Kalocsa díszpolgárává választották Semjén Zsoltot. Az elismerést pénteken ünnepi közgyűlés keretében adták át az érseki városban a miniszterelnök-helyettesnek.

Semjén Zsolt az elmúlt nyolc esztendőben országgyűlési képviselőként Kalocsa érdekében végzett felelősségteljes, hathatós munkájával olyan kimagasló eredményeket ért el, melyek hosszú távon meghatározzák városunk mindennapi életét, jövőjét – mondta méltatásában Török Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester.

Kalocsai díszpolgárrá választották Semjén Zsoltot

Hangsúlyozta, hogy Kalocsa új díszpolgára az 51-es út rekonstrukciója, a kalocsai Szent Kereszt Kórház megmentése, a gyermekosztály újranyitása, az egyházi ingatlanok felújítása és a Kalocsa Szíve program életre hívásában óriási segítséget nyújtott. Török Ferenc kiemelte a miniszterelnök kereszténydemokrata helyettesének felelősségteljes munkáját az ország felemelkedése érdekében, és elmondta, hogy Semjén Zsolt kivívta a kalocsaiak elismerését, szeretetét. "Mindig teljes vállszélességgel kiállt a térségéért, igazi lokálpatrióta érzülettel képviselte érdekeinket" – fogalmazott a polgármester.

Török Ferenc hozzátette, hogy a város új díszpolgára nemcsak a választókörzetéért vállalt felelősséget, hanem minden határon túli magyarért is, sokat tett azért, hogy most a "közjog által is egyesülhet a magyar nemzet".

Semjén Zsolt köszönetet mondott az elismerésért és visszaemlékezett arra, hogy amikor 2006-ban váratlanul képviselőjelöltként elindult, szeretettel fogadták a választókerület minden településén. Felidézte a kórház megmentését, ahol sikerült megtartani a szülészetet. Örömtelinek nevezte, hogy a felújítások után az érseki székhely ismét régi fényében ragyoghat.

A patriotizmus a lokálpatriotizmusok összessége, mely benne él minden kalocsaiban – mondta Semjén Zsolt. Hozzátette, az elmúlt nyolc év alatt a szívében kalocsaivá vált, és ajtaja mindig nyitva van a kalocsaiak előtt.

Semjén Zsoltot 2006-ban választották meg a Kalocsa központú választókerültet egyéni országgyűlési képviselőjévé. A választási kampány indulásakor a Fidesz az eredetileg indított Bagó Zoltánt visszaléptette, akiről később kiderült, hogy alaptalanul vádaskodott vele szemben az akkor Dávid Ibolya által vezetett MDF. Semjén Zsoltot 2010-ben újraválasztották, a választókerület határainak a módosítása után a 2014-es országgyűlési választáson Font Sándor indul itt a Fidesz-KDNP jelöltjeként.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Hogy egy idézettel éljek:
"Ide már bárkit beengednek?"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
@QQCSI: Valóban, igazad van. Tömjén eszéhez mérve ez komoly teljesítmény...
perfekt
@dr. prédikátor: Csakis együtt:-) a Lúval együtt, jár az is!
nemjoezigy
"örüljünk", hogy ez az álkeresztény, hobbivadász ilyen sok jót tett Kalocsának. Csak felmerül bennem, hogy miért lobbizva kell fejlődniük a településeknek? Ahol nincs ilyen megalkuvó nulla ember, az a település ne is fejlődjön? Itt megint elő kerül a nem egyenlő mércével mérés, vagy másképpen az egyenlők közt is vannak egyenlőbbek. De hát ez fideszkeresztdem viselkedése. Abbamaradhatna, de úgy, hogg a szocik se jöjjenek vissza!
Desischado
Hát az biztos, hogy a tömjén zsóti a főfőkeresztény megérdemelte! Undormány az egész! A Kossuth díj meg úgyszintén, mert jobbára nyalogányok, - mint például jókai anna - kapják, tisztelet a kevés kivételnek!
bangeri
Egy ilyen rongy alak, és díszpolgár, nahát, ehhez talán csak Sztalin budapesti díszpolgársága fogható. Kalocsa énekesmadarai biztosan nem támogatják ezt, aki törvényt akart hozni a madarak kilövésére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.