Befejezte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a levélben leadott listás szavazatok számlálását csütörtökön. Az NVI honlapján szereplő adatok szerint összesen 128.378 érvényes szavazólapot összesítettek.

Az érvényes szavazatok 95,49 százalékát a Fidesz-KDNP pártszövetség kapta. A Jobbikra 2,28 százalék, a "kormányváltó" baloldali összefogásra 1,16 százalék, az LMP-re 0,45 százalék voksolt.

A Fidesz kapta a külhoni szavazatok 95,49 százalékát

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok csak az országos pártlistákra szavazhattak a múlt vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson. A levélben szavazók névjegyzékében 193.793 külhoni magyar választópolgár szerepelt.

A levélben leadott szavazatok nagy részét már vasárnap éjjel összesítették, a szavazatokat tartalmazó borítékokat ugyanis már a vasárnapi választás előtt el lehetett juttatni az NVI-hez. A külhoni magyar választópolgár választhatta a postai kézbesítést, ebben az esetben Magyarországon április 3-ig kellett feladnia a levelet, a környező országokban feladott leveleket pedig ugyaneddig kellett átvennie a Magyar Postának a szomszédos országok postai szolgáltatójától. A választópolgár dönthetett úgy is, hogy a külképviseleteken adja le a szavazatát, erre március 24-től volt lehetősége munkanapokon, egészen múlt péntekig. Ezek a szavazatok már a választás napjára megérkeztek az NVI-hez.

A választópolgár ugyanakkor úgy is dönthetett, hogy a szavazás napján adja le a voksát a külképviseleteken vagy az országgyűlési egyéni választókerületek székhelyein is, 6 és 19 óra között. Ezeket a szavazatokat összesítették most az NVI-ben.

112 hozzászólásarrow_drop_down_circle

trenszmen
Legalább adtak a látszatra, nem 100%.
Undorító, gusztustalan törvényesített csalássorozat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
trenszmen
Legalább adtak a látszatra, nem 100%.
Undorító, gusztustalan törvényesített csalássorozat!
akárkétharmad
@trenszmen: Bizonyíték? Mert csak akkor mondj ilyeneket, ellenkező esetben csak vagdalkozol. Ha igazad van, tegyél feljelentést is.
trenszmen
@akárkétharmad: Szerinted van értelme, mikor törvényesítettek mindent?
És ezeket véded? Gondolom nem ok nélkül, de ez már nem az én lelkiismeretem baja.
Hidd el nekem 2018-ban ua. lesz mint koreában, kötelező lesz szavazni, és csak a fideszre lehet majd. Van 4 évük törvényesíteni ezt is...
Pisti271
@akárkétharmad: Nagyon szeretem a tökfőzeléket, azt főzök vasárnap.
Igaz, semmi közöm hozzá, de szólnál a nejednek, hogy nálatok is ez legyen az asztalon.
1magyar
Elég sok anyagi támogatást kaptak a fidesztől,hogy rájuk szavazzanak.
akárkétharmad
@trenszmen: Az én lelkiismeretem tiszta, a meggyőződésem meg a sajátom.
miazavalami
@akárkétharmad: Édesem, a határon túli magyarok azért kaptak állampolgárságot , hogy rájuk szavazhassanak.
Hellcat
Megmondtuk előre hogy el lesz csalva...
verőce21
Ez az eredmény várható és természetes volt azt hiszem. Akik kimentek külföldre dolgozni azok is túlnyomórészt még a ballibsik El-Qúró politikája miatt vándorolt ki.
Látható, még a Jobbikra is többen szavaztak közülük, mint a "baloldali összefogásra". :)
dzurinda
@verőce21: "Akik kimentek külföldre dolgozni azok is túlnyomórészt még a ballibsik El-Qúró politikája miatt vándorolt ki. "

