Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester péntek reggel 9 órakor közösen adja át a 4-es metrót, amelyet az utasok vasárnap üzemzárásig ingyen vehetnek majd igénybe.

Tarlós István közölte, március 22-én sikeren befejeződött a hatóság által felügyelt próbaüzem, és pénteken kezdődik meg az utasforgalmi próbaüzem. Elmondta, az engedélyezési eljárás "főszereplői" a próbaüzem tapasztalatait összegezve utasforgalmi próbaüzemre alkalmasnak nyilvánították a rendszert.

Csak meglett a választásra: átadják a 4-es metrót

A legfontosabb engedélyek készülnek, ez az jelenti, hogy "a szabályszerű adminisztrációt végzik" – tette hozzá a főpolgármester.

Tarlós István azt mondta, hogy a pénteken kezdődő utasforgalmi próbaüzem ideje alatt is folytatódik a jogszabály szerinti hatósági felügyelet, a végleges használatbavételi engedély hat hónap "üzemszerű hibamentes működés után" adható ki. Megjegyezte, hogy ez nem valamiféle hiányosságot jelent, "ez így van a világon mindenütt".

A főpolgármester kijelentette, az általuk kitűzött egyetlen határidőre sikerült a feladattal megbirkózni.

Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója azt közölte, a Budapesti Közlekedési Központ igazgatótanácsa úgy döntött, hogy az utasok a 4-es metrót ingyenesen használhatják az átadási ünnepség napján és az azt követő két napon, azaz péntektől vasárnap üzemzárásig.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a főváros felhatalmazására hozott döntést azzal indokolták: "a fővárosnak elemi érdeke, hogy az új vonalat az utazóközönség minél hamarabb megismerje és használatba vegye". A 4-es metrót, amely Kelenföld vasútállomást köti össze a Baross téri Keleti pályaudvarral, nyolc év építés után így éppen a választások előtt 9 nappal sikerül majd átadni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Milyen fontos lett ez a sok átadás így a választások előtt...
petike
@Hellcat: Korábban meg pont ezek gátolták, ahol tudták.
Ezek hergelték annak idején a sok sötétzöldet, hogy mindenféle környezetvédelmi szarságra hivatkozva gátolják az engedélyek kiadását.
Hellcat
@petike: Gátoltak ezek mindent...főleg a problémamegoldást hogy mindent ráfoghassanak a szocikra.
coyote3
Szerintem az aranyerük kijött, hogy a választások elött átadhassák :) Nálunk sem járt még annyit a hende nevű vitéz szélkakas mint most. Minden nap átad valamit. Hol 105 km-es útszakaszt , hol egy hidat a 86-oson, hol egy csatorna összefolyót valamelyik utcában :)
adrenalink
Biztos voltam benne, hogy a választások előtt ez is át lesz adva, még, ha közmunkások húzták volna is a szerelvényt...
Box Hill
Ha ez ünnep, akkor az adófizetők pénzének herdálását ünnepelhetjük.

Szeretném a cost/benefit analízisét látni a munkának. Különösen összehasonlítva a Déli pu. áthelyezését Kelenföldre a meglévő metro meghosszabbításával Kelenföldig variánssal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.