A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint legitim és fair a magyar választási rendszer, amely alkalmas arra, hogy vasárnap a több mint nyolcmillió választópolgár "ítéletet hozzon, véleményt alkosson". Lázár János kedden Budapesten azt is közölte, a demokrácia erejét mutatja, hogy több mint 1500 egyéni jelöltre lehet szavazni az országgyűlési választáson.

Az államtitkár a választási felkészülésről tartott kormányszóvivői sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy bár pénteken 16 óráig még lehet módosítani a névjegyzéket, de jelenleg 8 millió 220 ezer választásra jogosult van, közülük nyolcmilliónak van állandó magyarországi lakcíme.

Elmondta, míg 2010-ben 810 egyéni jelölt indult, most 1554. Lázár János úgy értékelte, hogy egy sokkal átláthatóbb, ellenőrizhetőbb, törvényesebb és a jelölők számára demokratikusabb ajánlási rendszer született.

Pintér Sándor belügyminiszter azt mondta a tájékoztatón, hogy nyugodt, higgadt körülmények között készül az ország a választásokra, ez a feljelentések számából is látszik. Míg 2010-ben ebben az időszakban mintegy 250 választással kapcsolatos bejelentés volt, jelenleg 120-at kaptak – ismertette.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ha Lázár mondja akkor pont az ellenkezője ezt már tudjuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
Ez az ember teljesen hülyének néz mindenkit ? Igen !!!
folo
Kétharmaddal a kör is négyszögesíthető...
szöszmösz
A Lázár gyerek olyan hülye, hogy el is hiszi amit mond, illetve mondatnak vele.
kiskutyauto
Erre egyszerűen nem lehet mást reagálni csak ennyit: A BÜDÖS KURVA ANYÁDAT!!!
Nil
JA ha ő mondja!
Kár hogy nem ez a tapasztalatom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.