Ebben nincs benne az ő szavazatuk, ők ugyanis a követségeken szavazhattak.
verőce21
@dzurinda: (20:38) Igen, ők is a kétharmados győzelmet erősítették! :)
lópicigáspár
Biztos azok szavaztak rájuk, akik az utóbbi 3 évben mentek ki rabszolgának, de legalább fizetésért és nem éhbérért!
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: na mit mondtam, megjött a haverod...:)))
Csizmás Kond
@miazavalami: Ja , Gyurcsány meg épp azért ellenkezett anno, hogy ne szavazzanak majd rá...:)
nemkati
@miazavalami: Ez a lényeg, amit mondasz. "a határon túli magyarok azért kaptak állampolgárságot , hogy rájuk szavazhassanak. "

A magyarországi lakcímmel rendelkező külföldön szavazók nem a Fideszre szavaztak. De közülük alig van aki elment szavazni.
akárkétharmad
@miazavalami: Aranyom, a Fidesz a határon túli magyarok szavazatai nélkül is simán nyerték a választást.
dzurinda
@verőce21: Van egy linked róla, hogy a külképviseleteken mi lett a szavazás eredménye? Én kerestem, de nem találom.
hattorihanna
@akárkétharmad: Nem volt ez olyan sima,azt te csak szeretnéd.Vagy a 27%-al vagy oda aranyom?
www.facebook.com/photo.php?fbid=471779472922470&set=a.448549288578822.10
Ja és 27% szavazott rájuk,de a sajátképükre alakított választással,amiben
44% fidesz szavazat ért 133 mandátumot, a többi pártra leadott 56% szavazat meg csak 66 mandátumot.Én inkább azt mondanám rezgett a léc,és ha mindenki elmegy szavazni,most pisloghatna a fidess.
akárkétharmad
@hattorihanna: Édesem, ha mindenki elment volna szavazni, még nagyobb lett volna a Fidesz fölénye, de az elégedett emberek úgy gondolták, otthon maradnak, nehogy még egypártrendszer legyen a vége...:-)
hattorihanna
@akárkétharmad: Orvos látott már mostanában gyermekem,ha nem akkor ne késlekedj...Elég komoly lehet a probléma fejtájékon... :-D
Számolni azért csak tudsz,a 34 az több mint 27,nem???
nemkati
@akárkétharmad: Egypártrendszer van, és napról napra betonozódik be az az egypárt. Ezt akartátok? Csak a Fidesz? Mindenki másnak kuss? Így aztán érdekes 0rbánod víziója az egységes nemzetről. Hát egység, az tuti nem lesz, amíg ez a giliszta él.
hattorihanna
@hattorihanna: @akárkétharmad Na,elvitte a cica??? :-)
Figyeljen mindenki,most mindjárt megmagyarázzák nekünk hogy a 27 az több mint 34..
hattorihanna
@nemkati: Szegény giliszták,amúgy se olyan alkat.Én inkább a másikra gondolok,f-el kezdődik,g-é a vége...
nusika
Gondolom, hogy Tőkés büszke a "sátori" munkájára Székelyföldön! Ha már ott sem kell senkinek, idepostázták nekünk!! Ezt is a Mi pénzünkön él!
hattorihanna
@akárkétharmad: Mi van elmentél bizonyítékot gyűjteni?Hidd el pontos a belinkelt ábra.Jó reggelt.
nemkati
@hattorihanna: Egyre gondoltunk, de túl durvának tűnt a kifejezés. Így nem írtam le, csak gondoltam. :)))
hattorihanna
@nemkati: Így van,nehogy már lealacsonyodjunk a szintjükre... :-D Elvégre nekünk volt gyerekszobánk.
akárkétharmad
@hattorihanna: Az a baj, hogy gyerekszobád neked nem lehetett, ha meg igen, akkor nagyon beüthetted a fejedet valamikor. Az egész választási rendszert te nem érted, csak mondod, amit Kéri pofázott az ATV - n.
akárkétharmad
@nemkati: Látom, neked sincs fogalmad az egypártrendszer jelentéséről. Javaslom, egyszer költözz olyan országba, ahol ez tényleg valóság. A 2/3 - os FELHATALMAZÁS AZ EMBEREKTŐL nem egypártrendszer!!!
hattorihanna
@akárkétharmad: Nem tudom ki az a Kéri,úgyhogy kikéri/rem magamnak.. :-)
Amúgy erre jutottál bő félóra alatt,kezdesz hanyatlani...
hattorihanna
@akárkétharmad: A 2/3-OS FELHATALMAZÁS AZ NEM 24% -os támogatottság!
KIABÁLHATUNK IS,ATTÓL MÉG TÉNY MARAD! :-D
akárkétharmad
@hattorihanna: Tudod, közben máshova is írok, és éppen tervezek is egy égetőkemencét egy német cégnek, szóval kicsit csúszásban vagyok. Egyébként én nem kiabáltam, te hallod a hangomat? Le vagyok maradva mégis műszakilag...:-(
akárkétharmad
@hattorihanna: Még valami: Amennyiben le akarták volna a kormányt váltani, mert itt annyira szar az élet, akkor annak a 4 millió embernek fel kellett volna állni a kényelmes bőrfotelből, és elmenni szavazni!
hattorihanna
@akárkétharmad: Na ebben 100%-ig egyetértünk.
akárkétharmad
@hattorihanna: Ugye. Nem vagyok én egyébként senki ellensége, bárkivel elbeszélgetnék akár személyesen is, de van egy véleményem, elvem, meggyőződésem, amiből nem engedek, de soha nem trágárkodom.
kkalman
Nincs ezen semmi csodálnivaló. Ezért kapták a támogatást, kemény milliárdokat, ezért lehettek magyar állampolgárok.
Az más kérdés, ha a megszerezett szavazatokkal egyenlő arányban osztják ki a mandátumokat, akkor is a Fidesz nyer, de nem lenne meg a 2/3. Ezért szabták a választási törvényt a saját képükre, hogy bebizonyíthassák, a 27% = 2/3. A Fidesz matematika továbbra is működik.
lajospapa
Csak emlékeztetőül: Hitler (még?) demokratikus választás után lett kancellár.!

