A Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezete, az Ifjú Demokraták és az Együtt-PM is tiltakozott a felcsúti stadionberuházás ellen hétfőn a helyszínen, mert szerintük más célokra is fordíthatták volna azt a közpénzt, amelyből a Pancho Aréna épült.

Szarvas Koppány Bendegúz, az Ifjú Demokraták (IDE) elnöke szerint „a stadion szépen példázza az egész rendszer rothadtságát”. Úgy vélte: a létesítmény az adófizetők és „a haverok által megtömött cégek, a Mészáros és Mészáros Kft. és a Közgép” pénzéből épült.

Kiemelte: a Pancho Aréna a korrupció és a megalománia emlékműve, miközben Magyarországon négymillióan éheznek, a várólisták pedig folyamatosan nőnek.

A sajtótájékoztatót követően az IDE aktivistái futballozni kezdtek a stadion bejárata előtt, de a rendőrök és a biztonsági szolgálat emberei kitessékelték őket az utcából, mintegy kétszáz méterre a stadiontól meghúzott ellenőrző pontig.

Szarvas Koppány Bendegúz elmondta, hogy a lefényképezett regisztrációs számok alapján feljelentést tesznek a rendőrségen a biztonsági emberek ellen, mert véleménye szerint jogtalanul tiltották ki őket a közterületről.

A Demokratikus Koalíció (DK) hétfőn délután az MTI-hez eljuttatott közleményében az írta, ifjúsági szervezetének aktivistáit a terrorelhárítók zaklatták.

A Terrorelháhítási Központ (TEK)  azt közölte, hogy  egyetlen munkatársa sem került semmilyen kapcsolatba a DK perfomanszra készülő aktivistáival, és nem is intézkedett a helyszínen.

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke egy másik helyszínen felháborítónak nevezte, hogy 3,8 milliárd forintból építettek a falu lélekszámát meghaladó befogadóképességű stadiont. Felszólította a kormányt, hogy a Puskás Akadémiától követelje vissza a pénzeket, mert „erre nincs itt szükség”.

Közölte: nem vitatják, hogy szükség van adókedvezménnyel a tömeg- és versenysportot támogatni, de „50-100 nézővel rendelkező csapatnak nincs szüksége ekkora stadionra”.

Úgy vélte: ez nem európai dolog, mert Angela Merkel nem épít futballstadiont a saját kertjében, mint ahogy Francois Hollande sem épít rögbipályát és David Cameron sem épít krikettpályát.

„Keleties pöffeszkedés folyik Felcsúton” – tette hozzá.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Helyesbítés: Szerintem téves, hogy " a közgép pénzéből"; helyesen a közgép által a költségvetésbe be nem fizetett adóból!!!
És ez törvényes, mert a törvény maga erkölcstelen. Nem a közt szolgálja, hanem egy eszement fociőrült ötletet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Miért irigylik a vezértől a homokozóját, inkább bízzanak, hogy ezzel lefoglalja magát egy darabig, hátha megússzuk ennyivel!
Boszi27
@tavaszi: Nekem úgy tűnik, hogy éppen neked és párttársaidnak mindegy hogy hol és mi épül, a költség ami irreleváns, lényeg hogy a kormánypárt találta ki, sőt személyesen O.V. Próbáld meg végiggondolni ezt a sorozatos stadionépítést Magyarország és a magyar foci adottságait figyelembe véve, a politikát pedig mellőzve. Én is azt mondom támogassuk a sportot, de nem azt, ami évtizedek óta nem teljesít, nincs említésre méltó eredménye. Viszont vannak olyan sportágak ahol eredmények is születtek: vízi sportok, küzdő sportok,stb. Onnan megy a pénzkivonás, mert szerintetek ez így logikus, de inkább unortodoxnak nevezném. Az uszodák építését viszont helyeslem, feltéve, ha nem O.V. kertjében lesznek. Az ellenzékről meg van a véleményem: nem utólag kell erőtlen demonstrációkat szervezni, mert semmi értelme. Akkor kellett volna nagy tömeget mozgósítani, mikor megjelentek Felcsúton az első munkagépek. A Választási törvény átalakítása ellen a választások után reklamálnak, nem akkor amikor napvilágra került a törvénytervezet, és még sorolhatnám, mert szinte minden esetben fáziskésés van.
Még egy adalék :
scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1474366_698628396883371_
Hallatlan, hogy az UEFA is bele akar szólni a magyar emberek életébe, a szent focin keresztül akadályoznák a Szabadság téren felállítandó Megszállási emlékmű felállítását.
Ám mindkettőt meg kell védenetek. Lóra, és kardot előre!
Cicamama55
@tavaszi: Ahhoz, hogy eredményes sportolóink legyenek, régen sem kellett akadémia, CSAK olyan elkötelezett testnevelő tanárok, edzők, akik teszik a dolgukat, s edzőterem stb nélkül is, mostoha körülmények ellenére is, kihozzák a sportolókból a maximális teljesítményt! Pl.Pap László bokszolói, kajakosok, vagy a hófutásban kétszeres olimpiai bajnok Csontos Piroska! Utóbbinak nem építettek hómezőket az országban...
nezelodo
tavaszi, a környékünkön is elégedetlenkednek a fideszes vezetéssel szemben, pedig fejlesztik a kórházat is, csak 40 km-el arrébb, miután bezárták a fideszes működtetőcég ámokfutása után. Érdekes, ott nem ordibáltak a narancsszínű kórházvédők, mint Egerben. Az sem zavarta a narancsköd ülte agyukat a híveknek, hogy túl volt a képviselőnk a vörös iszapos segélyek lenyúlásán, és a kölke kreditjóváírásán. Jól el is meszelték az egyeteme illetékeseit, ahogy köll fideszesen, de egy a lényeg megvan a hamis diploma, indulhat a politikai pálya, megörökölheti az apja gyevi bírói állását ez a kiváló ifjú.
verőce21
"Egy futballstadion is egészségügyi létesítmény!" :)
bencemacska
@verőce21: Ebben annyi az igazság, mint OV mondásában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.