Az Index összeszedte, kik lehetnek a 2014-es választás legnagyobb vesztesei. Jobban is járhattak volna.

Papcsák Ferenc elvesztette Zuglót, ahol a kormányváltó erők jelöltje, Tóth Csaba verte meg, közel 4 százalékkal, ami több mint 1600 szavazat. Őszig választania kell a helyi és az országos politika között: nem lehet megint egyszerre képviselő és polgármester. A győztesnek is töredékszavazatokat juttató rendszenek köszönhetően ugyanis Papcsák listás 60. helye is elég volt a bejutáshoz.

Németh Szilárdot, a Fidesz "rezsicsökkentésért" felelős politikusát, Csepel polgármesterét legyőzte a Kormányváltók jelöltje, Szabó Szabolcs. A szavazatok 98,93 százalékos feldolgozottságnál 484 szavazattal volt lemaradva a baloldali ellenfeléhez képest, ezt már nem tudja korrigálni.

A teljes szélsőjobboldali Jobbik,amelyik az idei választási kampányban megpróbálta elhitetni a választókkal, hogy nem rasszista, nem antiszemita és nem kirekesztő.

Azt csak ők gondolhatták komolyan, hogy a Fideszt megverik, valójában a megerősödés volt a tét azok után, hogy az elmúlt 4 évben több belső ellentét és botrány is amortizálta a szervezetet – írja az Index.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Levizsgázott a rezsi csökkentő projekt, nem ment át a megmérettetésen...Minden elismerésem a pesti embereknek, látszik hogy a vidékiek legtöbbje az ingyen-mindig tv-t nézi!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coyote3
Lám, lám! Eddig kellett a zsírdisznónak is ez a lény...
darwin
Azért az index nagyon utálhatja Fodor Gábort,akit debilnek állít be,és szeretheti Rogánt,akit csak 90 milkával számoltatna el.
Cicamama55
Levizsgázott a rezsi csökkentő projekt, nem ment át a megmérettetésen...Minden elismerésem a pesti embereknek, látszik hogy a vidékiek legtöbbje az ingyen-mindig tv-t nézi!
renibébi
@Cicamama55: Köszönjük lenéző hozzáböfögésed... az Ország 80% !!! Cserépedény...
m.macskosz
@Cicamama55: Meglesz ennek a böjtje, nyugi bele! Majd az önkormányzati választások eredményeképp könnyen lehet, hogy az ellenzéki kerületek szívnak, mint a torkos borz,
hiszen Orbán folytatja...A csődbe ment önkormányzatokat kihúzzák a szoaréból, retorzió nélkül, az ellenzékiek meg megszakadhatnak, akkor sem nyernek semmilyen pályázaton.
Cicamama55
Félre értett, vagy akkor bocsánat, rosszul fejeztem ki magam! Akkor folytatom a mondatot..és a belpolitikai eseményekről csak a köz médiák híranyagából értesül...Még egyszer elnézést a félreérthető fogalmazásért!
Manhattan
Nesze te barom birka,Orbánnak éneklő,szenilis,csirkelábat szopogató,farhátat zabáló, Orbánra szavazó nyugdíjas!!!
AKI ERRE VÁGYOTT...megkapta és megkapja!!!
Már meg is van az első elégtétel. Az egyik falubelinknek meghal a férje és tőlem kérdezte meg, hogy intézheti az özvegyi nyugdíjat. Vissza kérdeztem: -A Fideszre tetszett szavazni? -Hát igen, persze.
_Na mondom, akkor sehogy, mert maga már nem kap, most tetszett rá szavazni, hogy ne kapjon. Azt hitte viccelek, pedig ő szavazta meg magának és most nagy szarba lesz, mert a férje 180 ezret kapott, ő meg nagyon keveset, mert rokkant ellátást kap.