No, egészségére mindenkinek az éjszakai pihenést!
nezelodo
Aki csodálkozik ezen, az nem hallotta Mikola (Hazafias Népfront) doktor jóslatát (fenyegetését) a magyar állampolgárság visszadásáról és azok szavazatának húsz évre szóló hatásáról, amivel két évtizedre bebetonozzák a hatalomba Orbánt.
Csak azt nem értem, ha ebben nincs semmi sandaság, tisztességtelenség, (további fokozást az olvasóra bízom), akkor a Nemzet Orvosát miért tüntette el Orbán a politikai süllyesztőbe, és még mikrofon közelébe se engedik?
Boszi27
@verőce21: Ők a szerencsések és tudnék rájuk mondani még nem éppen pozitív jelzőket, mert úgy szavaztak, hogy az ő fejükre nem fog a bili tartalma ömleni:
vs.hu/ezeket-az-aknakat-helyezte-el-onmaganak-az-orban-kormany-0410
verőce21
@hattorihanna: (22:20) Torzítja a tényeket a belinkelt ábrád, mert olyan párt nem indult, hogy "Nem a Fidesz". Ez az összes többi 17 országos listát állító pártra leadott szavazatok összessége.(Az megosztott szavazatok összege) Lehet rágódni rajta, de világ összes demokráciájában így van, hogy a győztes pártra leadott szavazatok száma mindenütt kevesebb az összes többire adottaknál.

A vasárnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne!
JAJMÁR
Többségi demokrácia van, amikor a "szabad" választáson győztes párt egyedül kormányoz, és ráerőlteti akaratát mindenkire. :(
Ez volt már az elmúlt 4 évben is, most pedig még inkább ez lesz. A választási törvény is így lett átalakítva. Kapaszkodjatok !
reedbánya
Valószínű,ha mindenki elmegy szavazni akkor is a Fidesz nyert volna.De!Antidemokratikus volt az biztos,mert miközben a romániai és szerbiai magyarok levélben is szavazhattak,addig az itt született és sokáig adót ide fizetett,de jelenleg külföldön dolgozó és élő magyarok csak személyesen és kijelölt városokban szavazhattak.Lányomék 120km-re laknak Münchentől és ott szavaztak,Németországban ezenkívül még Berlinben lehetett szavazni a kb 160 ezer németeknél tartózkodó magyarnak.
tivoli
Ez egyértelmű, hogy a fideszre, mert kitől is kaptak állampolgárságot?
Szóval ők akarját megmondani hogy mi mekkora szarban éljünk /Hofi szöveg átfogalmazása!/
Köszönjük nektek KEDVES külhoniak, már nem is szeretünk benneteket annyira. Sőt, még annyira se!
Lapajka
Mivel a hazug demagóg fizeSS-maffia propaganda abszolút és tökéletesen átverte őket, totálisan nincsenek tisztában sem az igazsággal semmilyen szinten, sem a magyar körülményekkel, megtévesztett szavazók... ennyi
bakegya
@nezelodo: tetszik,nagyon tetszik,a mikola kolega sarokpontja...
@reedbánya: tanusíthatom,így igaz...
@Lapajka: hát ki ne örülne egy képeslapnak,akár a világ másik feléről is...
@JAJMÁR: fel se tünik a sunyi ló a többi között-csak az különbözteti meg a többitől hogy mindent és mindenkit fölzabrál...
Jöhet a Putyin.-frakció az EURÓPAI UNIÓBA!
Pisti271
@dzurinda: tegnap, 22:19 A külképviseleteket nem lehet megtudni, mert onnan
az urnákat hazaszállították és véletlenszerűen hozzákeverték egy-egy választókör
urnájának tartalmához.
Az itthoni lakcímmel nem rendelkezőkét viszont megszámolták,
mintha az is egy szavazókör lenne, így lehet ismert az eredménye.
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: :-) De hogy én mit összekönyörögtem neki, míg hajlandó volt személyében ismét megtisztelni bennünket és a propellert.!! :-)
Valld be őszintén , szinesíti a palettát.
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: számodra..:))))) és akiket kitiltatott, azokat nem sajnálod??? Marlint, Luigilongót, és a többieket??
miazavalami
@Csizmás Kond: Cicukám! Gyurcsány annak idején ha jól emlékszem megkérdezte a jónépet : Mit szólnának a kettős állampolgárságról? Asszem elsöprő többség nemmel szavazott.
De várjál már, most kezd derengeni , hogy az akkori ellenzék a fidesz nyomására írták ki a népszavazást erről a kérdésről...
miazavalami
@nemkati: persze hogy nem mentek , mert a magyar követségeken lehetett csak szavazni, ezzel szemben a határon túli magyarok bárhol , még az utcán is szavazhattak.
miazavalami
@akárkétharmad: Na ennek utána nézek.
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Jaj dehogynem! a fentebb említett úriembert is agitálom , hogy tekintsen reánk néha néha, mégha ezért új nevet is kell választania. :-)
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: nem fog. Utálja a hazug embereket, ahogy én is!!! Különösen azok után, amiket aljaskodott itt ez a valami...:(((
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Te! Agyon ütlek! Mondd meg neki is! nemcsak ő van itt!!!
Ha nem akartok vele foglalkozni egyszerüen ki kell kerülni. De rajtam kívül vannak még egy páran akik nem hazudnak. ( legalábbis én nem mindiiiig...) :)
Nil
Valakinek volt kétsége hogy így lesz?
Ki tudja kik tették a borítékba a papírokat?
Egyszer majd kiderül az igazság...
Pálinkafőző Rézüst
@Nil: nem fog. Emlékezz pl. a hosszú bitek éjszakájára anno! Mindent eltüntettek! Ebben profik a neobolsi eftássak, na meg a rablásban.

