Miközben a Fidesz bünteti az utcán élő hajléktalan embereket, a kormány közmunkára kötelezi a szegény embereket, ha állami támogatást akarnak, Bús Balázs III. kerületi polgármester és fideszes parlamenti képviselő előterjesztésére, Keszegné Menczer Erzsébet fideszes helyi önkormányzati, és orsszággyülési képviselő fiának egy Kaszásdűlő utcai kétszobás, összkomfortos, beköltözhető állapotú lakást adott az önkormányzat. Természetesen a képviselőnő megszavazta a határozatot. A határozat szerint azért kapta a lakást a Fidesz képviselőjének fia és felsége, mert rossz anyagi körülmények között élnek szegények, és együtt kell lakniuk Menczernével, így a fiataloknak jár a lakás. Mondjuk Menczernének van két lakása is, meg havi egymillás keresete, de hát ebből nem tudja támogatni a szegény párt, így a saját maga kezelte állami vagyonhoz nyúlt. Persze a közmunkarendszer azt várja el a legszegényebb emberektől, hogy dolgozzanak, ha az államtól szociális támogatást várnak. Dolgozzanak havi 47 ezer forintért. És még lakást se kapnak. Pedig ezen közmunkások mögött nem áll Menczerné, se akkori vagyon. Ezek a közmunkások 200 hónap alatt keresik meg Menczerné egy havi fizetését. Persze a hajléktalan emberektől azt várja el az állam, hogy ne a kunyhóban, ne az utcán éljenek, de szociális bérlakást nem kapnak, az csak a fideszes képviselő gyerekének jár. Miközben a főváros és a kerületek arra hivatkoznak, hogy kevés a használható szociális bérlakás amit a szegény embereknek ki tudnak utalniEz a szociális igazságosság 2014-ben Magyarországon!

Forrás: Kettős Mérce
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Hmmm...47.000Ft-ból meg lehet élni a Fidesz szerint...Akkor a havi 1 Millióból ezt az összeget vígan havonta odaadhatná anyuka a gyermekének, s élhetnének vígan! "A tisztánlátás az élet olyan ajándéka, amely gyakran megkésve érkezik." Ébresztő drága Fideszes szavazók, a tények magukért beszélnek!!!
Brother Louie
@Cicamama55: azokat ébresztgetheted! Az agyukat elvitte a cica...
Cicamama55
@Brother Louie: Nem kellett azt elvinni, "fejmosással" átrendeződött a szürke állományuk. S mivel vízköves volt a víz, bekövesedett a sok iciripiciri agysejtecskéjük...Én most a vízkőoldó szerepét vállaltam be, hisz nincs lehetetlen ember, csak tehetetlen!!!
hápháp
Próbaképpen bementem az IKV Rt palotába. ( Szeged ) Kíváncsi voltam kaphatok-e lakást mint egyedül álló polgár. A pult mögött ülő nő kérdezte mit is akarok, elmondtam. Egyedül álló vagyok, rokkant nyugdíjas, pénzem nincs, albérletben vagyok, de nem tudom fizetni mert 30.000 Ft amit kapok megélhetésre kevés, és az útcárra kerülök a jövő hónapban. Gyerektartást fizetek 20.000 Ft-ot, természetesen a bíróság nem foglalkozik azzal, hogy CSAK 30.000 Ft a pénzem. Néha 3 hónaponként kapok 5000 Ft-ot nehogy összeessek az éhségtől. Kaphatok-e lakást. A nő kedvesen mosolygott, a válasza. Sajnos Magyarországon egyedül álló nem kaphat lakást, no meg 40 év felett az már lehetetlen. Ha esetleg egyedül álló nő lenne és gyereke-gyerekei pár éven belül úgy 10 év, talán lenne megoldás. Közben kijött a biztonsági őr és elhívták az információt adó nőt és gondolom lecseszték az igaz mondataiért mert nagyon pirosan jött vissza a tribün háta mögül. Majd udvariasan kiadta az utamat, mehetek mert vége a diskurzusnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.