A Fidesz felszólítja Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét, hogy ne titkolózzon, hanem valljon színt arról, hány szocialista politikus rendelkezik hamis útlevéllel és titkos bankszámlával – közölte a nagyobbik kormánypárt szóvivője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Zsigó Róbert emlékeztetett arra, hogy a Magyar Nemzet szerdai cikke szerint az MSZP politikusai közül nem csupán Simon Gábor volt elnökhelyettes szerezhetett magának bissau-guineai útlevelet.

A Fidesz szóvivője felháborítónak nevezte ezt az ügyet, és azt is, hogy mint mondta, újabbnál újabb megdöbbentő bűncselekmény-sorozatokra derül fény.

Azt mondta, Mesterházy Attila most már végképp nem menekülhet a felelősség alól. Most már nemcsak arra várják Mesterházy Attilától a választ, kinek a pénzét őrizgette valójában Simon Gábor és összejátszott-e az akkori nemzetbiztonsági szolgálatokkal – tette hozzá.

Valljon színt az MSZP elnöke arról, hogy kik azok a szocialista politikusok, akiknek hamis útlevele lehet! – szólított fel, hozzátéve: Mesterházy Attila ne titkolózzon, hanem válaszoljon ezekre a kérdésekre, hiszen neki tudnia kell ezekről az ügyekről.

Arra a kérdésre, miszerint Mesterházy Attila mostanában nagyon sokat beszél a gyermekek éhezéséről, miközben ifjúsági államtitkárként 28 milliárd forintot költhetett volna erre a célra, de csak 8 milliárd forintot szánt erre, Zsigó Róbert azt mondta, hogy a miniszterelnök a napokban egy tévéinterjúban kijelentette, a kormány mindent megtesz azért, hogy ne legyenek nélkülöző gyermekek; ezért vezették be az óvodától a középiskoláig a napi háromszori étkezést, amelynek a lehetősége 2015 januárjától él.

A szóvivő szerint a Fidesz-kormány az eddiginél több pénzt és figyelmet fordított a gyermekétkeztetésre. Kifejtette, a kormányváltáskor 28,7 milliárd forint jutott erre a célra, ebből a szocialisták 8 milliárd forintot fizettek ki, ma közel a duplája, 52,6 milliárd forint van erre a célra.

Zsigó Róbert ismertetése szerint jelenleg 366 ezer gyermek részesül ingyenes étkezésben, míg 202 ezren féláron kapják az ellátást. A Minden gyerek lakjon jól! Alapítvánnyal együtt további 587 településen több mint harmincezer rászorulón segítenek e téren – tette hozzá.

A kormánypárti politikus azt mondta, az a legfontosabb, hogy a gyerekeknek az otthonukban is jusson a tányérjukra étel, ehhez pedig az kell, hogy a szülők dolgozzanak, a családnak legyen jövedelme, terhei pedig csökkenjenek.

2010 óta egyre több család helyzete javult, egyre több családnál váltja fel a segélyt jövedelem, egyre több család terhe csökkent az adó- és a rezsicsökkentésekkel – hangsúlyozta.

Zsigó Róbert szerint visszatetsző az, hogy Mesterházy Attilának csak a választási kampányban jut eszébe ezzel a kérdéssel foglalkozni. Úgy folytatta, Mesterházy Attila a Gyurcsány-kormány államtitkáraként egyetlen intézkedést sem tett annak érdekében, hogy a gyermekétkeztetésre fordítható összegek teljes egészében eljussanak a gyermekekhez. "A fiatalokra elkölthető pénzek a Zuschlag-féle bűnszervezet révén nem a fiatalokhoz, hanem a szocialista politikusokhoz jutottak" – fogalmazott.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
a gyökérség majd a békemenetben csúcsosodik ki, védik a védhetetlent, félnek a börtöntől.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Még ők mernek követelőzni?! Igaza van Mesterházy Attilának, mit magyarázkodjon? Egyszer elmondta, de ezek hülyék, inkább azzal foglalkoznának, hogy ők mennyit raboltak! Arról persze kuss van mi? Hol vannak az elrabolt milliárdok?! Na erről pofázzon a zsigó robi! Mocskok! Hogy nem sül le a bőr az azbeszt vastagságú képükről?!
EcsiAntal
@abacs62: Ez a ripacs a kecskével ugyan olyan sáros mint a többbi bukott szoci.---ha nem lenne az akkor járna a lepcses-ripacs pofája ---hazug mert először azt mondta hogy beszélt Simonnal --utána meg letagadta amit egy ország látott halott a tv-ben ---ezek még ellenzékben is lopnak.
evacica
Tényleg felmegy a normális ember vérnyomása a fidesz ökör kérdéseitől! Honnan a fenéből tudná Mesterházy, hogy kinek milyen útlevele van, miért Orbán tudja, hogy a fidesznél kinek milyen milyen útlevele van? Az embernek elege van az ilyen idétlen hülye kérdésektől. Talán avval foglalkoznának most, hogy miből telik Rogánnak ilyen ingatlan vagyont felhalmozni, az ingóságokat nem ismerjük, de meg is kellet élni négyüknek, plusz fizetni a gyerektartást az első gyereke után.
hetöndöe
Fidesz: Mesterházy ne titkolózzon tovább!

Mondta a kisegér és bátran belefingott a végtelen éjszakába.:-)))
Dr. Felipe
A zsigó hazug róbertnak akkor talán az mno t kellene megkérdezni hogy kinek van még afrikai útlevele ha már ennyire jól értesültek és nem a Mesterházyt.

Ha az mno azt írja hogy több szocialista politikusnak is van afrikai útlevele akkor meg kell kérdezni tőlük hogy kik azok név szerint. Ez ilyen egyszerű. Nem kell ez a zsigó féle szarkavarás az ügyben már így is túlerőltették a dolgot ahogy Mesterházyt próbálják belekeverni csak sehogy nem sikerül nekik. Mesterházy nem teszi meg nekik azt a szívességet hogy belesétáljon a csapdájukba. Ahogy erőlködik a fideSS inkább már ők esnek bele a saját csapdájukba.

Az meg már bohózatba illő ahogy tonyó 300 millás ingatlan vagyonát próbálják a szőnyeg alá söpörni ahelyett hogy tonyót kirúgnák a fideSSből, de hát a maffia mindig összezár ha baj van.
hetöndöe
@EcsiAntal: Bíróság által felmentve:

Hunwald
Hagyó
Szilvási
Juhász
Fa Pál

Folytassam?

Fletót több ügyben is besározták,egyikben sem marasztalták el.

Tényeket öcsike porbafingás helyett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.