Téved a miniszterelnök, amikor azt hiszi, "lesz neki még egyszer kétharmada, egyszerű többsége sem lesz" – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pénteken Zalaszentgróton.

Gyurcsány Ferenc a baloldali összefogás választókerületi jelöltjével közös lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatóján azt mondta: kiélezett küzdelem lesz a választásokig hátralévő két hétben. Hozzátette: Orbán Viktor "átkozni fogja a pillanatot, amikor nem arra használta fel a kétharmadot, hogy konszolidálja az országot", nyugalmat teremtsen, hogy "középről politizáljon, ne pedig jobbszélről".

A miniszterelnök "megmaradt radikális politikusnak", ahelyett, hogy mérsékelt európai lett volna. "Az országért kár, mert sokkal nehezebb négy évünk lett, mint lehetett volna" – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Az egykori miniszterelnök szerint a mostani választásnak az 1990-eshez fogható tétje van, mert "aki Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz", aki Mesterházy Attilára, az Angela Merkel Európáját választja. A választók hétköznapi problémái mögött – hogy van-e munkahely, mennyi a fizetés, milyenek az egészségügyi ellátások – nagy dilemma van, "szabadabb, nyugatos polgári világot akarunk, Burgenlandot választjuk vagy Moldovát".

Úgy fogalmazott: egyetért a miniszterelnökkel, hogy gyarmatosítás veszélye fenyegeti Magyarországot, de a gyarmatosító nem Brüsszel, "hanem maga a miniszterelnök és pártja". "Olyan országot szeretnék, ahol jobboldaliak, liberálisok, baloldaliak, hívők és nem hívők szabadon élnek, ahol a kormányfő mindenkinek a miniszterelnöke, nem csak az őt megválasztókénak" – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.

Mint mondta: Mesterházy Attilában azt a jelöltet látja, aki ezt meg tudja teremteni Magyarországnak, és aki nem ellenségként tekint a nem rá szavazókra, aki nem kívánja "megtéríteni" saját meggyőződésére a nem őt választókat.

Április 6. után a nyugalmat gyorsan meg lehet teremteni, a bizalom helyreállításához azonban több idő kell. A választóknak tudniuk kell, "bárkire szavaznak is, másnaptól hirtelen nem lesz fenékig tejföl az élet", csak közös munkával születik egy gyarapodó, jobb ország – fejtegette.

Kitért arra, hogy Zalaszentgróton, amelyet Baracskai József személyében ellenzéki, DK-s polgármester irányít, folyamatos fejlődés és gyarapodás jellemző, míg a fideszes vezetésű Keszthelyen "túl van politizálva a város, veszélyben az egyetem, veszélyben a kastély". A keszthelyi főtér kétmilliárd forintos felújítási munkáit nem helyi iparosoknak, hanem "budapesti, kormányközeli cégnek" adták – mondta a politikus.

Gyurcsány Ferenc délután Keszthelyen tartott utcafórumot, majd Zalaszentgróton a sajtótájékoztatója után lakossági fórumon vett részt. A helyi művelődési ház nagytermét megtöltve 150-200 érdeklődő hallgatta a volt kormányfőt és a baloldali összefogás jelöltjét, Szermek Zsoltot.

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pisti271
www.utolag.com/AproPiroska.htm
Számomra nagyon távol áll az élvezetestől.
Gyurcsány azt mondja, eladtam a lakásom, abból a pénzből kezdtem vállalkozni.
Orbán a Fidesz székházat adja el, és a vételár egy része a családjánál köt ki.
Mikor miniszterelnök, a felesége számolatlanul kapja a milliókat, mint vissza
nem térítendő állami támogatást.
Gyurcsány vagyonosan lépett be a politikába, Orbán vagyona pedig a politikusi
ténykedésével összefüggésben gyarapodott. És nem a politikusi fizetéséből!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bögöly
@stone: Csak "rémálmodozom"..
Kuncze újfent belügyér?
Hiller,mint oktatási?
Szekeres,vagy Vadai,mint hadügyér?
A csámpásszemű Szilvásy újfent titokminiszter?

Na,ne komolytalankodjunk már..
összefogás
@bögöly: te okos Tóni! Aki már volt miniszter elnök, azt most is úgy szokás (illik) említeni,
főleg, ha még tisztelik is.
Na persze nem teneked (gondolom), büdös, szartúró "bögöly".
Azért továbbra is SZAVAZZ A KORMÁNYVÁLTÓKRA!!!
összefogás
@tavaszi: Álmodik a FityeSSes!
Szavazz a KORMÁNYVÁLTÓKRA!!!
összefogás
@Chaty43: SZAVAZZ A KORMÁNYVÁLTÓKRA!!!
Akkor majd lesz elszámoltatás !!!
bögöly
@összefogás: Csóóórikám!D
A legjobb propagandista vagy.
Aki téged olvas,ész nélkül fog szavazni!:))
akárkétharmad
@összefogás: Még mindig azt mondod, szavazzunk a kormányváltókra?? :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.