Az Országgyűlés elnöke szerint érdemes erős felhatalmazást adni a Fidesz-KDNP-kormánynak a vasárnapi választáson.

Kövér László a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kedd este a szavazatmegosztásról szólva azt mondta: vagy a Fidesz-KDNP, vagy valamelyik ellenzéki párt, nincs harmadik út.

Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott: bízik benne, hogy nyernek, de szerinte ez nem jelenti azt, hogy évtizedekre be tudnának rendezkedni. Ez nem is lenne jó – folytatta, hozzátéve: minden választásért meg kell küzdeni, minden választás előtt számot kell vetni, hogy mit végeztek, és minden számvetésnek pozitív szaldóval kell végződnie. Az embereknek azt kell tapasztalniuk, hogy az ország előrehaladt – rögzítette Kövér László.

Most ez az esély, az ami kockán forog, láthatták, hogy mire volt képes a Gyurcsány-koalíció, és 2002-ben hogyan tették semmissé a korábbi eredményeket. Pontosan tudni, mire lehet tőlük számítani – fogalmazott.

Ha április 7-én nem az folytatódik, ami négy éven keresztül zajlott, akkor lehet, hogy nincsen folytatás az ország számára sem, semmilyen formában – mondta.

A kétharmaddal rengeteg mindent sikerült megoldani – jelentette ki az Országgyűlés elnöke. Reméli, hogy az elindított folyamatok folytatódhatnak. A munka nagyobbik részét elvégezték, ha most nem lenne kétharmad, annyira nem hiányozna, mint 2010-ben. Ugyanakkor a nagy többség nagy lehetőség, nagy jövő, kis többség pedig kis lehetőség, kis jövő – mondta, hozzátéve: érdemes erős felhatalmazást adni a Fidesz-KDNP kormányának.

Szólt arról is, hogy a következő négy évben már nem az előző kabinet nyolc évét öröklik, hanem az ő négy évüket. Még ha ott lesz is a nyoma az előző kormányok rombolásainak, a választók ezt a fajta magyarázatot már valószínűleg kisebb türelemmel fogadják majd – jegyezte meg Kövér László, ezért szerinte jóval nagyobb lesz a felelősségük.

Kérdésre azt mondta: nem tart attól, hogy megismétlődik 2002, de jó, hogy felemlegetik sokan, és ő is ezt teszi minden lehetséges alkalommal. 2002 nagyon komoly tanulsággal járt számukra: a mérkőzés addig tart, amíg a bíró nem fújja le a meccset, a választók nem adják le a szavazatukat.

Arról, hogy gyakorlatilag a Fidesz 2006-os ellenfelei sorakoztak fel a kormányzóerőkkel szemben, azt mondta: "ugyanazon férfiakkal csak ugyanazon műsort lehet előadni", de az ország szerencsére nem ott tart, mint 2010-ben, hiszen a romok eltakarítása után négy éven keresztül építkeztek.

Kövér László a baloldali pártvezetők kampányrendezvényeiről készült bejátszás után úgy fogalmazott: "a megzakkant bolsi milliárdosról" nem kíván szólni, róla tudni, hogy lelke és agya helyén mi lakozik, de szomorúnak tartja, hogy a megújulás programjával indult. Mesterházy Attila ma Gyurcsány Ferenccel versenyez ordenáréságban – mondta. Ezt nemcsak szomorúnak, hanem bizonyos értelemben fenyegetőnek is nevezte, mert mint mondta, nem hiszi, hogy ha véget ér a kampány, hirtelen megváltoznak.

Azt mondta, azt sem hiszi, ha a választók akaratából ismét ellenzékbe kényszerülnek, azt a négy évet megújulásra használnák fel. Szerinte nem lesz változás viselkedésükben a választások után sem, és ez azt jelenti, a következő parlament sem lesz nyugodalmasabb, mint a mögöttük hagyott négy év.

"Régi bolsi trükk", hogy meg kell vádolni az ellenfelet azzal, amit ők készülnek elkövetni vagy már el is követtek ellenük – mondta a házelnök arról, hogy a baloldali összefogás erői már most választási csalást emlegetnek.

A voksok megosztásának veszélyét firtató felvetésre azt mondta: sokfajta szavazó van, és több olyan párt is van, amelyiknek egy másik tömörüléssel összeér a szavazóbázisa. A Jobbik az MSZP-vel is versenyez, és vannak olyan szavazók, akik négy éve és most is azon gondolkodtak, talán nem elég radikális a kormány, illetve a Fidesz-KDNP, ezért nem olyan nagy baj, ha egy kis ösztökélést adnak. Ez szerinte téves felfogás, nem érdemes gyengíteni azt a kormányt, amelynek a sikerében félig-meddig bíznak és érdekeltek.

A Simon-ügyről szólva kiemelte: példátlan skandalum a magyar parlament történetében, amire eddig nem volt példa és reméli, nem is lesz többé. Kövér László szerint korábban még a gyanú árnyéka sem lengte be a képviselőket. Hozzátette: az egész magyar baloldal bűnben fogant, és nem csak 1956. november 4. és amiatt, hogy 1989-ben szabad akaratukból döntöttek úgy, hogy az MSZMP-nek jogutódai lesznek, hanem mert annak a mentalitásnak is örökösei, amely a spontán privatizáció időszakában, a rendszerváltás előtt néhány évvel előtt megnyilvánult. Fogyó politikai hatalmukat megpróbálták az új rendszerben gazdasági hatalommá konvertálni, ahogy az összes többi szocialista országban, úgy itt is, a kommunista nomenklatúra, a titkosszolgálatok és a szervezett bűnözés egyfajta szimbiózisban hajtotta végre az átalakulást, csak Magyarországon nem annyira brutális formában, mint Ukrajnában vagy Romániában – fejtette ki.

Kérdésre azt mondta: nem utasítja el az uniót, de pontosan és reálisan próbálja értékelni a helyzetet. Az unió nem jótékonysági intézmény, ahol küzdelem nélkül el tudják érni, amit szeretnének. Arra készül, hogy az EP-választáson is hasonló többségben lesznek, mint április 6-án és baloldalnak még kisebb kisebbsége lesz, mint most vasárnap – jegyezte meg.

Kövér László kérdésre szólt még arról is, hogy a következő Országgyűlés dönt a Simon-ügyben született bizottsági jelentésről.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Kaptatok 4 éve de nem éltetek, hanem visszaéltetek vele !
Takarodjatok !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Kaptatok 4 éve de nem éltetek, hanem visszaéltetek vele !
Takarodjatok !
evacica
Aki erre a csaló korrupt bandára szavaz, az az ország halálos ítéletére szavaz! Nem nyúltak még eleget le, még több kell nekik, mi meg nyomoroghatunk, hát ha ez kell akkor rájuk kell szavazni!
Nil
HA le akarjuk csökkenteni a magyarok számát hogy legyen hely a kínaiaknak és az oroszoknak akkor igaza van
Nil
Úgy látom KL nagyon fél attól hogy el kell mennie dolgozni. Nem szokott hozzá és tudja hogy abból a bérből nem lehet megélni
Desischado
@evacica: @Nil: Leírtátok a véleményem! De én is azt mondom: erre az országrabló, embert nyomorító bandára SOHA TÖBBÉ NEM SZAVAZOK!!! COKI NEKTEK A SZAVAZATOMTÓL! MÉG MINDIG 22 000 FT A SEGÉLY! EZÉRT SZAVAZZAK RÁTOK?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.