A szenátus elnöke szerint a magyar kormány nem tett semmit azért, hogy visszaszorítsa a szélsőségességet Magyarországon. Calin Popescu Tariceanu volt liberális miniszterelnök, akit a héten választottak meg a felsőház élére, szerdán kifejtette: "Magyarországon nagyon veszélyes szélsőségesség létezik, és sajnos, az Orbán Viktor vezette jelenlegi kormány semmit nem tett a visszaszorításáért, mi több, a saját, nacionalista jellegű politikájával számos kérdőjelet vetett fel az Európai Unióban, a konszolidált demokráciákkal rendelkező országokban" - mondta.

Forrás: mediatica.ro
Feltöltő: farczadi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

análisdrabális
Magyar barát román .. olyan mint a nem hazudó fideszes :)
világlátó
Románia egyik állandó gondja Trianon óta Erdély és az ott élő népek . A szászokkal már nincs probléma, " eladták " őket Németországnak. A magyarok megannyi gond és probléma forrásai. Szellemi vezetőik elhalnak, mint Sütő András, de helyükbe újak lépnek.
Mind Romániának, mind pedig Magyarországnak érdekében áll ennek a konfliktus gócnak a rendezése. Nagyon sok hibát követtek el a felek, mégsem oldódik a feszültség. Mindkét országban " kártya " a kérdés, belpolitikai hatalomszerző törekvéseikben. Ki is játsszák rendesen. Pedig nincs más útja a tisztességes rendezésnek, mint új lapot nyitni a két ország történelmében. A kölcsönös előnyök, a politikai, közigazgatási, gazdasági, kulturális életben felsorakoztatása, az autonómia körültekintő kialakítása Románia tekintélyvesztesége nélkül, nem megoldhatatlan feladat. Ehhez európai formátumú személyiségek szükségesek, kedvező politikai környezet, a gazdasági és kulturális kapcsolatok elmélyítése, a sovinizmus, irredentizmus teljes elhagyása, az érintett terület népeinek nyugodt, békés, felkészítése,
a törésmentes autonómiai változások kulturált átmenete, az érintett népesség egzisztenciális biztonsága fenntartása és a mentesség a látványos , politikai felhangoktól zajos rendezvényektől. Ezekből már volt elég, mire mentünk vele?
Csak akkor leszünk Európa rendes tagja, ha ebben a kérdésben 93 év elmúltával kellő komolyságot mutatunk, Romániával együtt. Úgy látom, nálunk a labda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.