Befejezte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a levélben leadott listás szavazatok számlálását csütörtökön. Az NVI honlapján szereplő adatok szerint összesen 128.378 érvényes szavazólapot összesítettek.

Az érvényes szavazatok 95,49 százalékát a Fidesz-KDNP pártszövetség kapta. A Jobbikra 2,28 százalék, a "kormányváltó" baloldali összefogásra 1,16 százalék, az LMP-re 0,45 százalék voksolt.

A Fidesz kapta a külhoni szavazatok 95,49 százalékát

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok csak az országos pártlistákra szavazhattak a múlt vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson. A levélben szavazók névjegyzékében 193.793 külhoni magyar választópolgár szerepelt.

A levélben leadott szavazatok nagy részét már vasárnap éjjel összesítették, a szavazatokat tartalmazó borítékokat ugyanis már a vasárnapi választás előtt el lehetett juttatni az NVI-hez. A külhoni magyar választópolgár választhatta a postai kézbesítést, ebben az esetben Magyarországon április 3-ig kellett feladnia a levelet, a környező országokban feladott leveleket pedig ugyaneddig kellett átvennie a Magyar Postának a szomszédos országok postai szolgáltatójától. A választópolgár dönthetett úgy is, hogy a külképviseleteken adja le a szavazatát, erre március 24-től volt lehetősége munkanapokon, egészen múlt péntekig. Ezek a szavazatok már a választás napjára megérkeztek az NVI-hez.

A választópolgár ugyanakkor úgy is dönthetett, hogy a szavazás napján adja le a voksát a külképviseleteken vagy az országgyűlési egyéni választókerületek székhelyein is, 6 és 19 óra között. Ezeket a szavazatokat összesítették most az NVI-ben.

112 hozzászólásarrow_drop_down_circle

trenszmen
Legalább adtak a látszatra, nem 100%.
Undorító, gusztustalan törvényesített csalássorozat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@miazavalami: Van igazság, abban amit mondasz. De az én szememben az, aki látja, mi folyik itt, és mégis szemet huny, mert az érdekeinek megfelel, na az az alak én szememben egy féregnél is alávalóbb!
Pisti271
Nem annyira komoly dolog a képzettség.
Én sokat önképeztem magam a szakterületemen és sokszor kerültem
olyan helyzetbe, hogy mérnökökkel kellett összevetni a tudásomat.
Nem maradtam alul, sőt némely területen, pl számítástechnika,
még le is köröztem őket.
Desischado
@Pisti271: Gratulálok!
Nehogy azt gondold, hogy kevesebbnek érzem magam, nem erről van szó! A tudást tisztelem, de azért ne nézzen le engem sem senki! Viszont azért sajnálom hogy nem tudtam tovább tanulni, mert most lenne munkám, és jóval több pénzt kereshetnék! Amúgy meg az önképzésről teljesen igazad van! Tudok számítógépezni, fordítok, és angolul is egy kicsit, mert joggal mondhatom, nagyon jó a nyelvérzékem. És mindezt autodidakta módon tanultam meg!
Pisti271
@Desischado: Én is gratulálok!
Nekem a nyelvérzékem pocsék.
Egyszer végigjártam egy német nyelvtanfolyamot és csak annyit tanultam meg,
hogy nem készítettem el a házifeladatot. :)
Ha angolul beszélnek, pl filmen, egy betűt nem értek meg, kimondani is csak
fonetikusan tudom a szavakat. De a számítástechnika hőskorában, mikor
még minden angolul volt, annyit kellett szótárazni, hogy mikor kezembe került
A Kis Herceg angol kiadása, én magam is meglepődtem rajta, de megértettem.
Viszont voltam úgy is, hogy kiszótáraztam és ismertem a mondat összes szavát,
sőt minden szónak volt 4-5 jelentése, mégsem tudtam kitalálni miről szól a mondat. :)
Dr. Felipe
Kolozsváron a román pap felállítja a sátrát, ott a szavazólapon beikszelik a fideSSt majd feladják postán. Csodálkozom hogy csak 95% jött ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.