Az elmúlt hónapokban végre elkezdték szétosztani azt a több mint százmilliárd forint uniós pénzt, amit az ivóvízminőség javítására fordíthat az ország, a győztesek között ismerős nevekre bukkanhatunk – írja az Origo.

A kormány sok önkormányzattól elvette a döntést, hogy gyorsítsa a munkát, és állami felügyelet mellett választották ki, kire bízzák a munkát. Az eddigi nyertesek között ott van Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor vejének üzlettársa és egy vidéki fideszes képviselő vállalkozása is – írja az Origo.

Az ivóvíz minőségének javítására összesen 140 milliárd forint uniós pénzt költenek. Az Origo szerint tavaly a Belügyminisztériumhoz került a vízjavítás feladata, és a minisztérium el is veszi az önkormányzatoktól a projekteket, ha úgy ítélik meg, hogy túl lassan halad a megvalósítás.

Az Origo egy sor céget talált a nyertesek között, amelyek 2010 óta egyre sikeresebbek, árbevételük megsokszorozódott, viszont erős kormányzati kötődésük van. A felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft. mellett ezek közé tartozik a Békés Drén Kft. is a cikk szerint.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kamcsatka
Ritka sötét nép a magyar, hogyha ezeket újra meg tudta szavazni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Lesznek újabb milliárdosok uniós pénzből!
F_Viktor
@Csizmás Kond: Írod:
"Ha valakinek van egy üzemelő valamije, pl egy autóbusz azt folyamatosan karbantartja javítja és újítja nem lejárja. Ha minden üzemeltető ezt tette volna akkor most negyede feljavítást igényelne a vízgazdálkodás is."

Tavaly jött a szigor az EU részéről, éppen a rezsicsökkentés közepén.
Hülyék lettek volna a közműcégek milliárdokból fejleszteni mikor minden bizonytalan, mikor a kormány hátszelét élvezve Orbán oligarchái zsarolást sem mellőzve nyúlnák le a külföldi cégeket.
Erre jó a Raiffeisen (és az Erste) példája, hogy Töröcskei Széchenyi Bankja (mérleg szerinti főösszege 20 milliárd forint, jegyzett tőkéje 6,12 milliárd forint) 1 euróért akarta megszerezni! Azt a Raiffeisent, ami 610 000 ügyféllel rendelkezik, jegyzett tőkéje 50 milliárd forint, mérleg szerinti főösszege 2 119 milliárd forint!!!

No, de én is visszakérdeznék:
Ha már évek óta Orbánéknál van ez a 140 milliárdos EU pénz, Pintér miért a Zemberekkel fizetteti ki a lajtos- és a zacsis víz árát?
Pisti271
Interjú Józsa Istvánnal, a harmadik perctől érdemes végignézni.
www.atv.hu/videok/video-20140423-kozgep-vagy-strabag
Én annyit tennék hozzá, talán megnyugtatásul, hogy a mostani 50 mikrogramm
érték nem olyan rossz. Az van a háttérben, hogy az északi népek sok tengeri
halat fogyasztanak és azzal kerül sok arzén a szervezetükbe.
E miatt kell az ivóvízre ezt az alacsony határértéket meghatározni.
Nálunk nem jellemző a túlzott halfogyasztás, viszont az únióban rendnek kell
lenni, egységesen 10 mikrogramm az előírás, ezt kell betartani.
Csizmás Kond
@F_Viktor: A lajtos és a zacsis vizet az osztogatóknál nem kell fizetni.
F_Viktor
@Csizmás Kond: De bizony, fizetniük kell, csak azt a pénzt az önkormányzatok szedik be! S nem csak azok fizetnek akik felhasználják a lajtos, vagy zacsis vizet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.