Kalocsa díszpolgárává választották Semjén Zsoltot. Az elismerést pénteken ünnepi közgyűlés keretében adták át az érseki városban a miniszterelnök-helyettesnek.

Semjén Zsolt az elmúlt nyolc esztendőben országgyűlési képviselőként Kalocsa érdekében végzett felelősségteljes, hathatós munkájával olyan kimagasló eredményeket ért el, melyek hosszú távon meghatározzák városunk mindennapi életét, jövőjét – mondta méltatásában Török Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester.

Kalocsai díszpolgárrá választották Semjén Zsoltot

Hangsúlyozta, hogy Kalocsa új díszpolgára az 51-es út rekonstrukciója, a kalocsai Szent Kereszt Kórház megmentése, a gyermekosztály újranyitása, az egyházi ingatlanok felújítása és a Kalocsa Szíve program életre hívásában óriási segítséget nyújtott. Török Ferenc kiemelte a miniszterelnök kereszténydemokrata helyettesének felelősségteljes munkáját az ország felemelkedése érdekében, és elmondta, hogy Semjén Zsolt kivívta a kalocsaiak elismerését, szeretetét. "Mindig teljes vállszélességgel kiállt a térségéért, igazi lokálpatrióta érzülettel képviselte érdekeinket" – fogalmazott a polgármester.

Török Ferenc hozzátette, hogy a város új díszpolgára nemcsak a választókörzetéért vállalt felelősséget, hanem minden határon túli magyarért is, sokat tett azért, hogy most a "közjog által is egyesülhet a magyar nemzet".

Semjén Zsolt köszönetet mondott az elismerésért és visszaemlékezett arra, hogy amikor 2006-ban váratlanul képviselőjelöltként elindult, szeretettel fogadták a választókerület minden településén. Felidézte a kórház megmentését, ahol sikerült megtartani a szülészetet. Örömtelinek nevezte, hogy a felújítások után az érseki székhely ismét régi fényében ragyoghat.

A patriotizmus a lokálpatriotizmusok összessége, mely benne él minden kalocsaiban – mondta Semjén Zsolt. Hozzátette, az elmúlt nyolc év alatt a szívében kalocsaivá vált, és ajtaja mindig nyitva van a kalocsaiak előtt.

Semjén Zsoltot 2006-ban választották meg a Kalocsa központú választókerültet egyéni országgyűlési képviselőjévé. A választási kampány indulásakor a Fidesz az eredetileg indított Bagó Zoltánt visszaléptette, akiről később kiderült, hogy alaptalanul vádaskodott vele szemben az akkor Dávid Ibolya által vezetett MDF. Semjén Zsoltot 2010-ben újraválasztották, a választókerület határainak a módosítása után a 2014-es országgyűlési választáson Font Sándor indul itt a Fidesz-KDNP jelöltjeként.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A Tündik bündije
Hogy egy idézettel éljek:
"Ide már bárkit beengednek?"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Brother Louie
Hát elolvasva ezt a cikket az mno.hu-n, komolyan mondom majdnem könnyeztem!!!

Isten éltesse sokáig Semjén Zsolt urat!
A Tündik bündije
Hogy egy idézettel éljek:
"Ide már bárkit beengednek?"
Brother Louie
@A Tündik bündije: díszpolgárrá művészeket meg sportolókat, edzőikkel meg tudosokat szoktak választani nem?

Vagy Unortodoxiában már ez is másként van?!
A Tündik bündije
@Brother Louie: Ugyan már, azok a közelébe sem érnek a mindenható Pártnak, a Párt bölcs vezetőihez, és a lakótömb-érdekeknek. A mindenható Párt, ami feltalálta a rezsicsökkentést, a trafikokat, sőt még a repülőgépet is, mindenben nagyobb előnyt és tisztelet élvez. Édesanyánk az ország, édesapánk Moszko Vitya, ezt ne felejtsd el.
holaquetalbien
Kár,hogy nem látni a fotókat,amin már meg is csókolják egymást. Pedig már könnyeztem a sorokat olvasva. Hol van ehhez a Love story...?
QQCSI
tömjénfővadászzsóti
az erdélyi lovashuszári bevonulásáért,
a plágium ügyéért,
az elfelejtett jövedelem-bevallásáért
a védett madarak kilövése érdekében kapta.
Na, de van mááááááááááááááááááááááásik:
www.magyarhirlap.hu/belfold/csepeli_diszpolgar_lett_wittner_maria.html
QQCSI
„Az első kiszűrődő hírek szerint a XXI. kerületi önkormányzat mai RENDKÍVÜLI ülésén a nyilvánosság kizárásával, lakossági javaslatok nélkül döntöttek az idei díszpolgári címek odaítéléséről.”