@miazavalami: szóljál, ha esküvő lesz..:)) Nehogy arra menjek...hehehehe...:)))
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Basszus! Aszonták nem állítják ki...
Nem elsz esüvő ! Papust nem adom ezer milliomoséééért se! :-) Most is füvet nyír a szentem , mert holnap is menni kell neki dolgozni, és nehogy már én nyírjam le. :-)
( igaz félti a fűnyírót...)
Desischado
@miazavalami: Elnézést, véletlenül nyomtam gombot! Nekem nem hiányzott!
akárkétharmad
@Pálinkafőző Rézüst: A kommunista barátaidért nem volt kár, habár semmi közöm nem volt ahhoz, hogy kitiltották őket. Ez a te kényszerképzeted csupán. Ha én lettem volna, te sem volnál már itt.
akárkétharmad
@Pálinkafőző Rézüst: Éppen azt teszem, holnap verseny, és kicsit fájnak a térdeim...:-)
Desischado
Csodálkoztok? De én azt mondom, most már dőljünk hátra, és nézzük, hogy dől össze a kártyavár! Mert dőlni fog! Szakértők is ezt mondják! Kiváncsi vagyok, hogy azok, akik annyira meg vannak a elégedve, akkor is tapsolni fognak a rablóbandának?
Pálinkafőző Rézüst
@akárkétharmad: már megint ez a fránya füllentés...:)))) @miazavalami: -nek igaza volt, tényleg hiányoztál innen, nincs még egy ilyen hazudós...:))))
akárkétharmad
@Pálinkafőző Rézüst: Mint te? Olyan tényleg nincs.
akárkétharmad
@Desischado: Kik azok a szakértők? Az ATV -ből ismert emberek? :-)
Pálinkafőző Rézüst
@akárkétharmad: :))))))))))))) nagyon gyenge vagy ma (is) :))))
Te kintről szavaztál?
verőce21
@Pálinkafőző Rézüst: Nem entero tiltatta ki Őket! - hidd el neki, nem hazudós. :)
Fradigege
Marosvásárhelyen van a "Hideg-völgy". Biztos kapott szavazatokat ehunról! Gyerekek! Marad a Jobbik, egyelőre, de ha nem, akkor maradok én. A legszebbik! Nem érdekel a dedó! Ameddig a minimálbér nem 1000 euró, addig senki nem vesz fel egy deci/deka forintot Magyarország asztaláról! A cigányok ezt szokták üvölteni, ha nincs jegyük: "Dögöljetek éhen!".
mariaberta
@tivoli: Csak azt nem értem, ha annyira odavannak Orbánért, miért nem jönnek ide, hogy élveznék nevezett jótéteményeit, ha volna nyugdíj megtakarításuk, Selmeci már védené is, ha rokkant, fele nyugdíj menne szintén a védelmező szenátorasszony kezei közé, természetesen alapos vizsgálatot végeztetnének el, egyáltalán kiérdemelte-e a rokkant nyugdíjat, ha éppen nem találna munkát, -bár azt nem hiszem- hiszen a fideszre szavazott- kapna közmunkát, 47 ezer forintos csúcs fizetést, ha az kevésnek bizonyulna, tarthatna kecskét. De ez nyilván nem így történne, hiszen a fideszre és Orbánra szavazott, kijárna neki a trafik, vagy egy kis földecske,- esetleg polgármesterség.
Tipikus eset, valaki találóan jegyezte meg, ez a farok és a csalán igazsága.
pityuka
Magyarul: a 2014-es országgyűlési választás eredménye az összes választásra jogosult körében: fideszre szavazott: 27%, nem a fideszre szavazott: 34%, nem szavazott: 39%.

Magyarabbul: a fidesz 2010-hez képest 630 ezer szavazót vesztett, a jobbik erősödése kevesebb mint 10%, a baloldalra 200 ezerrel többen szavaztak, az lmp-re harmadával kevesebben és 200 ezerrel nőtt a nem szavazók tábora.

