Nemcsak az autósokat, hanem a kerékpárosokat és a gyalogosokat is kiemelten ellenőrzik Pest megye egész területén a rendőrök a héten – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea tájékoztatása szerint a hétfőn kezdődött, péntek éjfélig tartó razziáról a PMRFK vezetőjének rendészeti helyettese döntött.

A fokozott ellenőrzés célja a közlekedési balesetek megelőzése, a települések közrendjének és közbiztonságának fenntartása, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása – közölte a szóvivő.

Külön figyelmet fordítanak a gyalogosokra és a kerékpárosokra vonatkozó KRESZ-szabályok betartására. Az autóvezetők, valamint az utakon egyre nagyobb számban megjelenő biciklisek esetleges alkoholfogyasztása mellett a láthatósági és egyéb biztonsági eszközöket, kerékpáros tartozékokat is ellenőrizhetik a rendőrök.

Az akció során bárkit igazoltathatnak, szükség esetén átvizsgálhatják a ruházatot, az autót, s lefoglalhatják a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket és anyagokat is – tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kiskutyauto
Hajrá rendőrállam, hajrá élhetetlen pokol-ország, hajrá orbanisztán hajrá abszurdisztán
pbalage
a sapka közbiztonságra veszélyes?
vagy most akkor az a veszélyes, ha nincs sapka?
nezelodo
Lehet, hogy megint beléptetőrendszert vennének, de alighanem ugyanúgy kinyalták a kasszát, mint 2002-ben, és nincs rá suska, hát büntetni kell a pénzszedésért. Csak nehogy megint lízingeljék a semmit háromszoros áron! Az is lehet, hogy dakota bankót bocsátanak ki fizetőeszköz gyanánt. Miért a szabadságharcban máskor is megesett!
geo
@pbalage: Mindegy csak nemzeti legyen és füstszűrős.
QQCSI
Ne csipkelődjetek, gyönyörű a cél:
"A fokozott ellenőrzés célja...
a települések közrendjének és közbiztonságának fenntartása,
a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése,"
Ezt ugyan nem pontosan értem, hogy miként valósulhat meg azáltal,
hogy lesben állnak a kocsmaajtóban és büntetik a hazafelé gyaloglókat..

Ja, és most mi is van?
Hát 2010-ben olajszőkepintérsanya már két hét alatt rendet csinált, nem?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.