csepeliek.blog.hu/2011/10/13/onkormanyzat_diszpolgar_kituntetes_wittner_maria

A kalocsai embereket megkérdezték-e, hogy szeretnék-e?
hetöndöe
Az ország morális süllyedése megállíthatatlannak látszik,ahol Zsótit és bableveses IQ-bajnok takarítónőket választanak díszpolgárrá,nincs is miről diskurálni.
A Rákosi érában értékelték utoljára ezt a szintet.
DR Eric CARTMEN
Amúgy dajcstompikásan: kijaf@szom az a semijenzsolt???
kiskutyauto
Nemzet szégyene, magyar jelzőre nem méltó, hazaáruló, orbáncseléd, kléruscsicska, senkiházi, agyhalott, retardált, dilettáns, mélyostoba undorító, parazita, aljadék kötélrevaló féreg söpredék... Kalocsán is van lámpavas, amelyik várost bemocskolta a nevével... hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
A Tündik bündije
@QQCSI: "Csüngtem az ajkán szótlanul, mint gyümölcs a fán."

Komolyan, a gyerek nem nézi olyan áhítattal a karácsonyfát, mint Török az ő Zsóttikáját.
szablyafűrész
...először "majdnem doktorrá' avatták, most disz(pinty)polgárrá avatták, holnap meg lovaggá ütik-verik...
Brother Louie
@A Tündik bündije: "a város új díszpolgára nemcsak a választókörzetéért vállalt felelősséget"

Legalább tudni lehet, hogy van egy Semjén Zsolt az országban aki évi 20 millió forintért elvégzi azt a feladatot amiért megválasztották képviselőnek és ki is tüntetik érte.
Nil
Fehér lovat is kapott meg díszkardot?
Szvetlana
Majd még szentté is avatják, látom a feje fölött a glóriát :))
Cicamama55
Ő és a KDNP többi tagja voltak a parlament leggyengébb láncszemei! Önállóan indulva sehol nem lennének! Az LMP is simán "űberelné" ezt a kivénhedt, kiégett, álszent társaságot. 4 évvel ezelőtt miattuk tettem én is a Fidesz mellé az X-t! Azt reméltem, hogy a keresztény emberek elhívatottabban fogják képviselni a magyar népet!!! Én balga! Igaz az, hogy hinni a templomban kell. De hát a magas lóról lehet igazán nagyot esni...
human
Nem is tudom melyik a rossza. Csongrád megye díszpolgára pedig Deutsch Tompika.
index.hu/belfold/2012/02/03/deutsch_tamas_lett_csongrad_megye_diszpolgara/