Elsöprő fidesz fölényt vízionált a lakájmédia.

Tanulság: "A közügyek iránt tanusított közömbösség ára az, hogy a gonosz emberek uralkodnak" (Platón)
tivoli
@mariaberta: Lakosságcsere keretében minden orbánra szavazót ide kellene telepíteni, akkor látnának meg, hogy nem minden tejfel, amit ők annak hisznek. Vagy elég lenne egyszerűen szeretett mimielnökünket deportálni közéjük?
Minden esetre nagyon csúnya dolog tőlük, hogy ilyen durván beleszólnak a belügyeinkbe, elvitatva a saját jogunkat a választás eldöntésére, melynek joga a határon belül élők kizárólagos joga kellene, hogy legyen.
m.macskosz
"Vagy elég lenne egyszerűen szeretett mimielnökünket deportálni közéjük?"

Nem kell deportálni, elég exportálni, éljenek együtt a kedves szavazóikkal együtt:
Orbán, Martonyi, Surján, Kriza Ákos, Tőkés...!
miazavalami
@Desischado: Ej te! és a felebaráti szeretet , megbocsátás hol marad? :-)
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: a tények makacs dógok, eftáss...:)))
mariaberta
@pityuka: De bejöttek az előre lefizetett "külhoni magyarok" szavazatai, akiket szeretettel és tárt karokkal várunk, hogy legalább saját bőrükön érezzék a fidesz és Orbán áldásos munkáját. Elvégre ők igazán tudják, milyen az élet Magyarországon.
mariaberta
@miazavalami: Erre ez a tétel nem érvényes, hiszen a KDP példát mutat, milyen az ő értelmezésükben a felebaráti szeretet.
Giczy Györgynek igaza volt pártja tagságát illetően, nem is sokáig kellett várni Semjén úrra.
Desischado
@miazavalami: Te most viccelsz?! Megbocsátás, szeretet?! Azokat szeressem, akik kirabolják, megtiporják a hazámat?! Akiknek köszönhetem a 22 000 ft-os segélyt, és azt, hogy nincs munkám?! Ezt viccnek szántad ugye?!
verőce21
@Pálinkafőző Rézüst: Akkor rosszul ismered a tényeket! Saját magukat tiltatták ki.
Csak ismerni kellett, hogy gyorsan fel lehet idegesíteni őket és nem tudják kontrollálni magukat. :)
verőce21
@Desischado: (23:08) Nem hiszem el, hogy Te 22 ezer segélyből élsz ilyen jó helyesírással!
Desischado
@verőce21: Tudod, nem te vagy az első, aki értelmiséginek néz! Pedig igaz, még érettségim sincs, mert a matek és én ősellenségek vagyunk! Ezért nem tudtam tovább tanulni! De ez nem jelenti azt, hogy akinek csak 8 osztálya van, az csak műveletlen bunkó! De tudod, jó neveltetést kaptam, jó volt a magyar tanárom, és rengeteget olvasok! Nem tudom, most megsértődjek e, vagy dícséretnek fogjam fel a szavaidat. Tudod, helyesen írni 8 osztállyal is meglehet tanulni! És sajnos, nem hazudok, valóban segélyen vagyok!
verőce21
@Desischado: (01:26) Örülök neki, hogy ezt írod: "Tudod, helyesen írni 8 osztállyal is lehet."
- Megszívlelhetné a sok surmó, mielőtt leül, hogy beírogasson ide! :)
mariaberta
@Desischado: Tökéletesen igazad van, hiszen mint tudjuk DR. /haha/ Schmidt Pál -mint köztársasági elnökünk- komoly harcot vívott a helyesírással- és nem ő nyert. Ami pedig a matekot illeti, hát ahhoz némi adottság is kellene, de ezzel nagyon sokan nem rendelkeznek.
Csak mint megjegyzés: annak is lehet véleménye, aki hadilábon áll a helyesírással.
De mást is mondhatok, "vezetőink" sokan beszélni sem tudnak helyesen, ha megfigyeled mit is hallasz legtöbbet? " hozzátette,. de egyébként,, meg egyébként," választékos nem?