JAJMÁR
@Cicamama55: 09:51 Én is vidéki vagyok, és nem minden vidéki szavazott a Fideszre, de az tény, hogy több mint a fele azok közül, akik szavaztak. Semmilyen kampány ide nem ért, kivéve a Jobbik buszát. Maradt a tv, az pedig simongáborozott, és kormánypropagandázott, mindegyikről megállapították, hogy jogtalan előnyhöz juttatta a Fideszt. Az emberek nem hibásak, BE LETTEK CSAPVA! Még így is, ebben is. Magyarország nem örül :(
Cicamama55
@JAJMÁR: Teljesen egyet értek! Az új választási törvények, plusz a baloldaliak kampány lehetőségeinek korlátozása, eleve nagyon egyenlőtlen feltételeket teremtettek! Ehhez még hozzá járult a baloldali vezetők határozatlansága...Én most is azt vallom, az ellenzéknek bojkottálni kellett volna a szavazást mindaddig, míg a feltételeket egyenlőre nem "szabják"! Mindenben későn eszméltek, vagy sehogy, hagyták, hogy a helyzet így alakuljon!
darwin
Nyugdíjas rokon morgóurnát kért.Kérdem kire szavazott.
Erre Ő:A fideszes polgármester fideszes sofőrje és a fideszes kisbíró jött ki a mozgóurnával.Mit gondolsz kire szavaztam,amikor az önkormányzat intézi a betegápolást és a bevásárlást?
JAJMÁR
@Cicamama55: 11:40 Sokáig azt hittem, hogy lehet győzni, hogy az emberek saját maguk sorsát figyelik és tudják, hogy mit akarnak.
Csak a választások előtt pár héttel jöttem rá, hogy nem lehet. Semmiképpen sem lehetett volna győzni, ez nyilvánvalóvá vált. Bojkottálni kellett volna, - ezt akkor valahol le is írtam itt - de mindjárt a választási törvény elfogadása után. Sem a bojkott nem történt meg, de az egyenlőtlen feltételek miatt is kevésnek és gyengének éreztem a felháborodást. Most már mindegy, ez van !
Keresem a lehetőségeket külföldön.
bretagne
Legjobban a rezsicsősznek örülök, hogy nem szavaztak rá!
Cicamama55
@JAJMÁR: Én maradok. Ehhez az országhoz köt a múltam, a jelenem, a szeretteim, a munkám. Igaz, csak a gondozottaimtól kapok elismerő szavakat, s a családom látja mi munkát végzek...A vezetőim soha nem értékelték amit a kötelező feladatok mellé vállaltam, de ezt már megszoktam. A fiatalokat maximálisan megértem,- akik semmi perspektívát nem látnak maguk előtt kicsi országunkban,- hogy külföldre mennek dolgozni. Azt mondani erre hogy kalandvágyból mennek ki, a pofátlanságnak a teteje! Nem tudom majd 30-40 év múlva a történelem tankönyvekben hogyan fogják ezt a kort, s benne Orbán Viktor személyét oktatni ... Szerintem elrettentő példaként fog fenn maradni a neve. Emlékezünk József Attila szavaira "kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk"! Nem gondoltam, hogy ezek a szavak a 2010-es években is aktuálissá válnak...Csak sajnálni tudom ezt a helyzetet! Én ragaszkodom a hazámhoz, és optimista emberként remélem," lesz még Magyar Köztársaság." Bródy szavaival élve...
evacica
@darwin: Sajnos ide jutottunk, hogy egy ember és talpnyalói félelembe tudják tartani a kiszolgáltatott honfitársainkat! Na ezért kellett volna elzavarni őket, de az emberek egy része félt, a másik része odahaza maradt , nem mentünk elmelegen el szavazni ellenük, most meg szívhatjuk 4 évig és nézhetjük, hogy hogyan nyúlják le azt ami még maradt.
gödörben
Undorító ahogy egymást pocskondiázzák a tisztelt hozzászolók (vagy erre a stílusra fizetett blogolók). Mint a parlamentben és mint az oviban. Hol vannak a normális emberek???
nmaria
@Cicamama55: A pestiek még a régi rendszer hulladékai és leszármazottai, általában vidékről felkerült bunkók. Tudom, mert 20 évig ott éltem, jó pár éve vidéken, éppen ezért tudjad, hogy falun sem az ingyen TV-ét nézik és sokkal normálisabban tudnak gondolkozni, mint egy betonproletár!!!
nmaria
@Cicamama55: Mert ugyan te honnan értesülsz?
Cicamama55
@nmaria: Tv1, Hír TV, ATV, én megye székhelyen, szüleim falun, gyerekeim Bpesten élnek.
