A szavazatok 79,83 százalékos feldolgozottságánál a Lehet Más a Politika átlépte az ötszázalékos parlamenti küszöböt a vasárnapi országgyűlési választáson.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint több mint 80 százalékos feldolgozottságnál az LMP társelnökei: Schiffer András és Szél Bernadett valamint Ikotity István, Sallai Róbert Benedek és Schmuck Erzsébet szerezhetnek parlamenti mandátumot.

Ezzel a 199 országgyűlési helyből 133 jut a Fidesz-KDNP-nek. Az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP 37, a Jobbik 24 képviselőt delegálhat a parlamentbe. A Fidesz-KDNP 133 képviselője azt jelenti, hogy a koalíció ismét kétharmadot szerzett az Országgyűlésben.

A legfrissebb adatok szerint 9 fővárosi és egy Csongrád megyei választókerületben vezet a baloldal, az ország 96 választókerületében a Fidesz-KDNP jelöltjei állnak az első helyen.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a 18 fővárosi választókerület közül kilencben az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP közös jelöltje vezet. Első helyen áll jelenleg a III.

kerületben Kiss László, a IV. kerületben Kiss Péter, a VII. kerületben Oláh Lajos, a X. kerületben Burány Sándor, a XIII. kerületben Hiszékeny Dezső, a XIV. kerületben Tóth Csaba János, a XVIII. kerületben Kunhalmi Ágnes, a XX. kerületben Hiller István és a XXI. kerületben Szabó Szabolcs.

Ezek mellett ugyancsak a baloldali összefogás közös jelöltje, Szabó Sándor vezet egy Csongrád megyei választókerületben, Szegeden.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.