mariaberta
@tivoli: Igaz, de akkor talán nem lett volna győztes drága szeretett min.elnökünk és pártja a narancsos.
miazavalami
@Desischado: Erről nem ő tehet. :-( Igaz a kormánya mindent meg tesz a szegények megsarcolásáért, de azért nem minden fideszes ilyen. Van amit ő is elítél... , sokmindent.
Desischado
@miazavalami: Erről nem ő tehet?! És nem minden fideszes ilyen?! Tudnál nekem mondani akár egyet is? És miért véded?!
Desischado
@verőce21: Ezt azért nem kéne mondani! Nem baj az, ha valakinek nem tökéletes a helyesírása, ahogy Mariaberta nagyon helyesen mondja, véleménye attól még lehet!
verőce21
@Desischado: (23:19) Csak hiteltelen egy rosszul író ember! Ki veszi komolyan, aki a saját nyelvét sem tudja?
Desischado
@mariaberta: Igazad van! Verőcének is írtam, neked is leírom, hogy félre ne értsük egymást! Én arra céloztam, hogy 8 osztály elvégzése is elég ahhoz, hogy valaki megtanulja a helyesírást. Nekem nagyon jó volt a magyar tanárom, és a szüleim is rakták le az alapokat, hogy megtanuljam. És aki sokat olvas, annak is javulhat a helyesírása, és bővülhet a szókincse. Elnézést minden kedves érintettől, de láttam már diplomás szamarakat is! Akinek nem inge, ne vegye magára! És igazad van, a helyesírásnál van a diszlexia, ami miatt nem tudnak megtanulni helyesen írni, vagy mi. És azt hallottam, hogy a matekra is van ilyen. Ha igen, akkor én abban szenvedek, sajnos! Egyébként meg maximálisan egyetértek veled, hogy véleménye bárkinek lehet, és a politikus lényeket illetően is igazad van, akiket említettél!
Pisti271
@Desischado: Igen van olyan, diszkalkulia a neve.
Általánosban volt nálunk az a mondóka, hogy:
Számtan mértan fizika,
Kovács Károly tanítja.
Kovács Károly magyaráz,
engem meg a hideg ráz!
Nem emlékeznék a nevére e nélkül.
A középiskolás matektanárom egy öreglány volt, Galsi Isméria.
Rá azért emlékezek, mert nagyon jó tanár volt, szerettem a matekot.
Desischado
@Pisti271: Köszike! akkor jelentem tisztelettel, én ebben szenvedek! De nagyon! Az én általános iskolai tanárnőm szigorú volt, és mogorva, ezért nem kedvelte az osztály. De egy évet jártam szakközépbe, csak a matek miatt nem tudtam tovább tanulni, mert megbuktam miatta, és elmentem dolgozni. Az ottani matek tanáromat viszont nagyon szerettem! Igaz, mondta szegény tanár úr, hogy én vagyok a pályája csődje! Sajnos! És engem is a hideg ráz tőle! Mintha kínaiul beszélnének! Bár megjegyzem, aki ennyi pénzből ki tud jönni hónapról hónapra, mint amennyi nekem van, az ért a számokhoz! (nevet)
Pisti271
@Desischado: Szívesen megpróbálnám, magyarra fordítani neked a kínait. :)
Nemrég korrepetáltam nyári szünetben pótvizsgára három bukott középiskolás diákot.
Mindhárman négyessel mentek át a pótvizsgán.
Egyikük egész biztos szintén diszkalkuliás volt, azóta szerintem már semmire sem
emlékszik a tanultakból, de akkor ő is négyes lett.
Desischado
@Pisti271: Nagyon szépen köszönöm! De sajna, kissé elkéstél, mert bizony épp most lettem, hú, le sem írom, mindenesetre kinőttem már az iskolapadból, mert az ötvenesek táborát erősítem maholnap! Hála az égnek ez abszolút nem látszik, és ez nem önfényezés! Legalább ebben szerencsém van! Matek tanár vagy? Egyébként velem csődöt mondanál, az biztos! (nevet)