Strong
a nagy vesztes mégiscsak az a "szegény" jobbik :-)
..küszködöm a könnyeimmel...
jancsik68
A választás nagy vesztese a normális magyar ember.Győztese a hazug keresztényi ökörség,aminek megiszuk a levét..Az értelmes értelmiségiek és szakemberek tömege el hagyja az országot.Ez a fidesz győzelem fel ér egy második mohácsi-vésszel,egy leendő trianonnal.Jöhetnek majd benépesiteni az országot a határon túliak,várja őket a csodálatos közmunka,az utca seprés,az árok pucolás.Csodálatos jövő elé néz Magyarország
nmaria
@Cicamama55: S gondolod, hogy ezeket a adókat vidéken nem nézik?
Cicamama55
@nmaria: Nem gondolom, tudom! Nem minden tv szolgáltatónál van ATV. Falun, de sok helyen a városban is-munkámból adódóan biztosan mondhatom-nagyon sokan csak a köz tv-t tudják nézni, mert előtte is csak a tető antennás vételük volt, azért nem kellett fizetni. Szüleimnél, s a szomszédságukban is így van.Én családon belül megtapasztaltam, milyen információik vannak nekik, s bátran mondhatom, sokszor elképedtem. Eleinte próbáltam győzködni édesanyámékat, de rájöttem, nem érdemel a politika akkora előnyt, hogy a családi békét, a szeretet megmérgezze. Így nálunk nem egyformán szavaztunk, de szavaztunk és ezt hiányolom a lakosság 40 %-nál, akik ezt nem tették meg. Sajnálom nyilván, hogy nem az nyert, akire én szavaztam-4 éve a KDNP volt a választottam, de csalódtam bennük-de el tudom fogadni ha másoknak más a véleménye. Én reménykedek, s bízok abban, majd csak eljön egy szebb jövő, ha nem nekem, a gyerekeimnek, unokáimnak...
soljanka
Jajmár írta, hogy nem értek el a szavazatok vidékre.
Ez így van.
Olvastam Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy"fellépéseiről". VÁROSOKBAN.
Én egy 6ezres településen élek.
Fideszes országgyűlési képviselő folyamatosan szerepelt. A feliratozott kisbusza mindig látható volt.
Állítólag egyszer volt itt a Szanyi - másnap hallottam róla.
Az "Együtt" képviselőjét nem is ismerem. Csak a neten olvastam róla, mert rákerestem.
Összesen 4!!! neve van - valami nő, aki minden létező nevet felvett a házassága után- de EGYSZER SEM jelent meg a körzetben.
Mari néni, meg Józsi bácsi persze, hogy az ismert névre szavazott.
A fiatalok meg a jópofa Jobbikosra.
valentin641
@JAJMÁR: NEM AZ EMBEREK LETTEK BECSAPVA,hanem saját magukat csapták be azok akik a propagandának jobban hisznek,mint a saját maguk által tapasztalt tényeknek! Nem kell ide semmilyen kampány csak figyelembe kell venni a körülményeket,nincs betartva az ígéret amit a 2010-es választások előtt szajkóztak s.t.b. a sok mutyizásról nem igaz,hogy nem hallottak semmit a csalásokról ami miatt az ország nagy része szidta a Fideszt mindenki hallott a stadion építkezésekről az ország elszegényedéséről és ennek tudatában mégis a Fideszre szavaztak hát ezeknek azt üzenem,hogy még annyiuk se maradjon a következő négy évben,mint amennyit már elveszítettek az elmúlt négy évben.
akárkétharmad
@Cicamama55: Nem egészen, Pesten élnek a "panelprolik", ott mindig is erősebb volt kicsit a baloldal.
akárkétharmad
@jancsik68: Az értelmiség nem hagyja el az országot, akiknek meg itt kellene hagyni, azok itt maradnak, mert itthon sem képesek semmire, hát még külföldön.
akárkétharmad
@valentin641: Jókívánságodat engedd meg, hogy megköszönjem a magam nevében, de ne aggódj, még több is lesz, mint eddig volt, mivel továbbra is DOLGOZOM!! A siránkozás maradjon meg neked, de a gyűlölködésed egyenesen undorító. Irigység helyett csinálj inkább valami hasznosat.