Persze fideszes megyei önkormányzat volt akkortájt. Vezetője pedig az a nő aki közpénzen utazott társaival, rokonokkal az Azori-szigetekre. Nyomozás indult, amit később megszüntettek, mert később alapítványoknak utalták át a jogtalanul felvett pénzeket.
szegedma.hu/hir/szeged/2012/11/megszuntettek-a-nyomozast-a-kozgyulesi-elnokok-azori-szigeteki-utazasa-ugyeben.html
QQCSI
@human: "... Deutsch kötődése a megyéhez annyi, hogy "a sokadik barátnőjét Hódmezővásárhelyen találta meg".
Na, ez elég indok, nem?! :)
Ami az Azori szgk.-i kirándulást illeti, a floridai ügy sem tisztázódott.
www.atv.hu/belfold/20131130-az-ellenzek-nem-szall-le-a-floridaiakrol
human
@QQCSI: Franciaországban ezért már tüntetők százai lepték volna el az utcákat a képviselők lemondását követelve. És a mi hihetetlen, hogy le is mondtak volna. Hajrá Abszurdisztán.
QQCSI
@human: De korán keltél, jó reggelt! Igen, itt a díszpolgárságot, a Kossuth-díjat úgy osztogatják, mintha arra érdemesek és rászorulók kapnák. Az olimpiai bajnokok díjazása sem kevés egy átlagember jövedelméhez képest, de az, hogy egy milliárdos Schmidt Máriát miért kell megdobni az átlagos nettó nominálbér éves összegének 5-szörösével, fel nem foghatom.
Jókai Anna ennek a kétszeresét kapja, ami saccperkábé 30 millió forint. Utóbbi kiesett nálam a pixisből még az előző Orbán kormányzás idején, ezért sajnálom, hogy ő kapott ilyen sok pénzzel járó kitüntetést, holott a jogdíjakból ő is fényesen megélhet, és az előző rendszer is kitüntette épp elégszer! Másik vesszőparipám, hogy nem kellene egyeseket nyolc-tíz díjjal megkínálni! Nem hiszem, hogy muszáj ilyen csóróságban szórni a pénzt!
Díjak

József Attila-díj (1970)
SZOT-díj (1974)
Pietržak-díj (Pax, Lengyelország) (1980)
Szépirodalmi Nívó-díj (1981, 1990)
A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje (1992)
Kossuth-díj (1994)
Magyar Örökség díj (1998)
Az év könyve díj (1999)
A VII. kerület díszpolgára (1999)
Tiszatáj-díj (1999)
CET-díj (1999)
Magyar Művészetért-díj (2000)
Köztársasági Elnökének Érdemérme (2002)
Arany János-nagydíj (2003)
Prima díj (2004)
Prima Primissima közönségdíj (2004)
A Magyar Kultúra Lovagja (2004)
Kölcsey-díj (2004)
Stephanus-díj (2006)
Kispest díszpolgára (2006)
Józsefváros díszpolgára (2012)
Budapest díszpolgára (2012)[2]
A Magyar Érdemrend nagykeresztje (2012)
Bocskai István-díj (2013)[3]
Emberi Méltóságért-díj (2013)
Kossuth Nagydíj (2014)
hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3kai_Anna
human
@QQCSI: Nem ismerem a munkáit, ezért nem tudok nyilatkozni róla. A díjakkal jár egy adott összeg. Én ugyanúgy adnám ugyanazt az összeget egy gazda írónak, mint egy szegénynek, HA valóban kiérdemelte azt. Nekem mindig a teljesítmény számít és nem az, hogy öltönyben vagy melegítőben végzi el valaki a munkáját.
bretagne
Istenem, milyen jól nézne ki egy kalocsai himzésű bugyogóban!!!
QQCSI
@human: Ebben egyetértünk: "Nekem mindig a teljesítmény számít és nem az, hogy öltönyben vagy melegítőben végzi el valaki a munkáját."
Jókai Anna nem rossz író, de csilliónyi kitüntetéssel talán mégsem kellene megkínálni!
Amikor a Kossuth-díjat kitalálták, tisztességesebb is volt a dolog, akkor még egy tehenész, egy vájár, egy bölcsődei dadus is kaphatott. Kérdem én: Demjén Rózsi az utóbbi 10 évben mit tett le az asztalra, vagy ufópatakyattila vagy szikojajobika? Ha nem találnak arra érdemeset, ne adják ki a díjat, rengeteget spórolnánk!
human
@QQCSI: Sajnos a tisztességes kitüntetettek közé odakeverték a pofára adott kitüntetéseket is. Ezzel értéktelenítik el a kitüntetést magát. De ez az amortizáció jellemző azt egész közigazgatásra. Ott van egy patkány Schmitt Pál, aki annyit ártott a köztársasági elnökség renoméjának amit el sem lehet képzelni. Sorra buknak le kormányemberek a hamis diplomákkal. Az azért járó fizetési pótlékot visszaadták? Nem.
QQCSI
@human: Az érthető, de nem elfogadható,hogy minden kormány a maga embereit részesíti előnyben, de tisztességes díjosztáskor a teljesítményt kellene előnyben részesíteni!
Yoda69
Szerencsetlen kalocsaiak. Egy ilyen pojaca lett a diszpolgaruk. Ettol meg majdnem snittpali is jobb. O csak csalt es hamisitott, mig a semjen egy mocsok buzi.
aremy
én meg dísz Magyarrá választom oszt lehet mad mutogatni.gerictelen keresztdobáló!
coyote3
A Nagy Nemzeti Miniszterelnök Helyettes... Olyan gyönyörű!!! de én azért kicsit idepiszkítanék, mert én ilyen piszkálódós vagyok. Tud valaki mondani valami tényleg korszakost, amit ez a hullamosó csinált regnálása alatt?
bukfenc
@coyote3: Semmit nem csinált az a pedofil hullarabló..

