A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a magyarok többsége lemondott a jobb élet reményéről. Gyurcsány Ferenc csütörtöki fehérgyarmati fórumán azt mondta: ez nem azért történt, mert a magyarok gyengék, hanem azért, mert évek óta teljesen kilátástalannak tűnik a küzdelmük.

A kormánynak sokan hittek négy évvel ezelőtt, de "mára oda az utolsó remény is" – mondta a művelődési központban összegyűlt több mint négyszáz hallgatójának a volt miniszterelnök.

A fórumra érkező Gyurcsány Ferencet a központ előtti téren mintegy ötven, "Válassz, Lipót vagy börtön!" "A szocialisták pénzét őrizte Simon?" feliratú transzparenseket tartó ember hangos kiabálással, füttyel és sípszóval fogadta. Az egyik tüntető egy talicskán lévő papírdobozt tologatott, amelyen a "240 millió" felirat volt olvasható.

A kultúrház bejárata előtt tucatnyi DK-szimpatizáns feszített ki molinókat, amelyen a "Loptok, csaltok, hazudtok" és "A hazafi nem gyűlölködik, hanem alkot" mondat szerepelt.

"A mi politikai riválisainknak egész egyszerűen mindenki, aki nincsen ővelük, az büdös" – utalt az ellene tüntetőkre a fórumon Gyurcsány Ferenc, abszurdnak nevezve, hogy a kormánypárt szimpatizánsai az ellenzék ellen tüntetnek. Ez a "diktatúrák sajátja", normális esetben az emberek a hivatalban lévő kormány ellen tüntetnek – tette hozzá, nevetést kiváltva ezzel.

Orbán Viktor országjárásával kapcsolatban azt mondta, a miniszterelnök titokban járja az országot, nem tart fórumokat, és nem kíván találkozni a választókkal. "Tudom, hogy maguknak nem hiányzik, nekem azonban volna egy pár kérdésem hozzá."

Mint mondta, tudja, hogy az ország többsége gazembernek tartja a politikusokat, de vannak végtelenül tisztességesek is, rámutatva Vojnik Mária korábbi egészségügyi államtitkárra és Baka Istvánra, "a kormányváltó erők" térségi képviselőjelöltjére.

A leggondosabb háziasszony kosarában is lehet tél közepén egy-két rohadt alma, de ezeket ki kell dobni, nem mentegetni, nem engedni, hogy a többit is megfertőzze, ebben a tekintetben semmi magyarázkodnivalónk nincsen – fogalmazott a DK elnöke.

Az ellenzéki politikus a fórumon arról is beszélt, hogy a magyaroknak el kell dönteniük, milyen barátokat akarnak maguknak és hol keressék őket. Elmondta, Magyarországon az elmúlt négy évben jelentős nyugat-európai politikai személyiség nem fordult meg. Gyurcsány Ferenc szerint ez azért van, mert "a mai miniszterelnök snassz, ciki, nem akarnak vele mutatkozni".

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
orban gyava es menekul a vita elol. Jol tudja hogy nem tudna valaszolni olyan tenyekre, hogy
1. Miert nott az allamadossag holott 3ezer milliardot az emberek megtakaritasaibol erre pazafoltak?
2. Mi van nyugdijpenzzel?
3. Paks, orosz hitel 6%-os kamaton
4. Mutyik vegelathatatlan sora.
5. meszaros 7 millardos vagyona
6. Devizahetelesek cserben hagyasa
7. Elszallo forint
Es meg hosszan lehetne sorolni.
Ha kiallna es a kozteve kozvetitene a vitat minimum 4 millioan neznek eloben, es meg sokan masok felvetelrol. Nagyot csalatkoznanak orbanban ahogy felmosnak vele a padlot, mert mint tudjuk a tenyek makacs dolgok es azokat nehez cafolni.
Hat ezert inkabb nem all ki es suttyomban jarja az orszagot.
Az ellenzeknek pedig kutya kotelessege ezt a tenyt hogy orban nem all ki nap mint nap tobbszor elmondani a valasztasokig. Akar fizetett hirdesekben is. Ez most aduasz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
ez már a szavazófülkékben fog eldőlni ,április 6 .án pontos képet kaphatunk a fent olvasott viták eldöntésében . Kormányváltást ! nézzétek a Reál Madrid - Barcelona
meccset most kezdődik én 2:1 et tippelek a Madridiak javára :-)
hattorihanna
@dolfi57: Na,ezt az egyet tudod felhozni? :-D Az tulajdonképpen az elmaradt március 15.-i ünnep miatt lesz,,még valami?Ugye hogy nem...El kellene ezen gondolkozni neked is,meg a többi "rajongónak" is..Egyébként meg butaságokat írsz,ha azt hiszed olyan egy átlagember,amilyennek te leírod.
Kamcsatka
Kedves Fidióták!
Javaslom énekeljétek el együtt a Orbán-Kossuth nótátokat, aztán boruljatok le fél- ázsiai, tévedhetetlen, szeretett vezéretek előtt.
Amikor pedig megszólal a kolompotok, zombi agyhalottként vonuljatok,induljatok megvédeni köztörvényes bűnöző, maffiózó főnökötöket.
bögöly
@dömdödöm: Ha így jön be a kormányváltási tipped is..:)))
dolfi57
@dömdödöm: A TIPPED NEM JÖTT BE!!! A Barcelona a Realt leverte mint vak a poharat. Igy járnak az MSZP. sek, és A CSICSKÁSAI is. Április 6.-án este egy pezsgőt bontok a FIDESZ gyüzelmére.
dolfi57
@bögöly: Hát nem jött be Tisztelt bögöly

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.