Desischado
Dehogyis nem lép le az értelmiség! Aki teheti, menekülni fog innen! orbán meg kapcsoljon nagyobb fokozatra, hátha rájönnek a birka magyarok - tisztelet a kivételnek - hogy mit tettek, mikor otthon maradtak, illetve megszavazták ezt a rablóbandát!
valentin641
@akárkétharmad: Ez amit írtam nem gyűlölködés,hanem ténymegállapítás ez az első észrevétel az írásoddal kapcsolatban.
A második az lenne,hogy örülök,hogy dolgozol reményeim szerint jól is keresel szépen építgeted a karrieredet csak így tovább különösen,ha a stadion építkezéseken tevékenykedsz,vagy esetleg a trafik áll közelebb az egyéniségedhez? Az agymosás kiválóan sikerült a Te esetedben,mert nem azt érzékeled amit tapasztalsz,hanem amit mondanak azt tartod szentírásnak,nem a szemednek hiszel,hanem annak amit a szádba rágnak.Pont ilyen emberek kellenek pártkatonának akik dicsőítik a kedves vezért és a sleppjét.Harmadik:a siránkozás a gyűlölködés valamint az irigység helyett megkíséreltem eloszlatni azt a sűrű feketén gomolygó ködöt a tekinteted elöl, ami mintegy elhomályosítja a tisztán látásodat. De szerintem ne személyeskedjünk,mert itt a témáról kell véleményt alkotni és nem a hozzászóló véleményéről.Igyekeztem hasznosat tenni!
Cicamama55
@akárkétharmad: Teljesen egyetértek! Gondolom, rám mondta a kedves kommentáló, hogy panelproli vagyok...A munkahelyem mellett szüleim kertjében fóliám van, minden azzal kapcsolatos munkát ketten a párommal végzünk ...Három non-profit szervezetnek, egyesületnek vagyok a tagja! Na de ennek a lenéző fogalomnak a keresztapja még a posztján van, s van ideje, hogy többi réteg is kapjon ily lenéző elnevezést, mely pedig igen sok szavazójukat takarja! Ne gyűlölködjünk?! Talán magukon kellene kezdeni a tisztogatást. Azt hogy valakinek más a véleménye elfogadom, ha h...lye, az pedig a saját egyéni szociális problémája...Igen tágas mozgásterem van, így nem a 4 betonfal között érlelődnek gondolataim...De ha valaki ott él, azt is tiszteletben kellene tartani, mert ebben a hazában él, itt dolgozik, ennek az országnak a terheit viseli...Nehogy kevesebbet érjen, mint egy külföldön élő magyar ember, aki csak látogatóba jár haza! Ezzel nem őket szándékozom bántani, hanem a kettős mércére rávilágítani! Nem akartam én arra a beírásra tovább reagálni, de az ön megjegyzése-mellyel tökéletesen egyet értek-elindította a lavinát bennem.
akárkétharmad
@valentin641: Nem, nagyon tévedsz, én tulajdonos és vezető ember vagyok, már régen nem építgetek semmilyen karriert, vagy 5 lurkóm is, és soha nem attól függtem, hogy éppen milyen kormány van hatalmon, mivel a tudás nem kormányfüggő. Sajnos ezt nehezen értik meg azok, akik semmire nem vitték az életben, persze mindezért mások voltak a felelősek minden esetben, saját maguk soha. Nem vagyok már annyira mai gyerek, éltem az átkosban is, és ahhoz képest az okos embereknek kánaán volt a rendszerváltás, de tudom, aki Fidesz párti, meg gazdag, az csakis csaló, seggnyaló, stb. lehet. Ezen felfogás az egyik oka, hogy sok ember nem úgy él, ahogy kellene. Az irigység és a gyűlölet nem vezet sehova, és ez nem személyeskedés, hanem tény.
akárkétharmad
@Cicamama55: Egyetért velem ön, egy igazi Fideszes szavazóval? Akkor olvassa el a fentebbi írásomat is, és ha még akkor is, akkor csak megköszönni tudom.
