera: Neked biztos újat mondok, a "földön járók" viszont tudják, hogy amíg azt meg lehet tenni ebben a szutyokországban, hogy a vállalkozó az alkalmazottját kettő órára ( 2 óra, nem tévedés, a NAV is ellenőrizte ! ) van bejelentve, miközben 12 -tőt dolgoztat, akkor mi a piszkos tetves francra veri a taknyát bárki is a foglalkoztatással ?

Legszívesebben leírnám a cég nevét, de egy távolabbi rokonom dolgozik ( robotol ! ) nála. Mondtam a rokonnak, majd meg is nézheti a nyugdíját...
modera
@szablyafűrész: Tudom én is , hogy ezt meglehet tenni, csak azzal nem értek egyet, hogy ez Fideszes "találmány". Egyébként aljasnak és undorítónak tartom az ilyesmit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.