A reálkeresetek 6,8 százalékkal nőttek februárban a közfoglalkoztatás hatását kiszűrve, így folytatódik a 2013-ban elindult erőteljes reálbér-növekedés - hívta fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséhez kapcsolódva a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca közleményében úgy fogalmaz: a kormány intézkedéseinek, a többi között a rezsicsökkentésnek, a közszférában végrehajtott béremeléseknek, a Munkahelyvédelmi Akciótervnek, az aktivitást ösztönző intézkedéseknek, valamint a fogyasztói árak stagnálásának jelentős szerepe van a reálbér növekedésében.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: csikknorisz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Megvan a mai nap önvállbaveregető propagandahíre is. Ha nem számítják bele a közfoglalkoztatottakat, muhaha. És ha a legjobban kereső 15-20 százalékot sem? Akkor erőteljes stagnálás, vagy csökkenés mutatkozna, medián átlagbérrel már nem hanzana olyan jól.
csikknorisz
Azért értitek, úgy 6,8%, hogy nem számolják bele a legalacsonyabb keresetűeket, a közmunkásokat. Ha a minimálbéreseket, meg amúgy a dolgozók túlnyomó többségét kitevő átlagbér alatt keresőket sem számolnák bele, még nagyobb lenne. Javaslom, legközelebb csak a munkavállalók legjobban kereső egyötödével számoljanak, hadd legyen még rózsaszínebb az álvalóság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.