Cicamama55
A választási eredményen nem siránkozok, teszem a dolgomat, s bízok abban, hogy egyszer jobb lesz! Nyitott vagyok mindenki véleményére, ha azt normális stílusban van tálalva. Az egy dolog, ki kiben csalódott és miért, s ennek a szavazásával nyomatékot ad: Életvitelem , szemléletem szerint én nem érzem magam "panelprolinak", s a budapestiek balos beállítottságáról régebben nekem is volt tudomásom. Ám, látható volt az elmúlt 4 évben ez is megdőlt. Én nem vagyok vak baloldali, a saját véleményem alapján szoktam dönteni. Mivel hívő ember vagyok, én a KDNP-ben való csalódásom miatt lettem "hűtlen" a Fideszhez...Semmi gondom az ön véleményével...
akárkétharmad
@Cicamama55: Akkor örülök, hogy lehet itt értelmesen is beszélgetni valakivel, sajnos ritka eset. A KDNP egyébként nekem sem a szívem csücske.
akárkétharmad
@valentin641: Kis helyesbítés: Van 5 lurkóm, nem "vagy"...:-))
nmaria
@Cicamama55: Nem tudom melyik megyében élsz, de nekem a tapasztalatom más, van ATV is, de ugyan minek?- csak a hazugság folyik onnét. A családom nekem sem egyformán szavazott, egyébként csak azért válaszoltam, mert a HSZ- ből olyan mélységes lenézés sütött, éppen mint a most választott pártodtól.
spu00
Gondolom az 1994-s Horn kormány által megegyezés nélküli egyfordulós önkormányzati választási törvény beiktatásakor is hasonlóan tiltakoztak, s a mai napig nincsenek megbékélve vele.Ugye nem vagyok naiv?
valentin641
@akárkétharmad: Hozzászólásodra válaszolva,először is megköszönöm a választ továbbá nekem is van három gyerekem egy fiú és két lány,de már külön családot alapítottak,mert a "gyerekek" a fiú 31, a két lány 28 és 21,de nem erről akartam írni,hanem arról,hogy én is éltem az úgynevezett átkosban,de visszatekintve azt gondolom,hogy a kisembereknek az jobb volt,nem kellett stresszelni amiatt,hogy mi lesz holnap,lesz meló,nem lesz mit csinálok,ha megszűnik a munkám,mert,hogy 50-felett már a csoda kategóriájába tartozik,ha eltud helyezkedni, de még azért kikellene fizetni ezt-azt s.t.b.Én a magam részéről csalódtam az összes idáig regnáló pártokban és politikusokban,mert mindig elmondták a választások után,hogy a választási ígéret nem ugyanaz a kormányprogrammal,nem így magyarázták amikor kifogásokat kerestek,de ez volt az értelme! Én a Jobbikra szavaztam,mert mivel még nem voltak hatalmon nem is csalódtam bennük és remélem betartják az ígéretüket,bár ismerem azt a közhelyet,hogy ahol befejeződik a becsület,ott kezdődik a politika,mert a politikában nincsenek érzelmek,csak érdekek! Továbbá én nem irigykedem azokra akik a tudásuk,vagy a munkájuk után vagyonosabbá váltak és karriert tudtak építeni,viszont azokra nem csak,hogy haragszom,hanem gyűlölöm őket akik másnak a verítéke által lettek újgazdagok nem tudják már hogy rázzák a rongyot feltűnőbben és a talaj felett próbálnak járni tíz centivel.Nem akarok személyeskedni,de gondolj erre az újgazdag semmiből jött Berki Krisztiánra,ez a Berki nem az az olimpiai bajnok tornász Berki,hanem az aki a Tv-ben és a bulvárlapokban szerepel.A KDNP-ről annyit hogy egy rakat ájtatoskodó bohóc és mivel a Fidesz 2010-ben a hátán vitte be őket a húsos kondér közelébe ezt meghálálják és jó pénzért tiszta erőből nyomkodják a gombot gondolkodás nélkül.Köszönöm,hogy elolvastad ezt a hozzászólásomat is. Üdv: val.641
Cicamama55
@nmaria: Az önnel történt hozzászólások között erősen vitatom, hogy bármi lenézés, vagy bántás lenne soraim között. Nem is volt szándékomban, bármennyire is próbálja belebeszélni.Vége van a választásnak, örüljön pártja sikerének.
jancsik68
@akárkétharmad: Az ugy nevezett kétharmad a farfagyi fagyisok tömege.A
magyarországi állat állomány 2/3-a a birka,de nem a legértékesebb.Igaz bégetni ők tudnak legjobban.A birkahús keleten a legkellendőbb!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.