Pisti271
@Desischado: Mondhatnám, de szeretnék mégegyszer olyan fiatal lenni. :)
Én 64 vagyok, már nyugdíjban. 38 éven át gyártottam kénsavat, mint vegyésztechnikus.
Nem annyira biztos az a csőd ha van érdeklődés. Magukat a képleteket persze már én
is rég elfeledtem, de arra ott vannak a könyvek, hogy megtalálja az ember.
Itt is az a szép, mint az élet minden területén, hogy megértsük, mi miért és hogy történik.
miazavalami
@Desischado: Minden párt tagjai közt vannak olyanok akik inkább a francba mennének , nem az országházba. Én igyekszem az embereket nem a szimpátiájuk szerint megítélni. Vannak köztük jó emberek, mint ahogy vannak a szocialisták közt is mocskok. Úgy mint politikus, úgy mint átlagember.
Desischado
@Pisti271: Hát nálam az alapoknál kéne kezdeni, és úgyis kétséges! Vegyésztechnikus vagy? Azta! Ez igen! Van már mérnökünk, ügyvédünk, vállalkozónk, és most már technikusunk is! Szép társaságban vagyok, itt a kis 8 osztályommal! (nevet) Remélem, ezentúl is szóbaálltok velem!
A korod nem vészes, attól függ, hogy birod magad! Egyébként sem vagy még vén, az a 64 év nem a világ, főleg egy férfinak! Kívánok neked még nagyon sok egészséges vidám évet, Pisti!
Desischado
@miazavalami: Van igazság, abban amit mondasz. De az én szememben az, aki látja, mi folyik itt, és mégis szemet huny, mert az érdekeinek megfelel, na az az alak én szememben egy féregnél is alávalóbb!
Pisti271
Nem annyira komoly dolog a képzettség.
Én sokat önképeztem magam a szakterületemen és sokszor kerültem
olyan helyzetbe, hogy mérnökökkel kellett összevetni a tudásomat.
Nem maradtam alul, sőt némely területen, pl számítástechnika,
még le is köröztem őket.
Desischado
@Pisti271: Gratulálok!
Nehogy azt gondold, hogy kevesebbnek érzem magam, nem erről van szó! A tudást tisztelem, de azért ne nézzen le engem sem senki! Viszont azért sajnálom hogy nem tudtam tovább tanulni, mert most lenne munkám, és jóval több pénzt kereshetnék! Amúgy meg az önképzésről teljesen igazad van! Tudok számítógépezni, fordítok, és angolul is egy kicsit, mert joggal mondhatom, nagyon jó a nyelvérzékem. És mindezt autodidakta módon tanultam meg!
Pisti271
@Desischado: Én is gratulálok!
Nekem a nyelvérzékem pocsék.
Egyszer végigjártam egy német nyelvtanfolyamot és csak annyit tanultam meg,
hogy nem készítettem el a házifeladatot. :)
Ha angolul beszélnek, pl filmen, egy betűt nem értek meg, kimondani is csak
fonetikusan tudom a szavakat. De a számítástechnika hőskorában, mikor
még minden angolul volt, annyit kellett szótárazni, hogy mikor kezembe került
A Kis Herceg angol kiadása, én magam is meglepődtem rajta, de megértettem.
Viszont voltam úgy is, hogy kiszótáraztam és ismertem a mondat összes szavát,
sőt minden szónak volt 4-5 jelentése, mégsem tudtam kitalálni miről szól a mondat. :)
Dr. Felipe
Kolozsváron a román pap felállítja a sátrát, ott a szavazólapon beikszelik a fideSSt majd feladják postán. Csodálkozom hogy csak 95% jött ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.