Tömegével kerültek elő bizniszpártok és kamupolitikusok vagy éppen megtévesztő nevet viselő pártok a semmiből – mondta Bajnai Gordon Szentendrén szerdán, ahol a "kormányváltó erők" választókerületi jelöltjével közösen a helyi piacot látogatta meg.

A séta utáni sajtótájékoztatón az Együtt-PM szövetség vezetője úgy fogalmazott: "tizennyolcból csak egy listája van a kormányváltásnak, és tizenhét olyan lista lesz a szavazólapon, amely – ilyen vagy olyan módon – Orbán Viktor maradását segíti".

Kifejtette: semmirekellő pártok és semmirekellő politikusok jelentek meg, akiket az orbáni választási törvény szerinti sok száz millió forint motivál, és olyan pártok is szerepelnek majd a szavazólapon, amelyek nevet loptak. Példaként az Együtt 2014 Pártot említette – amely véleménye szerint Schmuck Andorhoz köthető személyeken keresztül jegyeztette be magát –, valamint az Összefogás Pártot.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: nagyon sok olyan párt van, amely csupán a pénzről szól. Ez jó nekik – mondta –, Orbán Viktornak pedig az jó, hogy ezzel megosztja a kormányváltó szavazókat. Kiemelte: "mindenkinek tudnia kell, hogy aki ezekre a nevenincs kamupártokra szavaz vagy aki félreérti a pártneveket, az elvesztegeti a szavazatát".

A volt miniszterelnök kitért az LMP-re is, amelynek szerinte fontosabb volt a különállása, mint az, hogy kormányváltás legyen. A rájuk leadott voksok is Orbán Viktor maradását segítik – emelte ki.

A Jobbikról szólva – amelyet báránybőrbe bújt farkasnak nevezett – úgy fogalmazott, hogy külsőségekben változott, "de ne felejtsük el, hogy a Jobbik ugyanaz a párt, amelyik fekete gárdaegyenruhában masírozott, megfélemlítve az emberek, és ugyanaz a párt, amelyik vállaltan szellemi örököse azoknak a mozgalmaknak, amelyek pusztulásba döntötték Magyarországot a második világháború végén". Hozzátette: a Jobbik szellemi örökséget vállal azokkal a mozgalmakkal, amelyek sok százezer honfitársunk kiirtásáért felelősek. "A Jobbik virtigli neonáci párt" – fogalmazott.

A Magyar Nemzetben megjelent szerdai írással kapcsolatban megkérdezték Bajnai Gordont: miként lehetséges, hogy egy zárkaügynök jelentése kiszivárog a sajtóhoz? Az már egészen biztosan megdőlt, hogy bízni lehet a pártatlan eljárásban, az ügyészi, rendőri titoktartásban – jelentette ki. A lapban megjelentekre reagálva azt mondta: nem tények derültek ki, hanem legfeljebb annyi, hogy Simon Gábor mit mondott a cellában.

Szinna Gábor, a "kormányváltó erők" Pest megyei 3-as választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón egyebek mellett arról beszélt, hogy a településeket járva azt tapasztalta, hogy félnek az emberek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
és tömegével viszik a 100 milliókat közpénzből...
de ennyit bőven megér a fidesz vezérnek hogy káoszt csinálhat ezáltal a választásokból... mert ugye a választópolgár fizeti ezt is...mármint hogy hülyére-veszik közben...
geo
Bajnai is úgy bukkant fel mint a nyúl a kalapból.
tavaszi
még ma sem találják bajnailibapásztor pártját...miről beszél ez a seggfej???
bundi
@tavaszi: miért is kezdesz itt is libázni? meg seggfejezni?
egyébként azt hiszem elég érthető volt:
"Kifejtette: semmirekellő pártok és semmirekellő politikusok jelentek meg, akiket az orbáni választási törvény szerinti sok száz millió forint motivál, és olyan pártok is szerepelnek majd a szavazólapon, amelyek nevet loptak. Példaként az Együtt 2014 Pártot említette – amely véleménye szerint Schmuck Andorhoz köthető személyeken keresztül jegyeztette be magát –, valamint az Összefogás Pártot.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: nagyon sok olyan párt van, amely csupán a pénzről szól. Ez jó nekik – mondta –, Orbán Viktornak pedig az jó, hogy ezzel megosztja a kormányváltó szavazókat. Kiemelte: "mindenkinek tudnia kell, hogy aki ezekre a nevenincs kamupártokra szavaz vagy aki félreérti a pártneveket, az elvesztegeti a szavazatát"."
egyébként..ha rákeresel az együtt 2014 pártra vagy ez jön be...
www.egyutt2014.hu/
vagy ez...
egyutt2014.org/
de ha akarsz olvasgathatsz róluk...
index.hu/belfold/2014/03/11/semmit_nem_lehet_tudni_a_masik_egyutt_2014-rol/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.