Az Index összeszedte, kik lehetnek a 2014-es választás legnagyobb vesztesei. Jobban is járhattak volna.

Papcsák Ferenc elvesztette Zuglót, ahol a kormányváltó erők jelöltje, Tóth Csaba verte meg, közel 4 százalékkal, ami több mint 1600 szavazat. Őszig választania kell a helyi és az országos politika között: nem lehet megint egyszerre képviselő és polgármester. A győztesnek is töredékszavazatokat juttató rendszenek köszönhetően ugyanis Papcsák listás 60. helye is elég volt a bejutáshoz.

Németh Szilárdot, a Fidesz "rezsicsökkentésért" felelős politikusát, Csepel polgármesterét legyőzte a Kormányváltók jelöltje, Szabó Szabolcs. A szavazatok 98,93 százalékos feldolgozottságnál 484 szavazattal volt lemaradva a baloldali ellenfeléhez képest, ezt már nem tudja korrigálni.

A teljes szélsőjobboldali Jobbik,amelyik az idei választási kampányban megpróbálta elhitetni a választókkal, hogy nem rasszista, nem antiszemita és nem kirekesztő.

Azt csak ők gondolhatták komolyan, hogy a Fideszt megverik, valójában a megerősödés volt a tét azok után, hogy az elmúlt 4 évben több belső ellentét és botrány is amortizálta a szervezetet – írja az Index.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Levizsgázott a rezsi csökkentő projekt, nem ment át a megmérettetésen...Minden elismerésem a pesti embereknek, látszik hogy a vidékiek legtöbbje az ingyen-mindig tv-t nézi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
akárkétharmad
@valentin641: Kis helyesbítés: Van 5 lurkóm, nem "vagy"...:-))
nmaria
@Cicamama55: Nem tudom melyik megyében élsz, de nekem a tapasztalatom más, van ATV is, de ugyan minek?- csak a hazugság folyik onnét. A családom nekem sem egyformán szavazott, egyébként csak azért válaszoltam, mert a HSZ- ből olyan mélységes lenézés sütött, éppen mint a most választott pártodtól.
spu00
Gondolom az 1994-s Horn kormány által megegyezés nélküli egyfordulós önkormányzati választási törvény beiktatásakor is hasonlóan tiltakoztak, s a mai napig nincsenek megbékélve vele.Ugye nem vagyok naiv?
valentin641
@akárkétharmad: Hozzászólásodra válaszolva,először is megköszönöm a választ továbbá nekem is van három gyerekem egy fiú és két lány,de már külön családot alapítottak,mert a "gyerekek" a fiú 31, a két lány 28 és 21,de nem erről akartam írni,hanem arról,hogy én is éltem az úgynevezett átkosban,de visszatekintve azt gondolom,hogy a kisembereknek az jobb volt,nem kellett stresszelni amiatt,hogy mi lesz holnap,lesz meló,nem lesz mit csinálok,ha megszűnik a munkám,mert,hogy 50-felett már a csoda kategóriájába tartozik,ha eltud helyezkedni, de még azért kikellene fizetni ezt-azt s.t.b.Én a magam részéről csalódtam az összes idáig regnáló pártokban és politikusokban,mert mindig elmondták a választások után,hogy a választási ígéret nem ugyanaz a kormányprogrammal,nem így magyarázták amikor kifogásokat kerestek,de ez volt az értelme! Én a Jobbikra szavaztam,mert mivel még nem voltak hatalmon nem is csalódtam bennük és remélem betartják az ígéretüket,bár ismerem azt a közhelyet,hogy ahol befejeződik a becsület,ott kezdődik a politika,mert a politikában nincsenek érzelmek,csak érdekek! Továbbá én nem irigykedem azokra akik a tudásuk,vagy a munkájuk után vagyonosabbá váltak és karriert tudtak építeni,viszont azokra nem csak,hogy haragszom,hanem gyűlölöm őket akik másnak a verítéke által lettek újgazdagok nem tudják már hogy rázzák a rongyot feltűnőbben és a talaj felett próbálnak járni tíz centivel.Nem akarok személyeskedni,de gondolj erre az újgazdag semmiből jött Berki Krisztiánra,ez a Berki nem az az olimpiai bajnok tornász Berki,hanem az aki a Tv-ben és a bulvárlapokban szerepel.A KDNP-ről annyit hogy egy rakat ájtatoskodó bohóc és mivel a Fidesz 2010-ben a hátán vitte be őket a húsos kondér közelébe ezt meghálálják és jó pénzért tiszta erőből nyomkodják a gombot gondolkodás nélkül.Köszönöm,hogy elolvastad ezt a hozzászólásomat is. Üdv: val.641
Cicamama55
@nmaria: Az önnel történt hozzászólások között erősen vitatom, hogy bármi lenézés, vagy bántás lenne soraim között. Nem is volt szándékomban, bármennyire is próbálja belebeszélni.Vége van a választásnak, örüljön pártja sikerének.
jancsik68
@akárkétharmad: Az ugy nevezett kétharmad a farfagyi fagyisok tömege.A
magyarországi állat állomány 2/3-a a birka,de nem a legértékesebb.Igaz bégetni ők tudnak legjobban.A birkahús keleten a legkellendőbb!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.