Hűségesen és segg szintű alázatossággal tapsikált kenyéradó gazdájának őfensége felcsuti trágyaszagú minusz-ikus orbáncnak, a haza szégyenének!

Ezek ketten (főleg) igen elgondolkodtatnak a cinikus aljasság határtalanságán!
Ezek ketten OSCÁR díj tömeget nyernének minden kategóriában...

Kurcsány aki elqrta, ezekhez képest elsőáldozó, pedig ő is nagy gengszter!

Hová süllyed ez az ország??

Remélem nem késő az áprilisi rendszer váltás!
aremy
@perfekt: édes-nemes más szóval köcsög??
perfekt
@aremy:Miket nem mondsz:-)) népművészeti agyagedény--talán:))
dr. prédikátor
Csak a lovat hiányolom alóla!! Vagy a lóf...szt!!!
Senara
A baloldali pasi imádattal nézi a vigyorgó kamu keresztényt .Tömjén Zsolti Tízparancsolat 1 pontját betartja " Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!" naponta áldóimát mond a kedves vezetőért . Párat meg nem , Isten nevét hiába ne vedd! Ne lopj! Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy! Felebarátod ne kívánd :-)))) Mások tulajdonát ne kívánd!
QQCSI
@coyote3: kep.cdn.index.hu/1/0/400/4006/40066/4006690_b4e9e9b316526f2346bd9f74ad5e8764_wm.jpg
.
Ezzel a szereplésével olyannyira elégedett volt a nagyvezír,
hogy „A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, Semjén Zsolt az erdélyi Kézdivásárhelyen mond ünnepi beszédet, a rendezvény helyszínére az előző évhez hasonlóan hagyományőrzőkkel együtt lóháton érkezik.”
stop.hu/belfold/itt-talalkozhat-ma-politikusokkal/1224079/
coyote3
@QQCSI: Valóban, igazad van. Tömjén eszéhez mérve ez komoly teljesítmény...
perfekt
@dr. prédikátor: Csakis együtt:-) a Lúval együtt, jár az is!
nemjoezigy
"örüljünk", hogy ez az álkeresztény, hobbivadász ilyen sok jót tett Kalocsának. Csak felmerül bennem, hogy miért lobbizva kell fejlődniük a településeknek? Ahol nincs ilyen megalkuvó nulla ember, az a település ne is fejlődjön? Itt megint elő kerül a nem egyenlő mércével mérés, vagy másképpen az egyenlők közt is vannak egyenlőbbek. De hát ez fideszkeresztdem viselkedése. Abbamaradhatna, de úgy, hogg a szocik se jöjjenek vissza!
Desischado
Hát az biztos, hogy a tömjén zsóti a főfőkeresztény megérdemelte! Undormány az egész! A Kossuth díj meg úgyszintén, mert jobbára nyalogányok, - mint például jókai anna - kapják, tisztelet a kevés kivételnek!
bangeri
Egy ilyen rongy alak, és díszpolgár, nahát, ehhez talán csak Sztalin budapesti díszpolgársága fogható. Kalocsa énekesmadarai biztosan nem támogatják ezt, aki törvényt akart hozni a madarak kilövésére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.