Nincs pénz új autókra, és dolgozók kéthavi bére is hiányzik a mentők költségvetéséből. Az Országos Mentőszolgálat megbízott főigazgatója a kormányhoz fordult, hogy segítse ki őket a hiányzó, összesen ötmilliárd forinttal – írja a Népszabadság.

Több milliárd forintos gyorssegélyért folyamodott a minisztériumhoz Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megbízott főigazgatója – írja a Népszabadság. Megszerezték azt a levelet, amelyben a főigazgató sorra veszi azokat a hiányokat, amelyek veszélyeztetik a szolgálatnál zajló fejlesztések befejezését, illetve a betegek ellátását. Ha nem kapják meg az összeget, „csökkentenünk kell a mentéshez való hozzáférést" – írta az igazgató a lap szerint, ami azt jelenti, hogy a szükségesnél kevesebb mentőautó teljesíthet majd szolgálatot.

Burány azt is írta, hogy a legöregebb kocsik lecserélésére, 59 új mentőautó megvásárlására kellene 1,3 milliárd forint, és hiányzik a költségvetésükből a dolgozók kéthavi bérének és járulékainak fedezete, 2,6 milliárd forint. Ezenkívül 1,2-1,3 milliárd szükséges arra, hogy folytathassák az új mentőállomások építését, és korszerűsítsék a mentésirányítást. A légimentésnél is szükségük van 250-350 milliós tőkeinjekcióra.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Mit ugrálnak? Első a stadionok építése, minden más csak azután!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
taglo
Nembaj ,de viszont van hét darab ezüst tálunk (sauso )-amiért adtak közel 200-mentő árát !!!
pbalage
@taglo: az sem a miénk, csak bérleti díj, mivel nem került magyar tulajdonba. Nekem is csak ma esett le, eddig azt hittem, már vén róka vagyok, ismerem az összes átverésfajtát, de nem...
nezelodo
Ez csak valami átmeneti hiba lehet, hiszen a Kánaánban automatikus a jólét, és a zavartalan működés. Lehet, hogy a felelős arkangyal éppen a a náci megszállás dicsőítésével van elfoglalva a mentők gondjainak megoldása helyett, vagy csak elsodorta a szél a lehulló mannát, és az összes Felcsútra pottyant.
Senara
Szóvivő "hölgyek urak" tessék azonnal cáfolni , mert mint tudjuk az egészség ügy terén minden rendben .Leváltani a vezetőket , mert hogy mernek kérni a választások előtt , mikor másra kell a pénz .
A Tündik bündije
A mentőknek még nem szóltak, hogy a stadion a fidesz egyik okoskája szerint egészségügyi intézmény? Mondjuk marha nehéz kivonulni vele a helyszínre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.